“Άσχημα” μαντάτα από τα λύματα – Τεράστια η διασπορά στην κοινότητα

Δεδομένα που προκαλούν πονοκέφαλο στους ειδικούς εξάγονται από την μελέτη των αστικών λυμάτων της Πάτρας τα οποία τις τελευταίες δείχνουν για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας σταθερή παρουσία ιικού φορτίου όπως δήλωσε στον MAX FM και στην εκπομπή του Γιάννη Γεωργόπουλου «Πράσινο, κόκκινο σε γαλάζιο φόντο», ο Καθηγητής Υγιεινής του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Απόστολος Βανταράκης.

Σύμφωνα με τον κ. Βανταράκη όλα τα δείγματα που φτάνουν στο Εργαστήριο Υγιεινής εντοπίζονται θετικά . Αυτά τα δύο δεδομένα , δηλαδή η σταθερή παρουσία του ιικού φορτίου αλλά και η σταθερή θετικότητα επιβεβαιώνουν ότι η διασπορά στην κοινότητα είναι τεράστια.

Το πώς θα εξελιχθεί αυτή η διασπορά, δηλαδή αν θα δούμε ακόμη μεγαλύτερη αύξηση στις νοσηλείες το επόμενο χρονικό διάστημα , σύμφωνα με τον κ. Βανταράκη ακόμη είναι άγνωστο . Ωστόσο αν συνδυαστεί και με το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμών τότε οι επόμενες ημέρες αναμένονται ιδιαίτερα δύσκολες καθώς σύμφωνα με τον Καθηγητή σε 25 ημέρες αναμένεται η κορύφωση του φαινομένου .