Άννα Μαστοράκου: Θα φτάσουμε τα 3.000 καθημερινά κρούσματα στην Αχαΐα

Για παρακινδυνευμένη απόφαση που στηρίχτηκε περισσότερο σε θέματα οικονομίας και πολιτικής παρά στην επιστήμη, έκανε λόγο η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας κα. Άννα Μαστοράκου για την μείωση του χρόνου καραντίνας σε μόλις 5 ημέρες.

Όπως εξήγησε η κα. Μαστοράκου μπορεί η Όμικρον να προκαλεί ηπιότερη νόσηση ωστόσο ακόμη υπάρχει η μετάλλαξη Δέλτα η οποία έχει αποδειχτεί πολύ επικίνδυνη. Έτσι, αφού ο κάθε πολίτης που εντοπίζεται θετικός δεν μπορεί να γνωρίζει αν έχει προσβληθεί από την όμικρον ή την Δέλτα και άρα με τις μόλις 5 ημέρες καραντίνα μπορεί να επιστρέψει στην εργασία του και να μεταδώσει τον ιό. Από την άλλη όπως εξήγησε η κα. Μαστοράκου μειώθηκε ο χρόνος καραντίνας καθώς αν παρέμενε στις 10-14 ημέρες θα παρέλυε το κράτος, οι επιχειρήσεις και τελικά η οικονομία .

Παράλληλα έκανε λόγο για καταιγίδα κρουσμάτων και για μεγάλο δείκτη θετικότητας στην κοινότητα αφού περίπου το 60% των δειγμάτων βγαίνουν θετικά  ενώ προειδοποίησε πως ακόμη δεν έχουμε δει τα αποτύπωμα της «Όμικρον» σε ότι αφορά στις νοσηλείες, ενώ προέβλεψε ότι μπορεί να φτάσουμε και τα 3.000 κρούσματα καθημερινά αλλά και τις 100.000 σε όλη την χώρα

Σύμφωνα με τον κα. Μαστοράκου οι επιστήμονες γνωρίζουν πως οι ανεμβολίαστοι νοσούν πιο βαριά από τους εμβολιασμένους με την «Όμικρον» ενώ τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πως στην νέα μετάλλαξη του ο ιός παραμένει περισσότερο χρόνο στο ανθρώπινο σώμα και ταλαιπωρεί τα όργανα του και έτσι δεν γνωρίζουμε τις βλάβες μπορεί να προκαλέσει μεταγενέστερα και άρα οι πολίτες θα πρέπει να συνεχίσουν να προσέχουν και να μην εφησυχάζονται.