ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ: Ο καθηγητής με παρενοχλούσε επί 7 μήνες!

Με δύο περιπτώσεις βίας, η μία λεκτική και η άλλη σεξουαλική ασχολείται τις τελευταίες εβδομάδες το Πανεπιστήμιο Πατρών αλλά και η Εισαγγελία.

H πρώτη περίπτωση αφορά τον  23χρονο Βασίλη Τσαρακτσίδη που ως φοιτητής του ΕΚΠΑ δέχθηκε bullying από συμφοιτητές του. Αποκορύφωμα όσων ζει τους τελευταίους 13 μήνες ήταν η φράση “όλοι σε θέλουν νεκρό” που γράφτηκε με σπρέι στον τοίχο του πατρικού του σπιτιού στη Ροδόπη. Ο 23χρονος φοιτά πλέον στον Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του πανεπιστημίου Πατρών, έχει κινηθεί νομικά από τον Νοέμβριο του 2020 εναντίον όσων του έκαναν την ζωή κόλαση και πλέον όπως τονίζει βρίσκεται και υπό την προστασία του Πρύτανη Χρήστου Μπούρα.

Το δεύτερο περιστατικό αφορά την καταγγελία μίας μεταπτυχιακού, ηλικίας 25 ετών η οποία έχει καταγγείλει καθηγητή του Τμήματός της για σεξουαλική παρενόχληση. Ηδη στο Πανεπιστήμιο διενεργείται ΕΔΕ, ενώ με την καταγγελία ασχολούνται και οι Εισαγγελικές Αρχές της Πάτρας. Όπως ισχυρίζεται η ίδια δεχόταν σεξουαλική παρενόχληση επί 7 μήνες. Όμως κάτω από την αγωνία της να τελειώσει τις σπουδές της και να προχωρήσει στην σταδιοδρομία της… δεν μιλούσε. Τα παραπάνω αναφέρει και στην καταγγελία της. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Π» η συγκεκριμένη νεαρή συνόδευε τον καθηγητή της σε συνέδρια, ενώ έκαναν μαζί δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά. Κατά την καταγγελία της όμως, παράλληλα είχε υποστεί και σεξουαλική παρενόχληση. Όλα τα παραπάνω είναι υπό διερεύνηση, ενώ ο καθηγητής αρνείται κάθε κατηγορία.

Πάντως όπως λένε στο πανεπιστήμιο, η συγκεκριμένη υπόθεση έχει «πολύ ψωμί» και πιθανόν η έρευνα δείξει… πολλά!  “Την ημέρα που μου έγινε η καταγγελία, την έστειλα στον Εισαγγελέα και διέταξα τη διενέργεια Ένορκης  Διοικητικής Εξέτασης, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη. Δίκην προθέσεων δεν θα κάνω. Ό,τι πει ο Εισαγγελέας και ό,τι αποφασίσει η ΕΔΕ” δήλωσε ο κ. Μπούρας.