Πώς κύλησε η πρώτη μέρα στις τάξεις για τους μικρούς μαθητές

24. 000 μαθητές των δημοτικών τάξεων και των νηπιαγωγείων της Πάτρας, επέστρεψαν ύστερα από 2,5 και πλέον μήνες στην βάση τους, δηλαδή στις σχολικές αίθουσες.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Αχαΐας, Τάσο Σταυρογιαννόπουλο όλα κύλησαν ομαλά για πρώτη μέρα και τα παιδιά με τους γονείς, αλλά και τους εκπαιδευτικούς τους, έδειξαν να προσαρμόζονται απόλυτα στους κανόνες που έχουν οριστεί για αυτή την νέα αρχή.

«Στόχος μας είναι να παραμείνουν τα σχολεία ανοικτά και να τα θωρακίσουμε όσο αυτόν είναι δυνατόν από τον ιό και το φαινόμενο της διασποράς» τονίζει ο κ. Σταυρογιαννόοπουλος.

«Πιστεύω ότι η πρώτη μέρα κύλησε αρκετά ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, με εξαίρεση κάποια μεμονωμένα περιστατικά που αφορούσαν τα self tests».

Πιο συγκεκριμένα 12 κηδεμόνες είχαν ειδοποιήσει τους διευθυντές των σχολείων τους, αλλά και την πρωτοβάθμια εκπαίδευση ότι δεν θα έστελναν τα παιδιά τους για μάθημα, τονίζοντας ότι διαφωνούν με την διαδικασία των self tests.

Επίσης,  άλλοι 8 έστειλαν τα παιδιά τους, εκφράζοντας όμως και αυτοί τις αντιρρήσεις τους για την διαδικασία. «Είναι εξαιρέσεις αυτές οι περιπτώσεις» σχολιάζει ο κ. Σταυρογιαννόπουλος.

«Ο κανόνας είναι ότι παιδιά, εκπαιδευτικοί και γονείς έδειξαν μία θετική στάση και έτσι ξεκινάμε με αισιοδοξία, με στόχο να συνεχιστούν τα δια ζώσης μαθήματα και να μην επιστρέψουμε στην τηλεκπαίδευση».

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο κ. Σταυρογιαννόπουλος το τελευταίο διάστημα είχε συνεχείς τηλεσυσκέψεις με τους διευθυντές όλων των δημοτικών σχολείων της Αχαΐας, αλλά και με τις προϊσταμένες των νηπιαγωγείων, υπογραμμίζοντας τους την προσοχή που θα πρέπει να δείξουν σε ορισμένα ζητήματα, έτσι ώστε όλα να κυλήσουν ομαλά στη συνέχεια της σχολικής περιόδου.