Πότε θα εξεταστεί το θέμα της μουσικής στην εστίαση – Τι θα γίνει με το ωράριο κυκλοφορίας

Μουσική στην εστίαση και διεύρυνση ωραρίου κυκλοφορίας. Δύο από τα θέματα τα οποία έχουν σηκώσει πολλή συζήτηση τις τελευταίες εβδομάδες και συγκεκριμένα από τη στιγμή που άρχισε το σταδιακό «ξήλωμα» του lockdown με το άνοιγμα οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων.

Πολλοί επιχειρηματίες της εστίασης ζητούν να επανεξετασθεί το θέμα της μουσικής, καθώς όπως επισημαίνουν αυτό τους κοστίζει σε τζίρο, αφού οι περισσότεροι θαμώνες θέλουν μουσική όταν απολαμβάνουν τον καφέ, το φαγητό ή το ποτό τους. Από την άλλη πλευρά, αρκετοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι εφόσον η άρση του lockdown έχει προχωρήσει αρκετά και καθώς η επιδημιολογική εικόνα παρουσιάζει βελτίωση, ίσως πλέον είναι η κατάλληλη στιγμή για τη διεύρυνση του ωραρίου κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και τα δύο συγκεκριμένα ζητήματα θα τεθούν επί τάπητος στην Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, την ερχόμενη εβδομάδα. Οι ειδικοί θέλουν να διαπιστώσουν εάν θα συνεχιστεί αυτή η αποκλιμάκωση της πανδημίας, η οποία παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες – την Τετάρτη ανακοινώθηκαν 1.381 νέα κρούσματα κορονοϊού, 486 διασωληνωμένοι και 23 θάνατοι- και τότε ίσως και να προχωρήσουν σε κάποια επιπλέον χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, κάτι που έχει ζητήσει και το υπουργείο Ανάπτυξης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πιο πολλές πιθανότητες αυτή τη στιγμή έχει το σενάριο να διευρυνθεί το ωράριο της κυκλοφορίας πέρα από τις 00.30 που είναι σήμερα, ενώ για το θέμα της μουσικής συνεχίζουν να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Η πλειοψηφία θεωρεί ότι λόγω της εκτόξευσης περισσότερων σταγονιδίων όταν κάποιος επιχειρεί να μιλήσει πιο δυνατά, θα μπορούσε να υπάρξει ευκολότερη μεταδοτικότητα και διασπορά του κορονοϊού. Υπάρχει όμως και η άποψη που θεωρεί ότι από τη στιγμή που η εστίαση λειτουργεί σε εξωτερικούς χώρους, θα μπορούσε υπό όρους να ανοίξουν οι καταστηματάρχες τη μουσική, αλλά σε χαμηλότερη ένταση από ότι συνήθιζαν σε φυσιολογικές συνθήκες.