ΠΑΤΡΑ: Το δράμα της οδού Λύκωνος είχε αίσιο τέλος! 

To 2016 η Πάτρα είχε συγκλονιστεί από την περιπέτεια μίας 6χρονης με πατέρα Ελληνα και μητέρα Βουλγάρα. Η μικρή διέμενε στην οδό Λύκωνος μαζί με τη μάνα της. Η γυναίκα όμως εργαζόταν σε μπαρ με αποτέλεσμα να αφήνει μόνη της την 6χρονη η οποία έκλαιγε όλη τη νύχτα ξεσηκώνοντας την γειτονιά. Οι περίοικοι είχαν αντιδράσει και είχαν καλέσει την Αστυνομία. Λύση όμως δεν είχε βρεθεί. Το παιδί εξακολουθούσε να ουρλιάζει μέσα στη νύχτα. Η μάνα του κλείδωνε την μικρή και γυρνούσε σπίτι… τα ξημερώματα αφού τέλειωνε την εργασία της στο μπαρ.

Ο Ελληνας είχε συνάψει σχέση με την γυναίκα το 2009 και παρέμειναν εκτός γάμου. Το 2010 απέκτησαν μία κόρη, σήμερα 12 ετών, ενώ παρέμειναν ανύπαντροι. Μάλιστα αμέσως ο πατέρας αναγνώρισε τ παιδί του. Ωστόσο η σχέση του ζευγαριού δεν εξελίχθηκε ομαλά. Έτσι, τον Ιούλιο του έτους 2011, όταν το τέκνο τους ήταν ενός έτους, η γυναίκα αποφάσισε να έλθει στην Πάτρα από την Αθήνα, όπου διέμενε μέχρι τότε με τον σύντροφό της και το τέκνο τους, προκειμένου να εργαστεί και πράγματι εγκαταστάθηκε στην Πάτρα αφήνοντας το τέκνο τους με τον πατέρα, ο οποίος διέμεινε στην οικία των γονέων του στην Παιανία Αττικής για να έχει τη βοήθεια τους στην φροντίδα του τέκνου του για το χρονικό διάστημα που θα απουσίαζε η μητέρα του.

Τον Σεπτέμβριο του 2011 η Βουλγάρα πρώην σύντροφος επέστρεψε στην Αθήνα και ο σύντροφος είχε λάβει πλέον την απόφαση να διακόψουν οριστικά την μεταξύ τους σχέση και παρέμεινε στην οικία των γονέων του, η δε μητέρα μαζί με το τέκνο τους εξακολούθησαν να διαμένουν στην μισθωμένη κατοικία στο Κορωπί Αττικής, ενώ ήρθε και η μητέρα της εναγομένης από τη Βουλγαρία για να φυλάει το παιδί, όσο αυτή θα εργαζόταν. Στην συνέχεια η γυναίκα μετέβη εκ νέου στην Πάτρα για εργασία για ένα περίπου μήνα αφήνοντας το τέκνο της στην Αθήνα μαζί με τη μητέρα της, ενώ στη συνέχεια επέστρεψε στην Αθήνα και ανακοίνωσε στον πρώην σύηντροφό της ότι θα αφήσει το τέκνο τους οριστικά σ’ αυτόν, καθώς αυτή θα απουσίαζε λόγω της εργασίας της και όποτε μπορούσε θα μετέβαινε στην Αθήνα για να το βλέπει και να επικοινωνεί μαζί του.

Πράγματι η μικρή για έντεκα περίπου μήνες παρέμεινε με τον πατέρα του, τους παππούδες του από την πατρική γραμμή και την αδελφή του πατέρα του στο σπίτι τους στην Παιανία Αττικής μέχρι που εμφανίστηκε εκ νέου η γυναίκα και τους ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να μεγαλώσει το παιδί στη Βουλγαρία! Ο πατέρας παρά τις αρχικές αντιρρήσεις τελικά συμφώνησε και παρέδωσε την κόρη του στην μητέρα της! Και ενώ έμεναν στην Βουλγαρία, η γυναίκα αποφάσισε πάλι να επιστρέψει στην Ελλάδα, άφησε το παιδί στον πατέρα και η ίδια επισκεπτόταν την κόρη της 2 φορές μηνιαιως.

Το 2013 η μικρή πήγε στον παιδικό σταθμό, το 2015 στο νηπιαγωγείο και μέχρι σήμερα φοιτά στο δημοτικό. Η γυναίκα το 2016 αποφάσισε και πάλι να πάρει το παιδί στην Πάτρα. Οντως το έφερε στην Πάτρα, μόνο που για να μπορεί να εργάζεται νύχτα σε καφέ μπαρ, την άφηνε μόνη της. Το γεγονός είχε καταγγελθεί εκείνη την εποχή σε δημοσιογράφους γιατί πολλές φορές το κορίτσι έκλαιγε μόνο του μέσα στο σπίτι (ήταν μόλις 6 χρονών) και το άκουγε όλη η γειτονιά! Το 2017 η γυναίκα άρχισε να δημιουργεί προσκόματα στον πρώην σύντροφό της για να μην βλέπει το παιδί. Ετσι ο άνδρας προσέφυγε στην Δικαιοσύνη. Με τα ασφαλιστικά μέτρα που έγιναν κέρδισε την επιμέλεια του παιδιού. Όμως η Βουλγαρικής καταγωγής μάνα αρνείτο να το παραδώσει. Τελικά το παρέδωσε τον Σεπτέμβριο του 2017. Τελικα το 2018 κρίθηκε πως ο πατέρας θα πρέπει να έχει την επιμέλεια του παιδιού.

Περαιτέρω αποδείχθηκε ότι ο άνδρας τρέφει αισθήματα αγάπης για το ανήλικο τέκνο του, το οποίο φροντίζει με ιδιαίτερη στοργή, αφοσίωση και τρυφερότητα, επιδεικνύοντας αμέριστο ενδιαφέρον προς αυτό, είναι δε ικανός και άξιος να το διαπαιδαγωγήσει με ηθικές αρχές, συμβάλλοντας θετικά στην ομαλή ψυχοσωματική και πνευματική του ανάπτυξη, ενώ και το τέκνο του είναι συναισθηματικά δεμένο μαζί του.

Επίσης αποδείχθηκε ότι ο άνδρας από το έτος 2015 έχει τελέσει γάμο με άλλη γυναίκα από τον οποίο έχει αποκτήσει δύο παιδιά και η μικρή έχει πολύ καλές σχέσεις τόσο με τη σύζυγο του πατέρα της, όσο και με τα ετεροθαλή αδέλφια της. Επιπρόσθετα αποδείχθηκε ότι οι γονείς αλλά και η αδερφή του ενάγοντος καθ’ όλο το χρονικό διάστημα που ασκεί την επιμέλεια και την φροντίδα του προσώπου της ο ενάγων τυγχάνουν συνοδοιπόροι του και πολύτιμοι βοηθοί του στην ανατροφή του τέκνου του έχοντας δημιουργήσει άπαντες ένα υγιές οικογενειακό περιβάλλον προσπαθώντας να αναπληρώσουν την απουσία της μητέρας. .