ΠΑΤΡΑ: Πέντε ώρες μπροστά στο γκισέ του ΕΦΚΑ για να αποδείξουν ότι δεν είναι… ελέφαντες!

Σε μεγάλη ταλαιπωρία είναι αναγκασμένοι οι έμποροι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες της Πάτρας για να αποδείξουν ότι δεν είναι… ελέφαντες.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες που καταφτάνουν στον Εμπορικό Σύλλογο ένα μεγάλο μέρος των εμπόρων αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα με τον ΕΦΚΑ αφού παρόλο που έχουν πληρώσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές και τηρούν όλα τα προβλεπόμενα, φαίνονται ανασφάλιστοι, χωρίς να έχουν ασφαλιστική ενημερότητα.

Η ταλαιπωρία τους ξεκινά από εκεί. Πηγαίνοντας είτε οι ίδιοι, είτε στέλνοντας τον λογιστή τους στα γραφεία του ΕΦΚΑ, στην Γούναρη και στον Άγιο Αλέξιο για να βγάλουν μια άκρη, περιμένουν πάνω από τέσσερις και πέντε ώρες στον γκισέ.

Ο λόγος; Tο σύστημα είναι τέτοιο που έχει μπλεχθεί από μόνο του και ένας υπάλληλος που βρίσκεται πίσω από το γκισέ για να εξυπηρετήσει τόσο κόσμο που φτάνει στα γραφεία του ΕΦΚΑ, αντιμετωπίζοντας το ίδιο ακριβώς πρόβλημα δεν αρκεί.

Η ταλαιπωρία και η αγανάκτηση των εμπόρων είναι αυτονόητη, ενώ αρκετοί μη μπορώντας άλλο να περιμένουν, παρατούν την προσπάθεια τους στη μέση και σηκώνονται και φεύγουν απογοητευμένοι, ελπίζοντας ότι θα πάνε μια άλλη μέρα που δεν θα έχει τόσο κόσμο.

Όμως ένα μεγάλο μέρος των ελεύθερων επαγγελματιών δείχνουν χωρίς ασφαλιστική ενημερότητα όταν μπαίνουν στον ΕΦΚΑ ή στην ιστοσελίδα του Άτλα. Γιατί συμβαίνει αυτό; Η ένωση των ασφαλιστικών ταμείων σε ένα έχει τα προβλήματα της από ότι φαίνεται.

Τα μέλη του εμπορικού συλλόγου κάνουν λόγο πάντως για διάλυση του ασφαλιστικού ταμείου των εμπόρων, κάτι που δείχνει τις προθέσεις του υπουργείου για τον ΕΦΚΑ, εννοώντας προφανώς ότι επιδιώκει μέσα από όλο αυτό την ανάμειξη του ιδιωτικού τομέα…