ΠΑΤΡΑ: Θρίλερ με 32χρονο – Πού οφείλονταν τα συμπτώματα παράλυσης μετά το εμβόλιο με AstraZeneca

Έντονη ανησυχία είχε προκαλέσει στους οικείους του και τον ίδιο, η περιπέτεια που είχε με την υγεία του ένας 32χρονος από περιοχή της Δυτικής Αχαΐας. Ο άνδρας είχε εμφανίσει συμπτώματα παράλυσης περίπου 10 ημέρες μετά τον εμβολιασμό του με AstraZeneca, ενώ χθες εισήχθη στη Νευρολογική Κλινική του ΠΓΝΠ. Αισιοδοξία προκαλεί το γεγονός ότι οι θεράποντες γιατροί της Νευρολογικής Κλινικής, όχι μόνο αποσυνδέουν το περιστατικό από το εμβόλιο αλλά δηλώνουν ότι τα συμπτώματα προήλθαν από υπερβολικό στρες.

Ειδικότερα μετά την κλινική εξέταση και τις εργαστηριακές εξετάσεις απεδείχθη ότι όχι μόνο δεν υπήρχε ένα τόσο σοβαρό σύμπτωμα όπως η παράλυση, αλλά τα όποια ενοχλήματα αισθανόταν ο 32χρονος ήταν απόρροια στρεσογόνου κατάστασης, όπως δήλωσε στην «Γνώμη» ο καθηγητής Νευρολογίας, Γιάννης Ελλούλ.

«Ευτυχώς ο 32χρονος που εισήχθη δεν είχε όπως έδειξε και αρχικά η κλινική εικόνα του και βεβαίως οι εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη. Δεν εντοπίστηκε κανένα παθολογικό εύρημα σχετικό με τα συμπτώματα που ανέφερε ο ασθενής. Στην προκειμένη περίπτωση η εξήγηση που μπορεί να ερμηνεύσει τα ενοχλήματα για τα οποία διαμαρτυρόταν είναι το υπερβολικό στρες και ο φόβος για πιθανές παρενέργειες του εμβολίου», επεσήμανε ο καθηγητής Ελλούλ τονίζοντας, ότι «υπάρχουν πλείστα περιστατικά εμβολιασθέντων που προστρέχουν στα Επείγοντα αναφέροντας ποικίλα συμπτώματα που ευτυχώς έως τώρα οφείλονται στην στρεσογόνο κατάσταση που βιώνουν από υπερβολικό άγχος και φόβο».

Σε ερώτηση αν ο νεαρός άνδρας θα παραμείνει στην Κλινική ο κ. Ελλούλ είπε ότι θα χρειαστεί κάποιος περαιτέρω έλεγχος ανεξαρτήτως από το συμβάν που τον έφερε στο Νοσοκομείο και πρόσθεσε: «Πολλές φορές για άλλο λόγο πηγαίνουμε στο γιατρό η στο νοσοκομείο και μέσω των εξετάσεων μπορεί να ανακαλυφθεί τυχαία κάποιο εύρημα που χρήζει ελέγχου».

Τέλος, υπό μορφή παράκλησης αλλά και σύστασης, ο κ. Ελλούλ, αναφέρθηκε στην ευθύνη ορισμένων ΜΜΕ που εγείρουν υπερβολική ανησυχία γιατί λόγω «υπερβάλλοντος ζήλου» διογκώνουν καταστάσεις με αποτέλεσμα να δημιουργείται πανικός χωρίς αντίκρισμα, γεγονός εξαιρετικά επιζήμιο για την ψυχολογία του κοινού που βάλλεται πλέον του ενός χρόνου από την πανδημία».