ΠΑΤΡΑ: Βγήκαν πιστόλια στην Ελευθερίου Βενιζέλου! Γνωστοί στην Αστυνομία οι πρωταγωνιστές

H Αστυνομία της Πάτρας έχει πλέον ανησυχήσει από το γεγονός ότι η «βεντέτα» μεταξύ δύο ανδρών από τον χώρο της νύχτας συνεχίζεται και μάλιστα το πρόσφατο επεισόδιο ήταν το τέταρτο στη σειρά! Και ίσως το πιο σοβαρό. Γιατί καλά εξακριβωμένες πληροφορίες αναφέρουν πως έπεσαν και πυροβολισμοί! Οι δύο άνδρες, έχουν αρπαχτεί τέσσερις φορές, μία στην οδό Γούναρη και άλλες τρεις στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου κοντά σε κατάστημα εστίασης. Εδώ και δύο περίπου μήνες κάθε τρεις και λίγο η Αστυνομία σπεύδει για να αποτρέψει το «κακό»! Όμως από την στιγμή που βγήκαν και πιστόλια πολλοί είναι εκείνοι που φοβούνται πως η βεντέτα δεν θα έχει αίσιο τέλος! Θα πρέπει να τονιστεί πως δεν είναι τυχαίο το γεγονός που τα επεισόδια σημειώνονται στην Ελευθερίου Βενιζέλου. Σε κατάστημα εστίασης της περιοχής συχνάζει ο ένας εκ των δύο «αντιπάλων» στην βεντέτα.

Όλα είχαν ξεκινήσει στην διασταύρωση των οδών Γούναρη και Κανακάρη. Δύο ομάδες «μπράβων» είχαν διαπληκτιστεί και μάλιστα κάποιοι εξ αυτών απείλησαν πως… θα έβγαιναν τα «ούζι» μην υπολογίζοντας καν ότι η περιοχή είναι πολυσύχναστη. Εκείνο το απόγευμα ευτυχώς υπήρξε παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων και το επεισόδιο σταμάτησε. Λέγεται μάλιστα πως μεσολάβησε κοινός γνωστός για να «χωρίσει» τους «φουσκωτούς»! Όμως η συνέχεια δεν ήταν η αναμενόμενη. Αναπτύχθηκε «βεντέτα» και ένας εκ των συμμετεχόντων στο πρώτο επεισόδιο, που έχει την φήμη πως «δεν μασάει», χτύπησε τον αδελφό του «αντιπάλου του» και μάλιστα αρκετά σοβαρά. Και τότε έγινε το δεύτερο επεισόδιο και μάλιστα στο ίδιο κατάστημα στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου. Εκεί εμφανίστηκαν δύο αδέλφια, που θεωρούνται από τους πιο «σκληρούς» στην πόλη και προσπαθούσαν να εντοπίσουν τον άνδρα για τον οποίον είχαν πληροφορίες πως εμφανιζόταν στο συγκεκριμένο κατάστημα. Εκείνη την ημέρα όμως δεν βρισκόταν εκεί. Και εκείνη την ημέρα προκλήθηκε επεισόδιο και υπήρξε αναστάτωση στο κατάστημα. Στο τρίτο κατά σειρά επεισόδιο, τα α πράγματα εξελίχθηκαν γρήγορα και ήταν πιο… σοβαρά! Γι αυτό και εκλήθη η Αστυνομία. Σύμφωνα με μαρτυρίες ο «μπράβος» συνοδευόταν και από έναν ακόμη νεαρό. Μπήκε μέσα στο κατάστημα και άρχισε να φωνάζει ζητώντας επίμονα τον άνδρα με τον οποίον… είχε προηγούμενα! Ενας πελάτης σηκώθηκε να του κάνει παρατήρηση και τότε ο «φουσκωτός» άρπαξε μία καρέκλα, την σήκωσε και τον απείλησε. Λίγο αργότερα έφθασαν οι αστυνομικοί, κατάφεραν να τον πετάξουν στο έδαφος και να του βάλουν χειροπέδες. Όπως δείχνουν τα πράγματα η «βεντέτα» που έχει ξεκινήσει δεν θα σταματήσει.

Τα επεισόδια σε καταστήματα εστίασης

Την αστυνομία απασχολούν έντονα και επέισόδια που εδώ και μερικούς μήνες συμβαίνουν σε καταστήματα εστίασης. Κάποια από αυτά προκάλεσαν και την καλοκαιρινή εμφάνιση του τμήματος Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής. Το πρώτο συμβάν είχε σημειωθεί σε κατάστημα fast food της Αγίου Ανδρέου όταν γνωστός μπράβος της Πάτρας «αρπάχτηκε»… για την κέτσαπ με τον υπάλληλο και τα έκανε «λίμπα» στο μαγαζί! Αρπαξε το μπουκάλι με την κόκκινη σάλτσα και στην κυριολεξία τον «έλουσε» με αυτήν! Στη συνέχεια, άρχισε να πετάει κάτω ό,τι έβρισκε πάνω στον πάγκο, ενώ φρόντισε να αναποδογυρίσει τραπέζια και καρέκλες. Δεν του μίλησε κανείς! Ολοι τον κοιτούσαν (φανερά τρομαγμένοι) με ανοιχτό το στόμα. Διπλό επεισόδιο μέσα σε λίγες ημέρες σημειώθηκε και σε κατάστημα εστίασης στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου! Εκεί όπου δύο αδέλφια «έψαχναν» τρίτο πρόσωπο, γνωστό από τον χώρο της νύχτας ο οποίος κατά τα λεγόμενά τους «προστατεύει» το συγκεκριμένο κατάστημα εστίασης. Και εκεί ακούστηκαν φωνές, απειλές, ενώ ένας προσπάθησε να επιτεθεί με καρέκλα σε έναν πελάτη επειδή… του έκανε παρατήρηση για το συμβάν που εξελισσόταν μπροστά στα μάτια του. Τα δύο αδέλφια αναζητούσαν συγκεκριμένο “μπράβο” ο οποίος είχε χτυπήσει αδελφό τους. Πρόκειται για το επεισόδιο που περιγράφεται και πιο πάνω με αφορμή την βεντέτα των δύο ανδρών. Το τρίτο συμβάν σημειώθηκε σε γνωστό καφέ της εθνικής οδού. «Αρπάχτηκαν» ένας από τον χώρο της νύχτας με δύο άλλους. Ο πρώτος μάλιστα, μπροστά στα έκπληκτα μάτια όλων, άρπαξε μία καρέκλα από το κατάστημα και άρχισε να χτυπά με αυτήν τους άλλους δύο! Το τέταρτο επεισόδιο συνέβη σε γνωστό καλοκαιρινό κλαμπ που βρίσκεται κοντά στο κέντρο της Πάτρας. Εκεί «εξαγριωμένος μπράβος» μπήκε στον χώρο σαν… ταύρος αν υαλοπωλείο! Αφού «καθάρισε» με δύο γροθιές τον «πορτιέρη» του κλαμπ (ούτε καν πρόλαβε να αντιδράσει) κατευθύνθηκε στον εσωτερικό χώρο του καταστήματος και άρχισε να κυνηγά… τον ιδιοκτήτη αλλά και έναν ακόμη «φουσκωτό»! Γνωστός για την «τρέλα» του, ο πρώτος, όντως δεν υπολόγιζε τίποτα. Ευτυχώς παρενέβησαν κάποιοι και τον ηρέμησαν, ενώ το «αφεντικό» όπου φύγει φύγει! Και τα τέσσερα αυτά συμβάντα έχουν σημειωθεί σε χρονικό διάστημα λίγων εβδομάδων και έχουν προκαλέσει «πονοκέφαλο» στις Αρχές! Η αστυνομία εξετάζει επίσης και τρεις εμπρηστικές επιθέσεις που συνέβησαν στην Πάτρα από τις 14 Ιουλίου και μετά: α. Τα γκαζάκια που πετάχτηκαν στο café Distinto στην Πλατεία Γεωργίου στις 14 Ιουλίου. β.  Tα γκαζάκια που πετάχτηκαν στις 21 Ιουλίου στο καφέ Carouselo της Ρήγα Φεραίου και στο passo doble της Ηρώων Πολυτεχνείου. γ.  Τον εμπρησμό του αυτοκινήτου γνωστού μπράβου της νύχτας (αλβανικής καταγωγής) τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης, στην οδό Γερμανού, απέναντι από το Αρχαίο Ωδείο.

Μια τρύπα στο νερό!

Μετά τα παραπάνω είναι σαφές πως το «ντου» των αστυνομικών του Τμήματος Εκβιαστών το περασμένο καλοκαίρι με τις 17 προσαγωγές και τις μηδενικές συλλήψεις ήταν «φούσκα»! Οι «φουσκωτοί» αστυνομικοί έκαναν άνω κάτω καταστήματα της πόλης, προσήγαγαν εργαζόμενους στην «πόρτα» αλλά και κάποιους πελάτες, χτύπησαν στο Volcano συγκεκριμένο άνδρα, γνωστό από την ενασχόλησή του με τη νύχτα, αλλά τελικά … κανείς δεν πήρε το «μήνυμα»! Η νυχτερινή ζωή της πόλης συνεχίζει σε γνώριμους ρυθμούς και φυσικά… όλα τα καταστήματα «προστατεύονται»! Αποδεικνύεται στην πράξη πως οι νόμοι της νύχτας… δεν καταλύονται ούτε από παρεμβάσεις ένστολων του Τμήματος Εκβιαστών.