Πάτρα: Ποιοι θα πάρουν πρώτοι φυσικό αέριο – Από ποιες περιοχές ξεκινά το δίκτυο

Μέσα στον Δεκέμβριο αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες για την κατασκευή του δικτύου που θα φέρει το φυσικό αέριο από τη μονάδα αποθήκευσης στη Βιομηχανική Περιοχή, στο αστικό συγκρότημα της Πάτρας.

Το έργο που ανέλαβε να κατασκευάσει η ΑΒΑΞ προβλέπει την εγκατάσταση χαλύβδινου δικτύου μέσης πίεσης (19 bar). Επίσης προβλέπεται η εγκατάσταση σταθμών διανομής που θα τροφοδοτήσουν το δίκτυο χαμηλής πίεσης, κατασκευή δικτύου από πολυαιθυλένιο χαμηλής πίεσης (4 bar), εγκατάσταση μετρητών για τη διανομή του αερίου σε οικιακούς, εμπορικούς και μικρούς βιομηχανικούς καταναλωτές, κ.ά.

Ο κεντρικός αγωγός, σύμφωνα με τα σχέδια που δημοσιεύει σήμερα η «Πελοπόννησος» θα ξεκινά από τη ΒΙΠΕ Πατρών και μέσω του Δήμου Ερυμάνθου και κατά μήκος της ΕΟ 111 θα φτάσει στην Οβρυά και από εκεί μέσω Δεμενίκων και της οδού Ακρωτηρίου οι εργασίες θα συνεχιστούν στην οδό Βενιζέλου και στη συνοικία των Προσφυγικών. Η επιλογή της συνοικίας, αφορά και τα έργα ανάπλασης που ήδη εκτελούνται εκεί.

Από την οδό Ιωνίας ο κεντρικός αγωγός να βγει στην οδό Κορίνθου και από εκεί, ένας κλάδος θα χωριστεί για να φτάσει στην Ακτή Δυμαίων μέσω της οδού Παπαφλέσσα και ένας άλλος κλάδος θα συνεχίσει σε αντίθετη πορεία στην οδό Κορίνθου προς το νοσοκομείο «Αγ. Ανδρέας».
Στη δεύτερη μεγάλη διακλάδωση, ο κεντρικός αγωγός θα συνεχίσει κατά μήκος της οδού Κορίνθου για να φτάσει μέχρι την περιοχή των Συχαινών, προκειμένου να εξυπηρετήσει αρχικά μεγάλους πελάτες, όπως το Πανεπιστήμιο και το ΠΓΝΠ, αλλά και τις συνοικίες της περιοχής.

Ο αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Ερευνας και Καινοτομίας Φωκίων Ζαΐμης δήλωσε στην «Πελοπόννησο» γι΄ αυτές τις εξελίξεις: «Ανασυραμε από τη λήθη και επανασχεδιάσαμε το έργο του αγωγού φυσικού αερίου υψηλής πίεσης από το εθνικό δίκτυο και δουλέψαμε στη σύζευξη των δύο έργων ήτοι αγωγού φυσικού αερίου και υγροποιημένου στην εξυπηρέτηση της βιομηχανίας, των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών. Προχωράμε με προσήλωση στο χρονοδιάγραμμα και ταυτόχρονα βάζουμε τις βάσεις για την επέκταση του δικτύου και στις λοιπές περιοχές και πόλεις της ΠΔΕ».

Διαβάστε επίσης

Αναζήτηση πελατών για το φυσικό αέριο – Ανοίγει γραφεία στην Πάτρα η ΔΕΔΑ

Αρχίζουν τα έργα έλευσης του φυσικού αερίου – Μέσω της Οβρυάς στην Πάτρα οι πρώτοι αγωγοί – Εντός του 2024 με διπλές συνδέσεις στη ΒΙΠΕ

ΒΙΠΕ Πάτρας: Αρχή του έργου για το φυσικό αέριο