Ο Δασκαλάκης καλεί για μάρτυρα την φίλη της Πισπιρίγκου! Της είχε στείλει το sms για το σπέρμα

Με «βόμβες» συνεχίστηκε χθες η ακροαματική διαδικασία στην δίκη Πισπιρίγκου καθώς ο Αλέξης Κούγιας δήλωσε πως θα κατατεθεί μήνυση από την πλευρά της κατηγορουμένης για όσα κατέθεσε ο πρώην σύζυγός της σε σχέση με τις συζητήσεις της μέσω μηνυμάτων με κοινή τους φίλη και την θέλησή της να πάρει το σπέρμα του για να του κάνει «μάγια»! Αμεση η αντίδραση της πλευράς Δασκαλάκη. Ο δικηγόρος του δήλωσε πως η υπεράσπιση της κατηγορουμένης έχει κάθε δικαίωμα να υποβάλει μήνυση! Ο Μάνος Δασκαλάκης ωστόσο περνά σε περαιτέρω «αντεπίθεση» και σύμφωνα με πληροφορίες ως πολιτική αγω΄γη θα ζητήσει να καταθέσει ως μάρτυρας η γυναίκα στην οποία έστελνε τα συγκεκριμένα sms η Ρούλα Πισπιρίγκου. Αμέσως μετά ξεκίνησε η διαδικασία των καταθέσεων των γιατρών του Καραμανδανείου. Σε αυτό το Νοσοκομείο είχε νοσηλευθεί η Τζωρτζίνα Δασκαλάκη όταν κατά το κατηγορητήριο έγινε η απόπειρα δολοφονίας εναντίον της, με αποτέλεσμα μετά από ΚΑΡΠΑ 50 λεπτών το παιδάκι να μείνει τετραπληγικό! Πρώτη κατέθεσε η Διευθύντρια Παιδιατρικής του Νοσοκομείου Μαρία Ηλιοπούλου. Η μάρτυρας κατέθεσε στη δίκη σχετικά με την ανακοπή που υπέστη η 9χρονη κόρη της Ρούλας Πισπιρίγκου στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο δηλώνοντας μάλιστα ξεκάθαρα «πως το παιδί δεν είχε σημάδια που να προμήνυαν το επεισόδιο που το οδήγησε σε εγκεφαλοπάθεια»! Η γιατρός είπε στην κατάθεση της πως μόλις εισήχθη στο νοσοκομείο η Τζωρτζίνα στις 8 Απριλίου 2021, επειδή είχε χάσει και τα αδελφάκια της, έτρεξαν αμέσως να κάνουν όλες τις εξετάσεις.

«Μέσα στις πρώτες ώρες είχε κάνει τις περισσότερες εξετάσεις, εξαιτίας της ευαισθησίας που είχαμε με το συγκεκριμένο παιδί» ανέφερε η μάρτυρας και τόνισε πως εκείνη την περίοδο λόγω κορωνοιού τα μέτρα ήταν εξαιρετικά αυστηρά στο νοσοκομείο. Η πατρινή γιατρός  είπε πως η αιτία εισόδου ήταν η εκδήλωση σπασμών. «Ήταν μια χαρά το παιδάκι. Αναφερόμενα ήταν τα συμπτώματα» τόνισε προσθέτοντας πως έκαναν εγκεφαλογράφημα δύο φορές στο παιδάκι και δεν προέκυψε τίποτα. Πρόσθεσε δ πως ένα επεισόδιο μπορεί να κρατήσει από 20 μέχρι 30 λεπτά.

«Υπάρχουν οι πυρετικοί σπασμοί που κρατούν 1-2 λεπτά – για τους γονείς μοιάζει δεκάλεπτο – και το παιδάκι επανέρχεται» τόνισε η μάρτυρας.

Πρόεδρος: Μπορούν οι σπασμοί να προκληθούν από εφιάλτη;

Μάρτυρας: Όχι.

Πρόεδρος: Έγιναν αιματολογικές εξετάσεις; Προέκυψε κάποιο εύρημα;

Μάρτυρας: Όχι. Υπάρχει η εξέταση cpk που στους σπασμούς βλέπουμε να ανεβαίνει η τιμή. Εδώ δεν ήταν ανεβασμένη.

Σε σχέση με την συμπεριφορά της μητέρας είπε πως η Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν η τυπική μάνα δίπλα στο παιδί της χωρίς κάτι περίεργο.

Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΠΗ

Πρόεδρος: Πότε μάθατε για την ανακοπή;

Μάρτυρας: Όταν γινόταν η ανάνηψη.

Πρόεδρος: Είναι πιθανό, σπάνιο; Που εντάσσεται αυτό το επεισόδιο;

Μάρτυρας: Ήταν αναπάντεχο και ανεξήγητο. Το παιδί έβλεπα Peppa, το παιδικό σίριαλ στην τηλεόραση. Έφαγε απ’ έξω. Τίποτα δεν προμήνυε αυτή την εξέλιξη.

Εισαγγελέας: Όταν τα παιδιά κάνουν σπασμούς οι γονείς πως αντιδρούν;

Μάρτυρας: Πανικός. Τρέχουν απευθείας στο νοσοκομείο. Συνήθως όταν φτάνει πια το παιδί, είναι υπνηλικό μετά το επεισόδιο. «Ήταν ένα υπερπολύτιμο παιδί»!

Η κυρία Ηλιοπούλου είπε χαρακτηριστικά πως κάτι δεν «άρεσε» στο επιστημονικό προσωπικό του Νοσοκομείου: «Δεν έβγαινε κάτι στις εξετάσεις. Δεν υπήρχαν ενδείξεις για κάτι! Αν και θα επέστρεφε στο σπίτι το Σαββατοκύριακο, ήρθε η μαμά της και είπε ότι έκανε εμετό. Σκεφτήκαμε μήπως κόλλησε κάτι και είπαμε να το δούμε. Αν ήταν άλλο παιδάκι ίσως δεν το κάναμε, αλλά συγχωρήστε μου την έκφραση. Ήταν ένα υπερπολύτιμο παιδί, είχαν χαθεί άλλο δυο» τόνισε χαρακτηριστικά η μάρτυρας.

ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΚΟΥΓΙΑ

Αλ. Κούγιας: Είπατε ότι τίποτα δεν δικαιολογεί το επεισόδιο που ξεκίνησε από καρδιακή ανακοπή και κατέληξε σε εγκεφαλοπάθεια. Καρδιολόγος το είδε;

Μάρτυρας: Όχι δεν το είδε. Παιδοκαρδιολόγος υπάρχει μια στην Πάτρα, η κυρία Καρατζά. Κλείσαμε το ραντεβού και μας είπε ότι είχε δει το παιδί κάποια στιγμή.

Αλ. Κούγιας: Τους γονείς πόσες φορές τους είδατε;

Μάρτυρας: Την κατηγορούμενη μια φορά, που είδα το παιδί, και τον κ. Δασκαλάκη ποτέ.

Αλ. Κούγιας: Είστε κατηγορηματική ότι δεν συνέβη τίποτα που θα οδηγούσε το παιδί στο επεισόδιο;

Μάρτυρας: Έγιναν δύο καρδιογραφήματα, τόσες εξετάσεις…!

Ο  απαραίτητος εργαστηριακός έλεγχος περιελάμβανε 2 εγκεφαλογραφήματα, μία μαγνητική εγκεφάλου και νευρολογική εκτίμηση. Όλες οι εξετάσεις ήταν καλές .Στις 9-04-2021 είπαν οι γιατροί ότι μπορεί το παιδί να πάρει εξιτήριο .Ενημερώθηκα όμως ότι αφού πέρασαν οι γιατροί από το θάλαμο της μικρής και ανακοίνωσαν το εξιτήριο η μητέρα ανέφερε ότι το παιδί έκανε εμετό .Έτσι σε συνεννόηση και με τους γιατρούς που την εξέτασαν ζήτησα να παραμείνει το παιδί στο νοσοκομείο για περαιτέρω παρακολούθηση και έλεγχο .Εξ αυτού του λόγου την επόμενη ημέρα έκανε υπέρηχο κοιλίας καθώς και άλλες εξετάσεις π.χ αιματολογικές ενώ ήταν συνδεδεμένη με μόνιτορ που έλεγχε τα ζωτικά της σημεία. «Δεν είχε παρουσιάσει κανένα επεισόδιο σπασμών»

Η γιατρός είχε συνεχή ενημέρωση από τους συναδέλφους της για την πορεία της υγείας της Τζωρτζίνας και κανείς δεν της είχε αναφέρει επεισόδιο σπασμών.

Η Πρόεδρος όταν τη ρώτησε για αυτά τα επεισόδια και αν είχε κάνει το παιδί μέσα στο νοσοκομείο η παιδίατρος απάντησε: «Δεν είχε παρουσιάσει το παιδί τέτοια επεισόδια. Σε διαφορετική περίπτωση θα είχα ενημερωθεί άμεσα από τους εφημερεύοντες γιατρούς όπως έγινε όταν συνέβη το επεισόδιο της καρδιακής ανακοπής.

Ερώτηση : Πότε μάθατε για το επεισόδιο της καρδιακής ανακοπής ;

Γιατρός : Με ενημέρωσαν οι γιατροί κατά τη διάρκεια της ανάνηψης .Το περιστατικό αυτό μου φάνηκε αναπάντεχο χωρίς καμία λογική εξήγηση»!

ΖΗΤΗΣΕ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ

Θα πρέπει να τονιστεί πως η Εισαγγελέας ζήτησε παράταση της προσωρινής κράτησης της Πισπιρίγκου. Και αυτό γιατί όλα δείχνουν πως η δίκη θα συνεχιστεί μέχρι… και τον Σεπτέμβριο.

Ο ΜΑΝΟΣ ΜΕΝΕΙ ΑΘΗΝΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Μάνος Δασκαλάκης θα παραμείνει στην Αθήνα κατά τη διάρκεια της δίκης μέχρι και αύριο. Στη συνέχεια θα επιστρέψει στην Πάτρα, ενώ όπως έχει πει στο περιβάλλον του θα προσπαθήσει να βρει δουλειά. Να τονιστεί πως και πάλι Δασκαλάκης και Πισπιρίγκου δεν αντάλλαξαν κουβέντα, ενώ η κατηγορούμενη συνέχιζε να κάνει τους γνωστούς μορφασμούς.