Ηρωας αστυνομικός από την Πάτρα! Εσωσε κορίτσι 16 ετών!

Για μία ακόμη φορά αστυνομικοί σώζουν ζωές. Λίγες ώρες μετά την πρωτοβουλία που πήραν αστυνομικοί της Αμεσης Δράσης Πάτρας και μετέφεραν με περιπολικό ένα κοριτσάκι 20 μηνών που αιμορραγούσε στο Νοσοκομείο, ένας άλλος Πατρινός αστυνομικός έσωζε μία έφηβη 16 ετών. Πρωταγωνιστής ο ανθυπαστυνόμος Ηλίας Χριστόπουλος ο οποίος υπηρετεί στην Ικαρία ενώ στο παρελθόν είχε υπηρετήσει στο Α.Τ. Παγκρατίου και την ομάδα ΔΙΑΣ στην Αθήνα.

Το Α.Τ Ευδήλου Ικαρίας δέχτηκε τηλεφώνημα στις 10.05 το πρωί της Πέμπτης για ένα ανήλικο κορίτσι 16 ετών το οποίο είχε ανέβει σε ένα ύψωμα 15 μέτρων προκειμένου να δώσει τέλος στη ζωή του. Αμέσως ο Πατρινός αστυνομικός μαζί με άλλους συναδέλφους του ξεκίνησαν για το σημείο. Σε λίγα λεπτά έφτασαν και αντίκρυσαν την ανήλικη να βρίσκεται στην άκρη του υψώματος έξω από τα κάγκελα (φωτό). Ο Πατρινός ανθυπαστυνόμος χωρίς να το πολυσκεφτεί και επειδή φοβόταν ότι μέχρι να αφιχθεί όχημα της Πυροσβεστικής η νεαρή θα μπορούσε να υλοποιήσει το απονενοημένο διάβημά της, πέρασε γρήγορα πάνω από τα κάγκελα, στο στενό πρεβάζι και άρπαξε γερά την 16χρονη  βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή του. Παράλληλα της μιλούσαν συνεχώς ώστε να την αποτρέψουν να πηδήξει στο κενό. Ο Πατρινός Αστυνομικός την σήκωσε στην αγκαλιά του και την παρέδωσε στους υπόλοιπους, οι οποίοι την τράβηξαν προς ασφαλές μέρος.

Η παρ’ ολίγο αυτόχειρας μεταφέρθηκε προληπτικά στο Κέντρο Υγείας της περιοχής. Ο ανθυπαστυνόμος δέχθηκε δεκάδες συγχαρητήρια όταν γνωστοποιήθηκε η πράξη του. Λίγες ώρες μετά την κηδεία του επίσης Πατρινού Χρήστου Κουρουνιώτη, που και εκείνος υπηρετούσε στην ομάδα ΔΙΑΣ στην Αθήνα, αποδεικνύει με την πράξη του, το ήθος των αστυνομικών και το πως πραγματικά σώζουν ζωές. Σε πολλές περιπτώσεις χάνουν και την ζωή τους στην προσπάθεια να πατάξουν την εγκληματικότητα όπως ο 29χρονος από την Καλλιθέα Πατρών. Ο Ηλίας Χριστόπουλος είναι ανιψιός του πρώην βουλευτή Αχαϊας Θανάση Νταβλούρου, ενώ το 2018 «βουτώντας» στα νερά του λιμανιού στον μώλο της Αγίου Νικολάου και σε ηλικία 29 ετών, ήταν αυτός που είχε πιάσει τον σταυρό στα Θεοφάνεια.