ΑΧΑΪΑ: Ετοιμάζονται για άνοιγμα των διοδίων οι αγρότες

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες, που παρά τις σταδιακές εξαγγελίες από την πλευρά της κυβέρνησης και τις διαβεβαιώσεις ότι θα δοθούν λύσεις στα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, παραμένουν στους δρόμους.

Βλέποντας αυτή την εικόνα ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να βγει ο ίδιος μπροστά και να δεσμευθεί για νέα μέτρα που θα στηρίξουν το εισόδημα τους και θα ανακουφίσουν τους πληγέντες στη Θεσσαλία. Εξ ου και χθες συναντήθηκε με αγρότες στο μπλόκο της Βόνιτσας και δεσμεύτηκε για δύο νέες παρεμβάσεις. Η πρώτη αφορά το κόστος ενέργειας «το οποίο θέλουμε να μειώσουμε περισσότερο», όπως είπε. Η δεύτερη έχει να κάνει με το κόστος κίνησης για το οποίο εξετάζεται η επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο ντίζελ για περίπου 300 χιλιάδες αγρότες, όπως έγινε και το 2023.

O Μητσοτάκης πήγε σε μπλόκο αγροτών στη Βόνιτσα: «Ούτε γκαρσόνια θα γίνετε, ούτε θα φύγετε στη Γερμανία»
Ενδιαφέρον, είναι το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε έτοιμος να πάρει πάνω του και τον διάλογο με τους αγρότες το επόμενο διάστημα. «Θα συζητάμε και με το υπουργείο και με εμένα προσωπικά», καθώς το Μέγαρο Μαξίμου αναζητά τρόπους ενίσχυσης του διαλόγου και της επικοινωνίας με τους αγρότες, κάτι που δεν έχει επιτευχθεί στον επιθυμητό βαθμό μέχρι σήμερα.

Στην Αχαϊα πάντως οι αγρότες δεν έχουν κλείσει τις μηχανές των τρακτέρ. Ετοιμάζονται για νέες κινητοποιήσεις πιθανόν με άνοιγμα των διοδίων στην Εθνική οδό.