“Έφυγε” από τη ζωή η Μαρία Μάγγου

“Έσβησε” σε ηλικία 71 ετών η Μαρία Θεοτ. Μάγγου, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά της, φίλους και συγγενείς. 

Η Μαρία Μάγγου, πάλευε γενναία και κοιτώντας στα “μάτια” ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας, δίνοντας κουράγιο στους δικούς της ανθρώπους ακόμη και από το κρεβάτι του πόνου… Είχε μάθει άλλωστε να παλεύει για τη ζωή και να βγαίνει νικήτρια από πολύ μικρή. Όταν στα 29 της μόλις χρόνια, υπέστη απανωτά ισχαιμικά επεισόδια μετά τη γέννηση του λατρεμένου της γιου Θόδωρου Μάγγου. Κατάφερε να σταθεί στα πόδια της, ακόμη πιο δυνατή. Γνωστή και ιδιαίτερα αγαπητή στην τοπική κοινωνία της Πάτρας, σε κέρδιζε με το Κερκυραϊκό της ταμπεραμέντο, αφού η καταγωγή της ήταν από το όμορφο νησί του Ιονίου.

Μαζί με τον σύζυγό της Μιχαήλ Μάγγο, διατηρούσαν επί πολλά χρόνια, μια από τις επιτυχημένες εμπορικές επιχειρήσεις στην Πάτρα. Αργότερα, επέλεξαν να διαμείνουν μόνιμα στο σπίτι τους στον Αλισσό, μεγαλώνοντας με πολλή αγάπη και φροντίδα το μοναχοπαίδι τους.

Πριν από πέντε χρόνια, η Μαρία Μάγγου, διαγνώστηκε με καρκίνο. Είχε ήδη προβλήματα υγείας που την ταλαιπωρούσαν όπως και ο σύζυγός της Μιχαήλ. “Βράχος” πάντα δίπλα τους, ο γιος τους Θοδωρής. Η φροντίδα και η αγάπη του, παρέμενε αδιαπραγμάτευτη όσα χρόνια κι αν περνούσαν. Ήταν η πρώτη και η τελευταία του έννοια. Η αγάπη τους άλλωστε, που έτρεφε ο ένας για τον άλλον, ήταν το μεγαλύτερο γιατρικό για όλα αυτά τα χρόνια.

Προ ημερών, η μητέρα της οικογένειας, χρειάστηκε να νοσηλευτεί. Το πρωί της Παρασκευής “έσβησε” αφήνοντας απαρηγόρητους τον αγαπημένο της σύζυγο και τον λατρεμένο της γιο.

Η κηδεία της θα γίνει αύριο στις 10 το πρωί από τον Ιερό Ναό του Αγίου Μηνά στη Λεύκα Πατρών.