Aχαΐα: Το σταυροδρόμι της οικονομικής ανάπτυξης και των επενδύσεων!

Η Πάτρα αποτελεί σήμερα το τρίτο μεγαλύτερο αστικό και βιομηχανικό κέντρο της Ελλάδας. Η γεωοικονομική θέση της πόλης αποτελεί καθοριστικό παράγοντα στην οικονομική ανάπτυξη που γνωρίζει η περιοχή!

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει αναπτύξει μια δυναμική τα τελευταία χρόνια η οποία στηρίζεται και ολοκληρώνεται γύρω από τα εξαιρετικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα που διαθέτει και τα Πρωτοποριακά Ερευνητικά Ινστιτούτα που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένου του διακεκριμένου ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 στην Πάτρα.

Στο επίκεντρο η έρευνα και υψηλή τεχνολογία

Στην Δυτική Ελλάδα και ειδικά στην Αχαΐα και την Πάτρα, έχει αναπτυχθεί ένα οικοσύστημα νέων πρωτοποριακών επιχειρήσεων και startups στις οποίες απασχολείται ένας μεγάλος αριθμός επιστημόνων, ερευνητών, τεχνικών αλλά και πολλών άλλων ειδικοτήτων που είναι απαραίτητες για την ανάπτυξή τους. Είναι πολλές εξάλλου οι περιπτώσεις όπου δεκάδες εκατομμύρια έχουν επενδυθεί για την εξαγορά τέτοιων επιχείρησίν που εδράζουν στην Πάτρα και στην Δυτική Ελλάδα ή άλλων που έχουν μπει ακόμα και στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στο elevategreece.gov.gr 14 επιχειρήσεις από την Δυτική Ελλάδα είναι ήδη ενταγμένες, καθιστώντας την Περιφέρεια στην τρίτη θέση σε αριθμό επιχειρήσεων σε ολόκληρη την χώρα. Να σημειωθεί ότι οι επιχειρήσεις που αναπτύσσονται και καινοτομούν στην Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας καλύπτουν όλο το φάσμα της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Συνεπώς θα συναντήσουμε επιχειρήσεις με ενασχόληση στον τομέα της τεχνολογίας, στον τομέα της υγείας, της ναυτιλίας ακόμα και στον πρωτογενή τομέα. Το αποτέλεσμα είναι η ανάγκη πρόσληψης ντόπιου προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών σε εξειδικευμένους επαγγελματίες σε όλου το φάσμα των ειδικοτήτων. Ειδικότητες όπωςWeb Designer, Tεχνικός Λογισμικού Η/Υ και Τεχνικός Δικτύων & Τηλεπικοινωνιών είναι οι ιδανικές για να διασφαλίσουν οι νέοι  -από την ευρύτερη περιοχή της Πάτρας και της Δυτικής Ελλάδας- το δικό τους επαγγελματικό μέλλον σε εταιρίες του επιχειρηματικού οικοσυστήματος της Περιφέρειας.

Σήμερα λοιπόν ο Νομός Αχαΐας αποτελεί πόλο έλξης για σημαντικές επιχειρηματικές επενδύσεις, από τις οποίες προκύπτουν εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας. Αυτός είναι και ο λόγος που οι κάτοικοι της περιοχής αναζητούν την κατάλληλη εκπαίδευση, τη σωστή εξειδίκευση, από τον πιο αξιόπιστο εκπαιδευτικό οργανισμό: Το  ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 της Πάτρας, που θέτει ως στόχο την παροχή της καλύτερης εκπαίδευσης στους νέους και νέες της ευρύτερης περιοχής.

Επενδύσεις στον τουρισμό!

Παρά το γεγονός ότι από την Πάτρα διέρχονται ετησίως – λόγω του λιμανιού – πάνω από 1,5 εκατομμύρια Έλληνες και αλλοδαποί τουρίστες, ο τουρισμός στην περιοχή δεν είχε την αντίστοιχη ανάπτυξη, λόγω έλλειψης σύγχρονων τουριστικών μονάδων. Ωστόσο, το τοπίο αλλάζει και η Πάτρα προσελκύει επενδύσεις και στον τουριστικό κλάδο.

Στην Δυτική Ελλάδα αλλά και στα γειτονικά Ιόνια Νησιά, πραγματοποιούνται μεγάλες επενδύσεις στον τομέα του τουρισμού. Χαρακτηριστικό είναι ότι τόσο στον Επενδυτικό Νόμο (Αναπτυξιακός Νόμος 4399/2016) για το έτος 2019, όσο και στο ΕΣΠΑ της Δυτικής Ελλάδας έχουν ενταχθεί έργα στο Τουρισμό περισσοτέρων από 30 εκατομμυρίων ευρώ!

Οι νέες τουριστικές δομές δημιουργούν την ανάγκη για εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό, με βαθιά κατάρτιση γνώσεων. Ο τουριστικός κλάδος είναι απαιτητικός και οι εργαζόμενοι σε αυτόν χρειάζονται ποικίλα εφόδια και πληθώρα γνώσεων.

Ο εκπαιδευτικός όμιλος ΔΕΛΤΑ 360 σε απόλυτη συνεργασία με το ΙΕΚ στην Πάτρα προσφέρει τη δυνατότητα σπουδών υψηλού επιπέδου στα τουριστικά επαγγέλματα. Όπλα του Τεχνικού Τουριστικών Μονάδων, εκτός από την άριστη γνώση του αντικειμένου, η ευγένεια, το χαμόγελο, η οργανωτικότητα και η δυνατότητα γρήγορης λήψης σωστών αποφάσεων. Το IEK ΔΕΛΤΑ 360 παρέχει στους σπουδαστές τα κατάλληλα εφόδια, ώστε να σταδιοδρομήσουν ως αξιόλογα στελέχη σε μεγάλες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, επιτυγχάνοντας υψηλές απολαβές.

Με ένα τεράστιο δίκτυο συνεργασιών που ξεπερνούν τις 600 στον τουριστικό κλάδο, ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για το καλύτερο επαγγελματικό ταξίδι…

Η ανάπτυξη του τομέα Υγείας

Το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, στο Ρίο, αποτελεί πρότυπο νοσηλευτικού ιδρύματος, μιας και είναι ένα σύγχρονο νοσοκομείο, που προσφέρει σημαντικότατο κοινωνικό έργο στους τομείς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης. Αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες και κορυφαίες νοσηλευτικές μονάδες της χώρας, δυναμικότητας 700 κλινών, η οποία προσφέρει ιατρική φροντίδα και υπηρεσίες υγείας σε χιλιάδες πολίτες όχι μόνο της Δυτικής περιφέρειας, αλλά και από όλα τα μέρη της Ελλάδας.

Ταυτόχρονα, τα τελευταία τρία χρόνια γίνονται συστηματικές επενδύσεις σε ιδιωτικές δομές υγείας. Όλα αυτά σε συνδυασμό με την ακαριαία αύξηση της ανάγκης για ιατρική περίθαλψη, καθιστούν σαφές πως τα επαγγέλματα υγείας παρουσιάζουν τεράστια ζήτηση.

Για αυτό και η Ελλάδα έχει ανάγκη από πολλαπλάσιους εργαζομένους στον χώρο της Υγείας και φυσικά πλήρως καταρτισμένους στο αντικείμενό τους.

Επαγγέλματα όπως νοσηλευτές, διασώστης του ΕΚΑΒ, προσωπικό ΜΕΘ, καθώς Βοηθός Ιατρικών Εργαστηρίων έχουν άμεση επαγγελματική αποκατάσταση.

 Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΔΕΛΤΑ 360 και ιδίως το ΙΕΚ της Πάτρας επενδύουν συστηματικά σε νέο τεχνολογικό εξοπλισμό, καινοτόμες τεχνικές, συστηματική εκπαίδευση των καθηγητών και στη διοργάνωση πρωτότυπων εξειδικευμένων σεμιναρίων, ενισχύοντας την σπουδαστική κοινότητα με όλα τα νέα εργαλεία εκπαίδευσης.

Η Αχαΐα κάνει πρωταθλητισμό!

Η Πάτρα διαθέτει ιστορικούς αθλητικούς συλλόγους σε όλα τα αθλήματα, που κατακτούν τίτλους και κάνουν πρωταθλητισμό. Τα τελευταία χρόνια ο Προμηθέας Πάτρας «βάζει τα γυαλιά» σε πολλούς συλλόγους της Basket League μιας και η ομάδα παρουσιάζει σταθερή απόδοση, αφοσίωση και προσφέρει πολύ ωραίο θέαμα.

Η «Μεγάλη Κυρία της Πελοποννήσου», η Παναχαϊκή, έχει μπει δυναμικά στο «παιχνίδι» της επιστροφής της στα επαγγελματικά «σαλόνια» του ποδοσφαίρου. Η ιστορική ομάδα διαγράφει μια νέα εποχή και στοχεύει να επιστρέψει στο υψηλό επίπεδο του πρωταθλητισμού, όπου ήταν παλιότερα.

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος της Χρονιάς στηρίζει έμπρακτα τα αχαϊκά αθλητικά σωματεία και έχει συνάψει στρατηγικές συνεργασίες τόσο με τον Προμηθέα Πάτρας, όσο και με την Παναχαϊκή. Παράλληλα η ζήτηση για επαγγελματίες προπονητές και φυσικοθεραπευτές αυξάνονται, με αποτέλεσμα το ΙΕΚ στην Πάτρα να επενδύει ακόμα περισσότερο σε εύρεση γηπέδων, κατάλληλων εκπαιδευτών και ανανέωση του εξοπλισμού.

Στοχεύοντας στην καλύτερη δυνατή κατάρτιση των σπουδαστών, αλλά και την απόλυτη στήριξή τους από το Γραφείο Σταδιοδρομίας για την επιλογή του κατάλληλου εργασιακού περιβάλλοντος και τα πρώτα επαγγελματικά τους βήματα.

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΔΕΛΤΑ 360, ξεκίνησε τη λειτουργία του στην πόλη της Πάτρας το 2017, ανεβάζοντας ψηλά τον πήχη της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοδυτικής Ελλάδας. Δυο υπερσύγχρονα κτίρια 10 ορόφων συνολικά, στη συμβολή των οδών Αγίου Ανδρέου και Κολοκοτρώνη, φιλοξενούν εργαστήρια και αίθουσες διδασκαλίας 80 ειδικοτήτων, δίνοντας νέα πνοή στο κέντρο της Πάτρας και δημιουργώντας μια κοιτίδα νεολαίας, τόσο από την αχαϊκή πρωτεύουσα όσο και από τις όμορες περιοχές της Πελοποννήσου και της Αιτωλοακαρνανίας.

Από την πρώτη εκπαιδευτική χρονιά λειτούργησαν 12 τομείς σπουδών όπως  Γαστρονομίας, Τουρισμού, Μηχανολογίας & Ηλεκτρολογίας, Οικονομίας & ΔιοίκησηςΜΜΕ & Ήχου, Πληροφορικής & ΗλεκτρονικώνΥγείας & Αθλητισμού, Μόδας & Ομορφιάς, Performing Arts, Προσχολικής Αγωγής, Εφαρμοσμένων Τεχνών και Αγροτικής Κατάρτισης προσφέροντας στους σπουδαστές ουσιαστική γνώση, κατάρτιση και εξειδίκευση, μέσα από ένα πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που εμπλουτίζεται με πλήθος σεμιναρίων και δραστηριοτήτων.

Αν επιθυμείς να διακριθείς ως ο καλύτερος επαγγελματίας στο αντικείμενό σου, επίλεξε το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 στην Πάτρα!