Πάτρα: Συνέλαβαν άνδρα που νοσεί αλλά εξυπηρετούσε …πελάτες, του επιβλήθηκε βαρύ πρόστιμο

Μια ακόμα περίπτωση ενός «ξεχασιάρη» άνδρα που ενώ ήταν θετικός στο covid-19 και έπρεπε να βρίσκεται σε καραντίνα, αυτός σε έλεγχο της ΕΛ.ΑΣ. βρέθηκε να λειτούργει κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος  έχοντας παραβιάσει την καραντίνα,.

Η ΕΛ.ΑΣ. μάλιστα στο συγκεκριμένο κατάστημα βρήκε 2 πελάτες χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νοσήσης και επίσης βρεθήκαν 20 πακέτα λαθραίων τσιγάρων με αποτέλεσμα να προχωρήσουν στην επιβολή χρηματικού πρόστιμου και σε 45νθημερη αναστολή λειτουργίας του καταστήματος.

Η ανακοίνωση: «

Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών και σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών για παράβαση Τελωνειακού κώδικα.

Συνελήφθη, χθες τα ξημερώματα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Γ΄ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος που λειτουργούσε,
διαπιστώθηκε ότι είχε παραβιάσει αναστολή λειτουργίας που του είχε επιβληθεί στις 06-01-2022, ενώ εξυπηρετούσε δυο πελάτες που στερούνταν πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης.

Στον ιδιοκτήτη του καταστήματος βεβαιώθηκε διοικητικό πρόστιμο -25.000- ευρώ και 45νθήμερη αναστολή λειτουργίας του καταστήματος, ενώ στους πελάτες βεβαιώθηκαν διοικητικά πρόστιμα 300 ευρώ στον καθένα.
Επιπλέον, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο κατάστημα οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν 20 πακέτα λαθραίων τσιγάρων”.