4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΤΡΩΝ: Ονομάζομαι Γιάννης Νικολόπουλος και είμαι ο μαθητής που συνέλαβαν!

«Βαρύ» και σήμερα το κλίμα στο 4ο Γυμνάσιο Πατρών μετά το επεισόδιο που συνέβη την περασμένη Παρασκευή και οδήγησε στην προσαγωγή του Προέδρου του 15μελούς Γιάννη Νικολόπουλου. Ο νεαρός μαθητής, ενταγμένος στη μαθητική νεολαία του ΚΚΕ πρωταγωνίστησε και το απόγευμα της ίδιας ημέρας στο συλλαλητήριο που διοργανώθηκε από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας για την τραγωδία των Τεμπών. Ο 15χρονος ανέβηκε στη «σκηνή» που είχε στηθεί και μίλησε στους συγκεντρωμένους για την περιπέτειά του, αποσπώντας πολλά χειροκροτήματα των παρισταμένων και μεταξύ αυτών του Δημάρχου Κώστα Πελετίδη. «Εχω στο πλευρό μου και τους γονείς μου. Ξέρουν ότι έκανα το σωστό» δήλωσε ο 15χρονος !

Το κλίμα όμως στο σχολείο θα είναι βαρύ γιατί μπορεί η καθηγήτρια που κάλεσε την Αστυνομία να μην προέβη σε μήνυση, όμως σίγουρα το επεισόδιο στιγμάτισε το σχολείο! Σύμφωνα με τον μαθητή όλα ξεκίνησαν όταν εκπαιδευτικός κλείδωσε σε αίθουσα μαθητή άλλου σχολείου. Ο Πρόεδρος του 15μελούς της έκανε κάποια κίνηση ενώ κατ’ εκείνη την εξύβρισε. Και ειδοποιήθηκε η Αστυνομία. Όπως έγινε γνωστό η προσαγωγή του μαθητή προκάλεσε και κόντρα μεταξύ του ΚΚΕ, του Δήμου και της τοπικής ΕΛ.ΑΣ.! Η αστυνομία με δηλώσεις του Προέδρου των Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαϊας Χάρη Τσίτσικα διαψεύδει τον ισχυρισμό του ΚΚΕ πως «έγδυσαν» τον μαθητή μέσα στο Τμήμα, ενώ αναφέρει πως όντως έγινε μεταφορά του προσαχθέντα από τον 2ο στο 3ο Α.Τ. λόγω του ότι το συμβάν έγινε στην Πλ. Μαρούδα, περιοχή αρμοδιότητας του 3ου Αστυνομικού Τμήματος. «Ντράπηκε και η ντροπή» ήταν το σχόλιο του συνδικαλιστή της Αστυνομίας με το ΚΚΕ να απορεί για το «πως από την στιγμή που δεν υπεβλήθη καν μήνυση, ο μαθητής ταλαιπωρήθηκε επί ώρες από τμήμα σε τμήμα»!

Το γεγονός ότι ο 15χρονος μίλησε και στην εκδήλωση για τα Τέμπη προκάλεσε επίσης την αντίδραση κύκλων της αστυνομίας που μίλησαν για «επικοινωνιακό τρικ του ΚΚΕ το οποίο δεν έχει καμία σχέση με την κατάληψη του Γυμνασίου για την τραγωδία στα Τέμπη, αλλά με ένα καθαρά αστυνομικό συμβάν που είχε σχέση με την εξύβριση της καθηγήτριας»! Από την πλευρά του ο 15χρονος στην ομιλία του ανέφερε πως όλα συνέβησαν επειδή κάποιοι εκπαιδευτικοί εξέφραζαν την αντίθεσή τους με την κατάληψη και τις μαθητικές κινητοποιήσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο 15χρονος ξεκινώντας την ομιλία του στην Πλατεία Γεωργίου ανέφερε: «Ονομάζομαι Γιάννης Νικολόπουλος και είμαι ο μαθητής που συνέλαβαν οι αστυνομικοί στο 4ο Γυμνάσιο που τελούσε υπό κατάληψη για την τραγωδία των Τεμπών»!