28 κρούσματα με το «καλημέρα» στα σχολεία της Αχαΐας- Ανησυχία στην εκπαιδευτική κοινότητα

Το «πρώτο κουδούνι» χτύπησε χθες και στα σχολεία της Αχαΐας με μαθητές και εκπαιδευτικούς να αισιοδοξούν για μία καλύτερη από την περσινή σχολική χρονιά όπου τα μαθήματα θα γίνονται δια ζώσης. Ωστόσο με το άνοιγμα των σχολείων εντοπίστηκαν και τα πρώτα κρούσματα στην εκπαιδευτική κοινότητα, σε αριθμό μάλιστα ουδόλως ευκαταφρόνητο.

  • Πιο συγκεκριμένα, στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση εντοπίστηκαν 6 κρούσματα σε μαθητές και 4 σε εκπαιδευτικούς ενώ στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση εντοπίστηκαν  14 κρούσματα σε μαθητές και 4 σε εκπαιδευτικούς. 

Συνολικά εντοπίστηκαν σε Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια, 28 κρούσμαυα. 

«Το ξεκίνημα ήταν θετικό, δεν είχαμε προβλήματα. Είχαμε εκπαιδευτικό προσωπικό και δόθηκαν οδηγίες ώστε να ξεκινήσει με ασφάλεια η σχολική χρονιά. Μέλημά μας να τηρηθούν τα μέτρα που έχει θεσπίσει η Πολιτεία και οι εκπαιδευτικοί μας έχουν την εμπειρία να το κάνουν. Είμαστε αισιόδοξοι. Κρούσματα θα έχουμε στα σχολεία αλλά εκείνο που θέλουμε είναι ποιότητα στα μέτρα  που έχουν θεσπίσει και να αποφύγουμε τη διάδοση για να μείνουν τα σχολεία ανοιχτά» δήλωσε στο thebest.gr ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιάς εκπαίδευσης Τάσος Σταυρογιαννόπουλος.