2ο ΕΠΑΛ: Πέταγαν δυναμιτάκια στην Διευθύντρια!

Πέρα από κάθε έλεγχο έχει ξεφύγει η κατάσταση στο 2ο ΕΠΑΛ της Πάτρας, με τα όσα συμβαίνουν να προκαλούν οργή, αγανάκτηση και θλίψη σε μαθητές και γονείς

Το εκπαιδευτήριο μόνο χώρο μεταλαμπάδευσης γνώσης δε θυμίζει, αφού κυριαρχεί η αναρχία, η τρομοκρατία και τα περιστατικά βίας.

Μετά τα άγρια περιστατικά της Τρίτης, με τα καπνογόνα μέσα στο σχολείο, ένα ακόμη επεισόδιο, αυτή τη φορά μπροστά στην τηλεοπτική κάμερα, δείχνει το κλίμα που επικρατεί στο συγκεκριμένο σχολείο.

Την ώρα που η Διευθύντρια του 2ου ΕΠΑΛ Πάτρας, μιλούσε στην κάμερα του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA, ομάδα μαθητών την έσπρωξε για να τη διακόψει, την προοσπέρασε και έριξε δυναμιτάκια ακριβώς πίσω της, σε κάδο απορριμμάτων.

Και όλα αυτά, ενώ η ίδια η Διευθύντρια ισχυριζόταν, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό, ότι τα βίντεο από τα όσα συμβαίνουν μέσα στο ΕΠΑΛ είναι… προϊόν μοντάζ και κατασκεύασμα των ΜΜΕ.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι την ώρα που στο 2ο ΕΠΑΛ Πάτρας έχει επέμβει αρκετές φορές τόσο η Αστυνομία, όσο και η Πυροσβεστική, η Διευθύντρια αναρωτιέται, μιλώντας στην κάμερα, πώς τραβήχτηκαν τα βίντεο που δείχνουν τις άγριες καταστάσεις μέσα στο σχολείο, αφού “απαγορεύονται τα κινητά”.

Μάλιστα, κάνει λόγο για “μια ομαδίτσα παιδιών” που δημιουργεί αυτά τα επεισόδια. Όπως υποστηρίζει έχει ενημερώσει τόσο τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όσο και την ΕΙσαγγελία για τα όσα συμβαίνουν.

Την ώρα που το σχολείο βρίσκεται υπό κατάληψη, τα μαθήματα χάνονται το ένα μετά το άλλο, με τους γονείς και τους μαθητές να είναι σε απόγνωση για το πότε η κατάσταση θα εκτονωθεί, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, Ανδρέας Ζέρβας απαντά ότι η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καταδικάζει τα επεισόδια και έχει επιληφθεί του θέματος, με διαδικασίες που, όπως λέει, βρίσκονται σε εξέλιξη.