18,5 και 17,5 χρόνια φυλάκιση για τον βιασμο τησ 65χρονησ

Τα σαδιστικά βασανιστήρια που υπέστη πέρυσι τη νύχτα του Πάσχα μια γυναίκα από περιοχή της Ηλείας, αναβίωσαν χθες στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πάτρας όπου δύο αδέλφια καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης 18,5 και σε 17,5 χρόνων αντίστοιχα.

Οι δύο άνδρες συμπεριφέρθηκαν ως κτήνη απέναντι στην 65χρονη που έμενε μόνη σε ερημική τοποθεσία της Ζαχάρως. Αφού εισέβαλαν στο σπίτι της με κουκούλες, την βίασαν εναλλάξ και κατ΄επανάληψη, βιαιοπραγούσαν εναντίον της πίνοντας μπύρες, την απείλησαν με ένα αναμμένο γκαζάκι στο πρόσωπο και με μαχαίρι, τη λήστεψαν και στο τέλος έβαλαν φωτιά στο στρώμα της.

Το δικαστήριο τους έκρινε ενόχους για όλες τις κακουργηματικές πράξεις που τους αποδόθηκαν, ωστόσο υπήρξε επιεικές ως προς τις ποινές, καθώς οι συνήγοροι υπεράσπισης Μαριλία Κάνιστρα και Παναγιώτης Καποτάς, κατάφεραν να «σπάσουν» τα ισόβια δεσμά με τα οποία απειλούνταν τα δύο αδέλφια.

ΣΚΗΝΕΣ ΘΡΙΛΕΡ

Οι σκηνές που περιέγραψε η εισαγγελέας της έδρας κατά την αγόρευσή της ήταν ανατριχιαστικές. Τα δύο αδέλφια, ηλικίας 42 και 20 ετών (οικογένειας με 14 παιδιά) που ζούσαν σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από το σπίτι της 65χρονης, μπήκαν αργά το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα στην οικία της, την στιγμή που η ανύποπτη γυναίκα ετοιμαζόταν να κοιμηθεί. Αφού την έσπρωξαν στο κρεβάτι, την χτύπησαν και την ακινητοποίησαν και εκεί ξεκίνησε ένας εφιάλτης δίχως τέλος.

Ο ένας αδελφός την κρατούσε από τα χέρια και από τα πόδια και ο δεύτερος την βίαζε, ενώ αυτό συνεχίστηκε για αρκετή ώρα κατ΄επανάληψη, με τα δύο αδέλφια να εναλλάσσονται σε ρόλους δεσμώτη και βιαστή. Μάλιστα ο μεγαλύτερος σε ηλικία αδελφός, έδινε οδηγίες στον μικρότερο, πως να μην αφήσει βιολογικά ίχνη και εντοπίζονταν από το DNA.

Στη συνέχεια ασκώντας βία και απειλές, έκλεψαν από την γυναίκα 200 ευρώ και κοσμήματα αξίας 300 ευρώ, αλλά δεν ικανοποιήθηκαν από τη λεία τους. Ο μεγάλος αδελφός πήρε την κάρτα αναλήψεων της 65χρονης και βάζοντας ένα μαχαίρι στο λαιμό της, την ανάγκασε να αποκαλύψει τον κωδικό PIN.

Στη συνέχεια πήρε το αυτοκίνητο του θύματος για να μεταβεί στην Τράπεζα Πειραιώς της περιοχής, αφού προέτρεψε τον μικρότερο αδελφό του, να συνεχίζει να βιάζει την 65χρονη μέχρι να επιστρέψει, κάτι το οποίο έκανε κατά την εισαγγελική πρόταση.

Ο μεγάλος αδελφός πήγε στο ΑΤΜ όπου αποπειράθηκε να κάνει ανάληψη χρημάτων, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει αφού δεν υπήρχε διαθέσιμο υπόλοιπο. Εκεί έκανε και το πρώτο μοιραίο λάθος του. Εβγαλε την κουκούλα ξεχνώντας ότι η κάμερα του ΑΤΜ, κατέγραφε τη συναλλαγή και μαζί το πρόσωπό του.

Γύρισε αμέσως στο σπίτι και κρατώντας μια φιάλη υγραερίου αναμμένη, απείλησε την 65χρονη ότι θα την έκαιγε, αν έλεγε οτιδήποτε στην Αστυνομία. Μάλιστα, για να γίνει πιστευτός, έβαλε φωτιά στο στρώμα του κρεβατιού της 65χρονης.

Τις πρωινές ώρες της Δευτέρας του Πάσχα, τα δύο αδέλφια εγκατέλειψαν το θύμα τους, σε άθλια κατάσταση και δεμένη σε μια καρέκλα όπου βρέθηκε από τον γιό της.

ΠΡΟΔΟΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΟΥΣ

Οι έρευνες που ξεκίνησαν την επόμενη μέρα από την Αστυνομία στον κοντινό καταυλισμό Ρομά, θορύβησαν τον μικρότερο από τους δύο αδελφούς, που υπέδειξε ως δράστη του εγκλήματος, έναν εξάδελφό του, για να απροσανατολίσει τις έρευνες των Αρχών. Την Τρίτη του Πάσχα ο 20χρονος πήγε στο Επιτάλιο Ηλείας όπου έκλεψε μια μοτοσικλέτα, την οποία χρησιμοποίησε για να διαφύγει σε καταυλισμό Ρομά στη Μικρομάνη Μεσσηνίας, αλλά εντοπίστηκε και παραδόθηκε στις Αρχές, βλέποντας ότι ο κλοιός στένευε γύρω του.

Σημειώνεται ότι η υπόθεση, λόγω της απίστευτης αγριότητας που έδειξαν οι δράστες στο θύμα τους, έτυχε άμεσης προτεραιότητας για τις τοπικές διωκτικές αρχές, ενώ ενδιαφέρθηκε προσωπικά ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής, ταξίαρχος Απόστολος Μαρτζάκλης, και για το αποτέλεσμα, είχε εκφράσει την ικανοποίησή του, μέχρι και ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης Κωνσταντίνος Τσουβάλας.

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ

Χθες στο δικαστήριο ο μεγαλύτερος αδελφός κατά την απολογία του, φορώντας ένα ξύλινο σταυρό στο στήθος, ζητούσε συγνώμη ισχυριζόμενος ότι δεν είχε επίγνωση των πράξεών του, γιατί βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ. Ο μικρότερος αδελφός αρνήθηκε ότι συμμετείχε στον βιασμό του θύματος επικαλούμενος αδυναμία λόγω υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ. Και οι δύο ισχυρισμοί απορρίφθηκαν από το δικαστήριο.

Ο δικηγόρος Πατρών Παναγιώτης Καποτάς που ήταν συνήγορος υπεράσπισης του 20χρονου, προσπάθησε να ελαφρύνει τη θέση του, λέγοντας ότι στην ουσία παρασύρθηκε από τον μεγάλο αδελφό του, λόγω της μετεφηβικής του ηλικίας. Αρνήθηκε ότι ο μικρός συμμετείχε στον βιασμό της 65χρονης, επικαλούμενος απουσία βιολογικών στοιχείων.

Η συνήγορος υπεράσπισης του μεγάλου αδελφού, δικηγόρος Πατρών Μαριλία Κάνιστρα, πρόσθεσε ότι ο εντολέας της ομολόγησε βιασμό κατά μόνας, ενώ ζήτησε τα ελαφρυντικά της ειλικρινούς μεταμέλειας και της μετέπειτα καλής διαγωγής.

Η εισαγγελέας της έδρας όμως ήταν κατηγορηματική. Τόνισε ότι δεν προέκυψε μειωμένος καταλογισμός λόγω κατανάλωσης αλκοόλ. Και οι δύο δράστες μπήκαν στο σπίτι αποφασισμένοι να βιάσουν και να ληστέψουν.

Μετά την ανακοίνωση της ποινής, η κυρία Κάνιστρα δήλωσε ότι το «σπάσιμο» των ισοβίων δεσμών ήταν μια ικανοποιητική εξέλιξη δεδομένης της κοινωνικής και ηθικής απαξίας των πράξεων των δύο κατηγορουμένων.