111 Ε.Ο.: Η Ορεινή Ηλεία «ζητά» να γίνει ο δρόμος!

Το αίτημα του Εκπολιτιστικού, Κοινωνικού και Αναπτυξιακού Συλλόγου των Απανταχού της Γης Πανοπουλαίων Ηλείας «Η Ανάληψη του Σωτήρος», προκειμένου να δημοπρατηθεί το τμήμα που απομένει από το Κ.Δ. Σιμόπουλου έως την 111 Ε.Ο. μετέφερε στην Βουλή ο επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης καταθέτοντας αναφορά στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, μαζί την επιστολή που του έστειλε ο σύλλογος και ζητώντας να τον ενημερώσει για τις σχετικές ενέργειες.

Όπως επισημαίνεται στο έγγραφο, πρόκειται για ένα χρονίζον αίτημα των κατοίκων της ορεινής Ηλείας, αφού αφορά την κατασκευή ενός αυτοκινητοδρόμου που θα αποτελεί συνέχεια της Εθνικής Οδού Αμαλιάδος – Σιμόπουλου, και αναμένεται ότι θα αναδείξει την ορεινή Ηλεία, συμβάλλοντας στην τουριστική, οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής.

Παράλληλα, το εν λόγω έργο αναμένεται να βελτιώσει την οδική ασφάλεια, αλλά και την καθημερινότητα χιλιάδων κατοίκων των δημοτικών διαμερισμάτων της ορεινής Ηλείας, όπως και των επισκεπτών της περιοχής.

«Έργο υψίστης σημασίας και αδήριτη ανάγκη για τους κατοίκους»

Στην επιστολή του Εκπολιτιστικού, Κοινωνικού και Αναπτυξιακού Συλλόγου των Απανταχού της Γης Πανοπουλαίων Ηλείας «Η Ανάληψη του Σωτήρος» προς τον βουλευτή Ηλείας αναφέρονται τα εξής:

«Προκειμένου να ολοκληρωθεί η βελτίωση – διαπλάτυνση του οδικού δικτύου Αμαλιάδας 111 ΕΟ θα θέλαμε να προβείτε στις ενέργειες απαλλοτρίωσης και δημοπράτησης στο τμήμα που απομένει από το Κ.Δ. Σιμόπουλου έως την 111 Ε.Ο.

Για το τμήμα αυτό, μήκους δεκατριών χιλιομέτρων, υπάρχει ήδη μελέτη που προβλέπει την παράκαμψη του Κ.Δ. Σιμόπουλου και του οικισμού Σκλήβα που μέσω του οικισμού Προδρόμου καταλήγει στην 111 ΕΟ στην περιοχή της Αγίας Τριάδας.

Ο προϋπολογισμός του εν λόγω έργου εκτιμάται από τις υπηρεσίες σας στο ποσό των 11 εκατομμυρίων ευρώ.

Είναι ένα έργο υποδομών υψίστης σημασίας και αποτελεί αδήριτη ανάγκη για τους χιλιάδες κατοίκους της Ορεινής Ηλείας η ολοκλήρωσή του, η οποία θα διευκολύνει τις μετακινήσεις τους, συντομεύοντας τον χρόνο τους και δίνοντας τους μεγαλύτερη ασφάλεια.

Εκτός αυτού είναι απολύτως βέβαιο, ότι ένα σύγχρονο οδικό δίκτυο θα διευκολύνει το εμπόριο, την κοινωνική ζωή και τον τουρισμό με τις απομονωμένες γεωγραφικά περιοχές της Ορεινής Ηλείας.

Ενόψει δε, της αξιοποίησης των φαραγγιών, των μονοπατιών, της διάνοιξης του σπηλαίου του Ερυμάνθου, της ανάδειξης της αρχαίας πόλης – κράτους Λασιώνος και της αξιοποίησης της φυσικής ομορφιάς και των ιστορικών μνημείων της περιοχής μας, η ενέργεια σας αυτή θεωρείται επιβεβλημένη.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι εάν το έργο αυτό αποτελέσει καθολικό αίτημα των βουλευτών του Νομού μας προς τον ίδιο τον Πρωθυπουργό μας, Κυριάκο Μητσοτάκη και προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή και τονιστεί παράλληλα η τεράστια σημασία του, θα λάβει την κατ’ εξαίρεση έγκρισή του».