ΠΑΤΡΑ: Της άρπαξαν 9.200 ευρώ μέσα σε δυο ημέρες
Απίστευτη περιπέτεια για γνωστή Πατρινή, η οποία έχασε μέσα από τον τραπεζικό της λογαριασμό το χρηματικό ποσό των 9.200 ευρώ, όταν άγνωστοι «χάκαραν» τον υπολογιστή της αποκτώντας άμεση πρόσβαση.
Οι «αετονύχηδες» κατόρθωσαν μέσω του υπολογιστή της ανυποψίαστης γυναίκας να κάνουν μεταφορά χρημάτων από τον λογαριασμό της σε λογαριασμό τρίτων χωρίς η ίδια να έχει αντιληφθεί το παραμικρό.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της εφημερίδας «Γνώμη» η γυναίκα δέχθηκε ένα μήνυμα στο ηλεκτρονικό της ταχυδρομείο από άγνωστο αποστολέα και έκανε το… λάθος να πατήσει το link χωρίς όμως να προβεί σε οποιαδήποτε άλλη κίνηση, ούτε της ζητήθηκε να καταχωρήσει τους προσωπικούς της κωδικούς.
Όμως όπως φάνηκε, για τους χάκερς ήταν αρκετό και μόνο το γεγονός ότι πάτησε τον σύνδεσμο, εφόσον κατόρθωσαν να αποκτήσουν πρόσβαση στα δεδομένα που είχε ο υπολογιστής της και να «μεταφέρουν» από τον λογαριασμό της δύο φορές- σε διάστημα δύο ημερών- το συνολικό ποσό των 9.200 ευρώ.
Μόλις, η ίδια αντελήφθη να «χάνονται» από τον λογαριασμό της τα χρήματά της, μετέβη άμεσα σε υποκατάστημα της τράπεζας που είχε λογαριασμό ενημερώνοντας τα στελέχη για αυτό που της συνέβη.
Όπως αναφέρουν πληροφορίες από το περιβάλλον της παθούσης, πήγε στην τράπεζα την πρώτη μέρα που «πέταξε» μέρος των χρημάτων, τα 5.000 ευρώ, ενημερώνοντας πως η ίδια δεν είχε μεταφέρει τα χρήματα και ζήτησε να γίνει διερεύνηση.
Ωστόσο, την επομένη οι επιτήδειοι συνέχισαν απτόητοι και ανεμπόδιστοι τη δράση τους μεταφέροντας τα υπόλοιπα 4.200 ευρώ από τον λογαριασμό της Πατρινής.
Μάλιστα όταν η ίδια ζήτησε να αλλάξει ο τρόπος συναλλαγής δηλαδή να μην ισχύει η αποστολή SMS για την ταυτοποίηση των όποιων κινήσεων, αλλά η οποιαδήποτε μεταβολή να γίνεται με αυτοπρόσωπη παρουσία της στο τραπεζικό κατάστημα η απάντηση που έλαβε από το τραπεζικό κατάστημα ήταν πως αυτό δεν μπορεί να καταστεί εφικτό.
Το γεγονός αυτό, επιβεβαιώνει – όπως υποστηρίζουν άνθρωποι του περιβάλλοντός της -πως οι τράπεζες δεν διαθέτουν δικλείδες ασφαλείας για να προστατεύσουν τους πελάτες τους από τους επιτήδειους που παραβιάζουν με διάφορα τεχνάσματα και μεθόδους (όπως με τη μέθοδο «ψαρέματος» κ.ά.) τραπεζικούς λογαριασμούς, κάτι που εγείρει έντονο προβληματισμό και ανησυχία.
Νομικοί κύκλοι άλλωστε επισημαίνουν ολοένα και περισσότερο ότι οι τράπεζες οφείλουν να θωρακίσουν τους πελάτες τους θέτοντας μέτρα για την προστασία τους, καθώς μεγάλα χρηματικά ποσά έχουν «πετάξει» σε λογαριασμούς του εξωτερικού με τους απατεώνες να είναι άφαντοι…
Μπορεί η Αστυνομία να δηλώνει πως αναζητά τα ίχνη των δραστών, να σχηματίζει δικογραφία σε βάρος όσων δίνουν τον αριθμό του λογαριασμού τους για να γίνει η μεταφορά των χρημάτων, όμως, οι «αναλήψεις» καταλήγουν σε άγνωστους δράστες,οι οποίοι θησαυρίζουν.