ΠΑΤΡΑ: Καταθέτει για μέγα σκάνδαλο Πατρινός “επιχειρηματίας”!

Στον πταισματοδίκη Σύρου αναμένεται να καταθέσει τις επόμενες ημέρες ο γνωστός πατρινός επιχειρηματίας που καταγγέλθηκε από την ΑΑΔΕ για «μαύρο χρήμα» και περίεργες συναλλαγές με την καθολική εκκλησία. Ηδη έχει καταθέσει ο ένας εκ των δύο Καθολικών Επισκόπων που φέρονται ως εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο. Αγνωστο παραμένει τι υποστήριξε καθώς όπως είναι γνωστό σε τέτοιες περιπτώσεις στους κύκλους των καθολικών επικρατεί «ομερτά»! Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι αν η Καθολική Εκκλησία έχει αποφασίσει να «κουκουλώσει» το σκάνδαλο, καθώς αυτό έχει να κάνει και με ερωτικές συναντήσεις καθολικών ιερέων ακόμη και σε ξενοδοχεία της Πάτρας, τότε ο Πατρινός επιχειρηματίας… θα βγει καθαρός. Αν όμως οι καθολικοί προκειμένου να απαλλαγούν από κάποιες κατηγορίες ισχυριστούν ότι έπεσαν θάματα εκβιασμών με «ροζ βίντεο» κλπ… τότε τα πράγματα δυσκολεύουν. Το βέβαιο είναι πώς σε αυτή την υπόθεση έχουν εμπλακεί και άλλοι επιχειρηματίες από την Πάτρα (με τους οποίους σε διάφορα κέντρα διασκέδασης είχε συνεργαστεί ο εν λόγω) χωρίς να φέρουν ουσιαστική ευθύνη και χωρίς να έχουν την παραμικρή ανάδειξη στο ροζ σκάνδαλο. Σύμφωνα με πληροφορίες από το πόρισμα, από τα ταμεία της Καθολικής Εκκλησίας φέρεται να διακινήθηκε παρανόμως το ποσό των 3 εκατ. ευρώ, το οποίο κατέληξε σε ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων της Πάτρας. Ο ένας εκ των δύο ιερέων, είναι πρόσωπο υψηλά ιστάμενο στην ιεραρχία της Καθολικής Εκκλησίας Ελλάδος. Ο δεύτερος ιερέας φέρεται να είναι στέλεχος της Καθολικής Εκκλησίας Ελλάδος σε νησί.

Ο φάκελος έχει διαβιβαστεί στον εισαγγελέα Σύρου, ο οποίος θα διενεργήσει και την έρευνα, ενώ για την ύπαρξη του πορίσματος έχει ενημερωθεί από την πρώτη στιγμή και το Βατικανό.

ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΕΡΕΥΝΑ

Όπως έγινε πριν μήνες γνωστό πρόεδρος της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης, έχει προχωρήσει ήδη σε δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων επιχειρηματιών-ιδιοκτητών νυχτερινών κέντρων που φέρονται να ήταν αποδέκτες μεγάλων χρηματικών ποσών από τους δύο ιερείς. Πάντα όμως μέσου του Πατρινού επιχειρηματία. Αυτή η τακτική είχε ξεκινήσει πριν από οκτώ χρόνια.

Αρχικά, η Αρχή ενημερώθηκε από τις τράπεζες για «ύποπτες» κινήσεις μεγάλων χρηματικών ποσών και ξεκίνησε ενδελεχή έλεγχο προκειμένου να χαρτογραφήσει τη διαδρομή των χρημάτων και να εντοπίσει τον πραγματικό αριθμό των προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Σύμφωνα με την έρευνα, προέκυψαν ενδείξεις για την τέλεση σοβαρών αξιόποινων πράξεων, όπως της υπεξαίρεσης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα μαύρου χρήματος).

Η Αρχή διαπίστωσε ότι είχε υπεξαιρεθεί από το ταμείο της Καθολικής Εκκλησίας το ποσό των 3 εκατομμυρίων ευρώ και μετά αποκαλύφθηκαν οι ταυτότητες τόσο των δύο ιερέων όσο και των επιχειρηματιών νυχτερινών κέντρων.

Η τελευταία ύποπτη διακίνηση χρημάτων αφορούσε το ποσό των 50.000 ευρώ.

Να θυμίσουμε ότι ο εν λόγω επιχειρηματίας είχε κατηγορηθεί πώς στο παρελθόν είχε εκβιάσει με ροζ ιστορίες και Ελληνα Μητροπολίτη από την περιοχή της Κεντρικής Ελλάδος.