Πάτρα: Ενώπιον του Αυτόφωρου το «δίδυµο» που βρίσκεται πίσω από τον εµπρησµό σε κατάστηµα

Ενώπιον του Αυτόφωρου Πληµµελειοδικείου Πατρών θα καθίσουν αύριο οι δύο άνδρες, οι οποίοι παράλληλα αντιµετωπίζουν τις κατηγορίες του εµπρησµού, έκρηξης και φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών. Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν από τους αστυνοµικούς, προχθές το µεσηµέρι, στην Κάτω Αχαΐα, καθώς «βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στις οικίες τους, µαχαίρια και κροτίδες και σχηµατίστηκε δικογραφία σε βάρος τους για παράβαση της νοµοθεσίας περί όπλων και βεγγαλικών, πυροτεχνηµάτων, παιδικών αθυρµάτων, φωτοβολίδων και συσκευή εκτόξευσης».

Ωστόσο, το «δίδυµο» κατηγορείται ότι τα ξηµερώµατα της 10-03-2025 µετέβη µε αυτοκίνητο, σε κατάστηµα σε περιοχή της ∆υτικής Αχαΐας και απέρριψε έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό εµπρηστικό µηχανισµό, που περιείχε εύφλεκτη ουσία και στον οποίον ήταν περιδεµένη µια κροτίδα, µε αποτέλεσµα να προκληθεί έκρηξη και πυρκαγιά στο κατάστηµα και να υποστούν φθορές προϊόντα.

«Για τη διερεύνηση του περιστατικού, διενεργήθηκαν ενδελεχείς και συστηµατικές έρευνες από τους αστυνοµικούς του Τµήµατος ∆ίωξης και Εξιχνίασης Εγκληµάτων ∆υτικής Αχαΐας, µε αποτέλεσµα την εξιχνίαση της υπόθεσης του εµπρησµού και την ταυτοποίηση των κατηγορούµενων. Σε έρευνες που πραγµατοποιήθηκαν από τους αστυνοµικούς στις οικίες των κατηγορούµενων, καθώς και σε σωµατικούς ελέγχους στους ίδιους, οι αστυνοµικοί του Τµήµατος ∆ίωξης και Εξιχνίασης Εγκληµάτων ∆υτικής Αχαΐας βρήκαν και κατέσχεσαν: 26 κροτίδες µεγάλης ισχύος, 4 αναδιπλούµενα µαχαίρια, 2 περιλαίµια, 2 κινητά τηλέφωνα και είδη ρουχισµού, που έφεραν κατά την τέλεση της αξιόποινης πράξης», ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αχαΐας και παραπέµφθηκαν στο Αυτόφωρο για τα πληµµελήµατα.