Ο Εισαγγελέας προτείνει την απαλλαγή του Ανδρέα Φλώρου από κάθε κατηγορία!

Την αθώωση του ανρχικού Ανδρέα Φλώρου πρότεινε ο Εισαγγελέας της έδρας του Πρωτοδικείου Αθηνών. Ο Ανδρέας Φλώρος κατηγορείται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και έχει προφυλακιστεί από τα τέλη Απριλίου 2024. Στην αγόρευσή του ο Εισαγγελέας έκρινε πώς θα πρέπει να απαλλαγεί από όλες τις κατηγορίες που του έχουν απαγγελθεί καθώς κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας δεν απεδείχθη το παραμικρό από όσα του καταλογίζουν. Να θυμίσουμε ότι στις 22/04/24 ο αναρχικός Ανδρέας Φλώρος συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική στην Πάτρα και οδηγήθηκε στην Αθήνα για ανάκριση, ενώ έγινε και έρευνα στο σπίτι του. Ανακρίθηκε με βάση τον αντιτρομοκρατικό νόμο 187Α, και κατηγορήθηκε ως μέλος της οργάνωσης “Σύμπραξη Εκδίκησης” και ως φυσικός αυτουργός των ενεργειών της, κατηγορίες που ο ίδιος αρνείται στο σύνολο τους.
Το μοναδικό αποδεικτικό στοιχείο που οδήγησε στη δίωξη του είναι δύο κείμενα-αναλήψεις ευθύνης της “Σύμπραξης Εκδίκησης” τα οποία βρέθηκαν αντιγραμμένα σε ηλεκτρονικά του μέσα, με ημερομηνίες αποθήκευσης ύστερες της δημοσίευσής τους στο διαδίκτυο.
Στις 16/05/25 ξεκίνησε η δίκη σε πρώτο βαθμό για την υπόθεση. Στην απολογία του ο Ανδρέας Φλώρος αποδόμησε αναλυτικά το κατηγορητήριο, μίλησε για κατασκευασμένα σενάρια της αστυνομίας, και μακρόχρονη στοχοποίησή του. Yπερασπιζόμενος στο ακέραιο την πολιτική του ταυτότητα και την κοινωνική του δράση υποστήριξε ότι αυτές ακριβώς είναι και οι πραγματικές αιτίες της δίωξης και προφυλάκισής του. Η απόφαση του Δικαστηρίου αναμένεται την Παρασκευή 18 Ιουλίου.