Νοσοκομείο Αγιος Ανδρέας: Τραυματίας και συνοδός επιτέθηκαν σε γιατρό και νοσηλεύτρια

Δυσάρεστη τροπή πήρε η άφιξη τραυματία στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών στο Γενικό Κρατικο Νοσοκομείο Πατρών «Ο Αγιος Ανδρέας» και του συνοδού του σύμφωνα με καταγγελία του Σωματείου εργαζομένων, όταν ενημερώθηκαν από ιατρό πως θα πρέπει να μεταβούν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, το οποίο και εφημέρευε.

Το περιστατικό συνέβη το πρωι του Σαββάτου 5/04/2025, όταν και ενώ  ο «Αγιος Ανδρέας» δεν ήταν σε γενική εφημερία, όταν προσήλθε ασθενής με θλαστικό τραύμα στα κεφάλι και άμεσα εκλήθει η εφημερεύουσα χειρουργός και παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση των εργαζομένων «Ένα νέο περιστατικό  βίας και απειλής έλαβε χώρα στο Νοσοκομείο μας το περασμένο Σάββατο το πρωί στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, όπου το Νοσοκομείο μας

Μετέπειτα η γιατρός και η νοσηλεύτρια ενημέρωσαν τον ασθενή και το συνοδό του ότι θα έπρεπε να μεταβεί με το ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου όπου και εφημέρευε για περαιτέρω διερεύνηση.

Στο άκουσμα αυτής της οδηγίας ο ασθενής και ο συνοδός άρχισαν να απειλούν λεκτικά τη Νοσηλεύτρια και τη Γιατρό και αν δεν παρενέβαινε η ασφάλεια του Νοσοκομείου θα προχωρούσαν σε ξυλοδαρμό και γροθοκοπήματα σύμφωνα με τις απειλές τους.

Με παρέμβαση της αστυνομίας το περιστατικό έλαβε τέλος με τους εμπλεκόμενους να πηγαίνουν για περαιτέρω εξηγήσεις και καταθέσεις στο αστυνομικό τμήμα.