Καλλιθέα: Σε “συμβόλαιο θανάτου” για ναρκωτικά στρέφονται οι έρευνες

Σκηνές βγαλμένες από κινηματογραφικό θρίλερ εκτυλίχθηκαν τα ξημερώματα του Μεγάλου Σαββάτου στην Καλλιθέα, με έναν 42χρονο Αιγύπτιο να πέφτει νεκρός από πυρά 9άριου όπλου, την ώρα που πάρκαρε το αυτοκίνητό του στην πυλωτή πολυκατοικίας.

Το θύμα, σεσημασμένος για υποθέσεις ναρκωτικών, είχε ξεκινήσει λίγα λεπτά νωρίτερα live μετάδοση μέσω Facebook, γεγονός που εντείνει το μυστήριο γύρω από τη δολοφονία. Στο βίντεο-ντοκουμέντο που είδε το φως της δημοσιότητας, ακούγονται ξεκάθαρα τρεις πυροβολισμοί, οι οποίοι του στοίχισαν τη ζωή, καθώς δέχθηκε τραύματα στο κεφάλι και τον λαιμό.

Οι αστυνομικές Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο «συμβολαίου θανάτου», με βασικό σενάριο τη σύνδεση του εγκλήματος με κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας, όπου ο 42χρονος φέρεται να είχε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Το ποινικό του παρελθόν είναι βαρύ: πρώτη σύλληψη το 2014 για ναρκωτικά, καταδίκη ερήμην το 2017 σε κάθειρξη 10 ετών για ληστεία και επικίνδυνη σωματική βλάβη, ενώ το 2020 συνελήφθη ξανά για απείθεια, σωματική βλάβη και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Η ΕΛ.ΑΣ. εξετάζει το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας της περιοχής, προσπαθώντας να χαρτογραφήσει τη διαδρομή διαφυγής του δράστη ή των δραστών, που εκτέλεσαν με απόλυτη ακρίβεια το φονικό σχέδιο.

Το ανατριχιαστικό βίντεο από τη στιγμή της εν ψυχρώ εκτέλεσής του

Ανατριχιαστικό είναι το βίντεο που βλέπει το φως της δημοσιότητας με τις τελευταίες στιγμές του 42χρονου Αιγύπτιου λίγο πριν από τη δολοφονία του. Τραγική ειρωνεία είναι ότι το τράβηξε ο ίδιος για να το ανεβάσει στα social media.

Στο βίντεο φαίνεται ο 42χρονος να κάνει live, κοιτώντας την κάμερα και λίγα δευτερόλεπτα μετά πέφτει «μαύρο». Είναι η στιγμή που δέχεται πυροβολισμούς από τον δράστη ή τους δράστες, ενώ βρίσκεται μέσα στο αυτοκίνητό του με αναμμένη τη μηχανή και κατεβασμένο το παράθυρο. Στην ουσία το θύμα αιφνιδιάστηκε.

Κατέρρευσε η σύζυγός του όταν έφτασε στο σημείο της δολοφονίας

Όταν ενημερώθηκε η σύζυγος του 42χρονου Αιγύπτιου για το τι συνέβη, έφτασε στο σημείο και κατέρρευσε. Έκλαιγε και φώναζε, ενώ όπως φαίνεται στο βίντεο του Action24, γονάτισε στο πεζοδρόμιο, χτυπώντας το έδαφος από στενοχώρια και απόγνωση, μπροστά στα μάτια αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Πώς έγινε η δολοφονία

Ο άτυχος άνδρας βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό του σε πιλοτή πολυκατοικίας στην οδό Σκίππης όταν ο δράστης ή οι δράστες -δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα ο αριθμός τους- πλησίασαν το αυτοκίνητο και άρχισαν να πυροβολούν. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι η μηχανή του οχήματος του θύματος ήταν αναμμένη και το παράθυρο κατεβασμένο.

Το θύμα έπεσε νεκρό από σφαίρες που δέχτηκε στο κεφάλι και τον λαιμό. Όπως έχει γίνει έως τώρα γνωστό, ο 42χρονος δεν διέμενε στη συγκεκριμένη πολυκατοικία, αλλά νοίκιαζε τη θέση στάθμευσης.