Από email του Μάνου με ψευδώνυμο “tanalias” έψαχνε η Ρούλα κεταμίνη
Ευρήματα-φωτιά προκύπτουν από τα (αρχικά) αποτελέσματα της εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης που πραγματοποιήθηκε στο κινητό τηλέφωνο αλλά και το διαδικτυακό σύννεφο (cloud) το οποίο χρησιμοποιούσε η κατηγορούμενη Ρούλα Πισπιρίγκου. Όπως προκύπτει από τη διήμερη εξέταση (11 και 12 Απριλίου) που πραγματοποίησαν οι άνδρες της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, στο κινητό τηλέφωνο και στην κάρτα μνήμης που βρέθηκε και κατασχέθηκε στο σπίτι της κατηγορουμένης βρέθηκαν συνολικά 27 αναζητήσεις που παραπέμπουν σε ιστοσελίδες με αναφορές σε ιατροφαρμακευτικό περιεχόμενο.Το πλέον ενδιαφέρον όμως και συνάμα συγκλονιστικό είναι ότι τα ηλεκτρονικά ίχνη που άφησε πίσω της η Ρούλα Πισπιρίγκου αποκαλύπτουν ότι στις 17 Ιανουαρίου 2022, δηλαδή 12 ημέρες προτού καταλήξει η άτυχη Τζωρτζίνα, η κατηγορούμενη έκανε αναζήτηση σε ιστοσελίδα με αναισθητικά φάρμακα μέσα στα οποία εμπεριέχεται και η κεταμίνη, ενώ στις 26 Ιανουαρίου, τρεις ημέρες προτού πεθάνει το 9χρονο κορίτσι, η μηχανή αναζήτησης «πρότεινε» στην Πισπιρίγκου να επισκεφθεί σελίδες που κατέγραφαν τη δράση της συγκεκριμένης ουσίας!
Όπως προέκυψε από τη διαδικτυακή εγκληματολογική εξέταση των δεδομένων του υπολογιστικού νέφους (cloud), οι αναζητήσεις της 33χρονης έγιναν μέσα από τον διασυνδεδεμένο λογαριασμό με το ψευδώνυμο «tanalias219@gmail.com». Ο λογαριασμός αυτός δημιουργήθηκε στις 12-01-2018, ενώ οι αστυνομικοί από το τμήμα εξέτασης ψηφιακών πειστηρίων εντόπισαν από τη δραστηριότητα του συγκεκριμένου λογαριασμού (Google – My Activity) συνολικά 27 εγγραφές μέσω της μηχανής αναζήτησης οι οποίες περιέχουν αναφορές σε ιατροφαρμακευτικό περιεχόμενο, οι οποίες έλαβαν χώρα από τις 12-01-2022 μέχρι και τις 30-03-2022.
Όπως προέκυψε από την άρση απορρήτου, η 33χρονη στις 17-01-2022, στις 20:57 το βράδυ, επισκέφθηκε την ιστοσελίδα «Αναισθητικά Φάρμακα – Vasiliadis Medical Books», όπου μεταξύ άλλων ουσιών εμπεριέχεται και η κεταμίνη. Στην έκθεση της Αστυνομίας υπάρχει απόσπασμα από τη σελίδα που επισκέφθηκε εκείνη την ημέρα η κατηγορούμενη αναζητώντας αναισθητικές ουσίες οι οποίες δεν είχαν καμία σχέση με το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε η κόρη της. Μεταξύ άλλων στη συγκεκριμένη σελίδα η Πισπιρίγκου πληροφορήθηκε για τη δράση αναισθητικών όπως η μιδαζολάμη, το σεβοφλουράνιο, το κυκλοπροπάνιο, το αιθυλένιο, το υποξείδιο του αζώτου, το ενφλουράνιο, η φαιντανύλη και η κεταμίνη, για την οποία καταγράφεται ότι είναι «ταχέως δρων γενικό αναισθητικό. Προκαλεί μια κατάσταση αναισθησίας που χαρακτηρίζεται από βαθιά αναλγησία, διέγερση του καρδιαγγειακού και αναπνευστικού συστήματος, φυσιολογικό ή αυξημένο τόνο των σκελετικών μυών και περιστασιακά, ήπια αναπνευστική καταστολή. Η κεταμίνη χρησιμοποιείται για διαγνωστικές και χειρουργικές επεμβάσεις που δεν απαιτούν χαλάρωση των σκελετικών μυών, για την εισαγωγή στην αναισθησία πριν από τη χορήγηση αναισθητικών φαρμάκων και ως συμπλήρωμα άλλων αναισθητικών φαρμάκων».
Υπενθυμίζεται ότι τη συγκεκριμένη ημέρα η άτυχη Τζωρτζίνα είχε υποβληθεί σε μαγνητική εγκεφάλου, από την οποία καθυστέρησε να ξυπνήσει με την κατηγορουμένη να αναφέρει στην απολογία της ότι της χορηγήθηκε μέθη και χλωράλη. Ως εκ τούτου δεν μπορεί να δικαιολογηθεί η αναζήτηση η οποία πραγματοποιήθηκε από την κατηγορούμενη μετά την επιστροφή της Τζωρτζίνας στο σπίτι καθώς ήδη γνώριζε ότι κατά τη διάρκεια της μαγνητικής της χορηγήθηκε χλωράλη και όχι κεταμίνη! Ποιος ο λόγος λοιπόν εκείνο το βράδυ, και λίγο προτού ξεσπάσει το επεισόδιο «με τους αφρούς από το στόμα» που περιέγραψε η ίδια στην απολογία της, που επιζητούσε να πληροφορηθεί για τη δράση σκληρών αναισθητικών και κατασταλτικών φαρμάκων όπως η κεταμίνη; Πώς συνάδει η συγκεκριμένη αναζήτηση με τον ισχυρισμό της ότι η πρώτη φορά που πληροφορήθηκε για τη συγκεκριμένη ουσία ήταν η 30ή Μαρτίου 2022 όταν και συνελήφθη;