Χώρισαν και την διασύρει με γυμνές φωτογραφίες της – Τις στέλνει ακόμα και σε συγγενείς της

Όλα φαίνεται πως ξεκίνησαν πριν από δύο χρόνια. Το ζευγάρι είχε μια εξαιρετική σχέση, αλλά οι δρόμοι τους χώρισαν. Όμως, ο άνδρας, ο οποίος δηλώνει πλέον μόνιμη κατοικία στη Γερμανία, φέρεται να αποφάσισε να την εκδικηθεί μέσω του Διαδικτύου, δημοσιοποιώντας τις επίμαχες φωτογραφίες της.

Μέσα σε λίγο καιρό άρχισε να στέλνει γυμνές φωτογραφίες της ακόμη και σε συγγενείς της άτυχης κοπέλας, η οποία κατήγγειλε το συμβάν και έκανε μήνυση, με την υπόθεση πλέον να οδηγείται στις δικαστικές αίθουσες, όπως αποκαλύπτει το protothema.gr.

«Το επίμαχο υλικό το έλαβε πολύς κόσμος. Ακόμη και άτομα τα οποία γνωρίζω και δεν μιλάω. Ξέρω μόνο το όνομά τους και έλαβαν αυτό το υλικό. Το επίμαχο υλικό το συνόδευε υβριστικό περιεχόμενο» κατέθεσε η γυναίκα στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Δράμας. Η δικογραφία με τις σχετικές καταθέσεις έχει ήδη υποβληθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα. Μάλιστα, καταθέσεις στους αστυνομικούς έδωσαν ακόμη και τα συγγενικά της πρόσωπα, τα οποία επιβεβαίωσαν πως έλαβαν τις γυμνές φωτογραφίες της άτυχης κοπέλας.

Ο δικηγόρος της γυναίκας που κατήγγειλε το περιστατικό κάνει λόγο για συνεχόμενο «εκβιασμό» της από τον κατηγορούμενο. «Ο κατηγορούμενος “καταστρέφει” καθημερινά την εντολέα μας με την εξακολουθητική συμπεριφορά του, καθώς δημοσιοποιεί στα social media, αλλά και στέλνει προσωπικά μηνύματα σε κοινούς γνωστούς και φίλους, βίντεο και φωτογραφίες από προσωπικές τους στιγμές, που “τραβήχτηκαν” κατά τη διάρκεια της σχέσης τους και ενώ παραπλάνησε την ίδια για το σκοπό χρήσης αυτών. Πέρα αυτών, έχει εκβιάσει πολλάκις την εντολέα μας, ζητώντας της να προβεί σε παράνομες πράξεις, ώστε να έχει οικονομικά οφέλη, γεγονός που η εντολέας μας αρνήθηκε. Η ζωή της παθούσας έχει πραγματικά καταστραφεί, καθώς νιώθει ότι έχει “ξεφτιλιστεί” τόσο στον κοινωνικό και οικογενειακό της κύκλο, όσο και στη μικρή τοπική κοινωνία, με αποτέλεσμα να αποκοπεί από κάθε κοινωνική δραστηριότητα και να βιώνει πολύ έντονα προβλήματα» δήλωσε στο protothema.gr ο δικηγόρος Θοδωρής Καραγιάννης.

Και συνέχισε: «Υφίσταται, ωστόσο, και ένα σοβαρό νομικό έλλειμα, κατά τη γνώμη μας, που θα πρέπει να αναδειχθεί από αυτή την υπόθεση. Τα αδικήματα αυτά, στο παρόν, διώκονται μόνο δυνάμει του νόμου περί αρχής προστασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, με αποτέλεσμα να μην τιμωρείται η προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας των θυμάτων. Νομίζω, λοιπόν, ότι θα έπρεπε να ενταχθεί το αδίκημα αυτό συστηματικά στον κορμό του Ποινικού Κώδικα, όπου θα συρρέει και αληθινά με την παραβίαση του νόμου περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων, καθώς προσβάλλονται δυο διαφορετικά έννομα αγαθά».