Φωτιά στον Έβρο: Μεγάλη Αναζωπύρωση σε Λουτρά και Αγνάντια- Κάηκαν σπίτια και εκκλησίες

Χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους στον Νότιο Έβρο έγιναν στάχτη… Οι άνεμοι έχουν φουντώσει και οι διάσπαρτες εστίες σε Λουτρά, Δωρικό και Αγνάντια εξελίχθηκαν σε μέτωπα.

Μετά τις 8 το πρωί της Κυριακής (20/08) εκδηλώθηκε αναζωπύρωση στα Λουτρά, αλλά και το χωριό Αγνάντια, χωρίς ωστόσο να απειλούνται μέχρι τώρα κατοικημένες περιοχές. Στο χωριό Πεύκα ένα σπίτι παραδόθηκε στις φλόγες, ενώ αλλά δύο σπίτια και αποθήκες έχουν υποστεί ζημιές. Στις φλόγες τυλίχτηκε και το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου.

Στο Λετοχώρι κάηκαν πέντε σπίτια και η εκκλησία.

Με τη συνδρομή και εναέριων μέσων επιχειρούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις να σβήσουν τη φωτιά.

Στην Εγνατία Οδό διεξάγεται κανονικά η κυκλοφορία, ενώ έχει κλείσει η παλιά Εθνική Οδός Αλεξανδρούπολης – Φερών στο ύψος του Αεροδρομίου και αυτό γιατί στην περιοχή υπάρχουν πυκνοί καπνοί, που εμποδίζουν την ασφαλή διέλευση των οχημάτων.

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβέστες στην Αλεξανδρούπολη, που έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Μηνύματα από το 112 προειδοποίησαν τους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους με κλειστές πόρτες και παράθυρα ενώ 8 οικισμοί εκκενώθηκαν. Η κυκλοφορία στην Εγνατία Οδό που είχε διακοπεί από χθες το μεσημέρι γίνεται πλέον κανονικά ενώ κλειστή είναι η κλειστή είναι η Π.Ε.Ο. Αλεξανδρούπολης -Φερών.

Πυκνός καπνός έφθασε μέχρι την Αλεξανδρούπολη, ενώ μηνύματα από το 112 προειδοποίησαν τους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους με κλειστές πόρτες και παράθυρα