Φαρμακευτική η κεταμίνη που βρέθηκε στην Τζωρτζίνα

Πλήθος τεχνικών συμβούλων προσπαθεί να επιστρατεύσει η προφυλακισμένη για το θάνατο της 9χρονης κόρης της, Ρούλα Πισπιρίγκου, ώστε να αποδείξει την αθωότητά της, ενώ παράλληλα διευκρινίστηκε ότι η κεταμίνη που βρέθηκε στο σώμα του παιδιού από την Πάτρα δεν είναι αυτή που διακινείται σε χρήστες ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star για τους θανάτους των παιδιών στην Πάτρα, η κεταμίνη, η οποία έχει βρεθεί στο σώμα της Τζωρτζίνας, είναι καθαρή φαρμακευτική κεταμίνη.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν είναι η κεταμίνη που βρίσκεται σε σκόνη στο παρεμπόριο και η οποία μπορεί να μετατραπεί σε υγρή. Άρα πλέον ερευνάται πώς βρέθηκε καθαρή κεταμίνη στα χέρια του ανθρώπου που τη χορήγησε στο παιδί και αν έχει δηλωθεί η κλοπή της.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η καθαρή κεταμίνη είναι ένα φάρμακο που δηλώνεται και άρα η απώλεια ή η κλοπή της θα έπρεπε να έχει δηλωθεί από κάποια φαρμακαποθήκη ή από νοσοκομείο.

Την ίδια ώρα, όπως αποκάλυψε η τηλεόραση του Star και η εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», η οικογένεια Πισπιρίγκου έχει ζητήσει τη βοήθεια έξι τεχνικών συμβούλων και συγκεκριμένα:

2 ιατροδικαστών
1 τοξικολόγου
1 παθολογοανατόμου
1 αναισθησιολόγου
1 παιδοψυχολόγου

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο ένας ιατροδικαστής βρίσκεται στην Ελλάδα, ενώ ο άλλος στο εξωτερικό. Παράλληλα, έγινε γνωστό πως ολοκληρώθηκε ο ποσοτικός έλεγχος όλων των ουσιών που βρέθηκαν στο αίμα της Τζωρτζίνας και όλες, πλην της κεταμίνης, καταγράφηκαν μέσα στα φαρμακευτικά όρια.

Ωστόσο, σε αυτόν τον έλεγχο δεν αποκαλύφθηκε η ποσότητα της κεταμίνης, καθώς αυτό έχει ξεκαθαριστεί από την πρώτη έκθεση που έχει παραδοθεί στον εισαγγελέα.