Υπόθεση Τζωρτζίνας: Ειδική επιχείρηση μεταφοράς του φιαλίδιου αίματος της 9χρονης από το Καραμανδάνειο

Εξελίξεις αναμένονται στην υπόθεση της 9χρονης Τζωρτζίνας μετά τις πληροφορίες για εύρεση νέου βιολογικού υλικού του κοριτσιού στα εργαστήρια του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου της Πάτρας. Σήεμερα  στις 9 το πρωί αυτοκίνητο «βιοκούριερ» συνοδεία περιπολικού μετέφερε  αίμα της Τζωρτζίνας και άλλο βιολογικό υλικό στην ΓΑΔΑ αλλά και το Εργαστήριο της Θεσσαλονίκης που είχε κάνει την έρευνα και βρήκε την κεταμίνη. Συβματικό οχημα του Ανθρωποκτονιών συνόδευσε  το όχημα της κούριερ μέχρι και την Αθήνα.

Η ανάλυση του βιολογικού υλικού αναμένεται να βοηθήσει στις έρευνες για το κατά πόσο είχε χορηγηθεί -πέραν των ιατρικών πράξεων- κεταμίνη ή κάποια άλλη φαρμακευτική ουσία στην 9χρονη, πριν τη δολοφονία της τον Ιανουάριο του 2022.

Ανάλογα τα ευρήματα, δεν αποκλείεται η άσκηση συμπληρωματικής ποινική δίωξης σε βάρος της 33χρονης Ρούλας Πισπιρίγκου,η οποία θα αφορά την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος της Τζωρτζίνας και τον Απρίλιο του 2021

Υπενθυμίζεται ότι σε λιγότερο από ένα μήνα μετά τον αιφνίδιο θάνατο της έξι μηνών μικρής της αδερφής, Ίριδας, η Τζωρτζίνα εισήχθη στις 8 Απριλίου 2021 στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο με τη μητέρα της να αναφέρει πως η 9χρονη είχε σπασμούς, οι οποίοι δεν επιβεβαιώθηκαν από τις εξετάσεις.

Τρεις ημέρες μετά, οι γιατροί κλήθηκαν στον θάλαμο νοσηλείας και βρήκαν την Τζωρτζίνα ωχρή και χωρίς σφυγμό. Το κορίτσι δεν ανταποκρινόταν και για τον λόγο αυτό προχώρησαν σε καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση για πάνω από 50 λεπτά. Το παιδί επέζησε, όμως, είχε υποστεί υποξική – ισχαιμική εγκεφαλοπάθεια.