ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΠΑΡΛΟΥ: Τι απαντά ο δικηγόρος του στις φήμες ότι… παίζει θέατρο!

Προβληματισμό,  προκαλεί η σιωπή ιχθύος που τηρεί η Ιερά Μητρόπολη Πατρών, μετά τις πρωτοφανείς επιθέσεις σε βάρος ιερέων, την ώρα μάλιστα που, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δεν υπήρξε ενημέρωση της ΕΛΑΣ για το περιστατικό με τον Επίσκοπο Κερνίτσης, ώστε να υπάρξει κινητοποίηση για την αποφυγή του δεύτερου κατά του π. Θεόκλητου. Στο μεταξύ, πληροφορίες θέλουν και τρίτος ιερέας να έπεσε θύμα της έκρηξης Μπάρλου. Πρόκειται για τον π. Ελευθέριο Κολιαβρά, συνεργάτη του Θεοφιλέστατου, που φέρεται να τραυματίστηκε, όταν έσπασε η ποιμαντορική ράβδος.
Η στάση της Εκκλησίας πάσχει από δυσαναλογία σε σχέση με τα περιστατικά, όταν μάλιστα η επίθεση της Πέμπτης αποτέλεσε υποτροπή στην επίθεση στην Αρχιεπισκοπή, καθώς η συγχώρηση του Επισκόπου δεν εκτιμήθηκε από τον επιχειρηματία.

Κανείς από τους δύο Κληρικούς δεν προχώρησε την κατάθεση μήνυσης, καθώς δεν επιθυμούν την ποινική δίωξη Μπάρλου. Σε επικοινωνία της «Πελοποννήσου, ο π. Θεόκλητος αρκέστηκε να πει «Ολα είναι καλά. Δεν θα υποβάλω μήνυση».

«Δεν υπήρχε λόγος να γίνουν μηνύσεις από τη στιγμή που ο άνθρωπος αυτός μπήκε στην Ψυχιατρική», υποστήριξαν   εκκλησιαστικοί κύκλοι, προσθέτοντας πως η δήλωση του Μητροπολίτη Χρυσοστόμου «Είμαι πατέρας όλων» μετά το πρόσφατο επεισόδιο στο Επισκοπείο, δεσμεύει κατά μία έννοια και τους κληρικούς. Οπως επισημάνθηκε «Η Εκκλησία πάντα φέρεται με αγάπη προς όλους. Ποτέ δεν μηνύει και δεν διώκει κανέναν».

«Δεν κάνεις θέατρο μπροστά σε ψυχίατρο»

«Κανένας φόβος για αντίποινα από κάποιον που είναι θεοσεβούμενος να τα βάλει με την Εκκλησία. Είναι ντροπή να ακούγονται αυτά και η Εκκλησία μπορεί να προστατευτεί από τον οποιονδήποτε», ήταν η απάντηση του κ. Κρεμμύδα στις αιτιάσεις πως δεν υπεβλήθησαν μηνύσεις σε βάρος Μπάρλου, από τους κληρικούς υπό τον φόβο αντιποίνων.
Την ίδια ώρα, ο πατρινός δικηγόρος χαρακτήρισε λυπηρά τα όσα ακούγονται τις τελευταίες ώρες και την έντονη φημολογία που έχει αναπτυχθεί πως το αφεντικό της Παναχαϊκής δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα υγείας, αλλά «παίζει θέατρο» προκειμένου ν΄αποφύγει περιπέτειες οικονομικής φύσεως. «Δεν θα έφτανε ποτέ σε αυτό το σημείο. Το θέατρο δεν μπορείς να το κάνεις ενώπιον επαγγελματιών (ψυχίατρος). Είναι λυπηρό να ακούγονται τέτοια πράγματα. Εκκρεμότητες δεν είχε και οτιδήποτε είχε στην επαγγελματική του δραστηριότητα, το ρύθμιζε κανονικά. Οι εκκρεμότητες στην Παναχαϊκή υπάρχουν, πάντα υπήρχαν, έχει καλύψει τις περισσότερες που θα έπρεπε εξ ιδίων χρημάτων».