«Τρύπα» 8,5 εκατ. ευρώ στη ΔΕΥΑΔ – Oι οφειλές από το 2019 εκτοξεύτηκαν το 2024»

Μια από τις μεγάλες «πληγές» που κληρονόμησε η νέα δημοτική Αρχή Δυτικής Αχαΐας αποδεικνύεται πως είναι ο Επιχείρηση Υδρευσης Αποχέτευσης Δυμαίων, η οποία, όχι μόνο παραμένει με πάρα πολλά χρέη, αλλά καθίσταται εξαρχής το μεγάλο στοίχημα για τον νέο δήμαρχο Γρηγόρη Αλεξόπουλο.

Ως γνωστό, η ΔΕΥΑΔ είναι από τις πλέον προβληματικές, καθώς πολιτικά, διαχειριστιστικά και υπηρεσιακά λάθη, που έχουν γίνει στο παρελθόν την έχουν φέρει ακόμα και στα πρόθυρα «λουκέτου»!

Ετσι, ενώ το 2020 οι οφειλές ανέρχονταν στα 2,3 εκατομμύρια ευρώτο 2022 αυτές «ξέφυγαν»…στα 5 εκατ. €, προεκλογικά είχε ακουστεί ότι τα πράγματα είχαν χειροτερέψει ακόμα περισσότερο με τα χρέη να ανέρχονται κοντά στα 7 εκατ. €, αλλά – δυστυχώς – τώρα το Ταμείο αποκαλύπτει μια «οικοινομική τραγωδία»! Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Πελοποννήσου», από μετεκλογική έρευνα που διεξάγεται και βρίκεται σε εξέλιξη, οι οφειλές της ΔΕΥΑ Δυμαίων ξεπερνούν τα 8,5 εκατομμύρια ευρώ, νούμερο που για τον πληθυσμό της Δυτικής Αχαΐας φαντάζει εξωπραγματικό και υπέρογκο, που προκαλεί εύλογες απορίες για τους υπεύθυνους όλων των πολλων προηγούμενων ετών.

Οταν κι εφόσον αυτό επιβεβαιωθεί εγείρονται πολύ σοβαρά ερωτήματα, όπως για ποιους λόγους η οφειλή της ΔΕΥΑΔ από τα 2,3 εκατομμύρια ευρώ το 2019 εκτοξεύτηκε στα 8,5 εκατ. € το 2024! Δεν πλήρωναν οι πολίτες; Κι αν ναι, τί ακριβώς έπραξαν οι διοικούντες;

Ο νέος πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ, Γιώργος Παναγιωτόπουλος, όταν ρωτήθηκε από την «Πελοπόννησο» για το ποιες θα είναι οι πρώτες κινήσεις, που προτίθεται να κάνει για να «αναστήσει» τον δημοτικό φορέα δήλωσε: «Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να πούμε κάτι. Είμαστε σε διαδικασία έλεγχου και ενημέρωσης για τη ΔΕΥΑΔ. Την επόμενη εβδομάδα θα γίνει συμβούλιο και θα αναλάβω καθήκοντα. Το μόνο που μπορώ να πω είναι αυτό, που έχει τονίσει και ο δήμαρχός μας Γρ. Αλεξόπουλος, πως σκοπός μας είναι να εξυγιάνουμε τον Δήμο και μαζί τη ΔΕΥΑΔ».

Υπενθυμίζεται πως, στην πρώτη συνέντευξη του Γρ. Αλεξόπουλος – ως δημάρχου Δυτικής Αχαΐας – στην «Π» είχε πει ότι ένα από τα στοιχήματα που έχει βάλει είναι η εξυγίανση της ΔΕΥΑΔ.

Αναμένεται, πλέον, επίσημη ενημέρωση από τη ΔΕΥΑΔ για να καταφανεί το ακριβές ύψος των οφειλών, αλλά και ο τρόπος που θα ισοσκελιστούν έσοδα και έξοδά της .