Το Πανεπιστήμιο Πατρών παραχωρεί χώρο στον Δήμο για να φτιάξει νέο καταφύγιο ζώων – Θα ανοίξει και η πρώην Μέριμνα

Σε δυο σημαντικές πρωτοβουλίες προχωρά το Πανεπιστήμιο Πατρών σε μια προσπάθεια να δοθεί μια οριστική λύση στο πρόβλημα με τα αδέσποτα στην Πανεπιστημιούπολη τα οποία αλωνίζουν ενώ δεν είναι και λίγα τα περιστατικά επιθέσεων σε φοιτητές ή εκπαιδευτικούς.

Σύμφωνα με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Χρήστου Μπούρα, η Σύγκλητος του ιδρύματος αποφάσισε να ανοίξει τον χώρο στον οποίο πριν από λίγα χρόνια λειτουργούσε καταφύγιο ζώων, γνωστός και ως «Μέριμνα Ζώων».

Ο χώρος θα ανοίξει για λίγο χρονικό διάστημα και υπό την προϋπόθεση ότι ο Δήμος θα συγκεντρώσει τα αδέσποτα στον χώρο προσωρινά ώστε να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες εξετάσεις και στειρώσεις και στην συνέχεια θα τα μεταφέρει στο Δημοτικό Καταφύγιο Ζώων που λειτουργεί στο Δρέπανο Πατρών. Μάλιστα το Πανεπιστήμιο θα καλύψει με ίδιους πόρους την λειτουργία αλλά και τις ιατρικές πράξεις.

Παράλληλα η Σύγκλητος κάνει προχώρησε σε ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την επίλυση του προβλήματος για όλη την πόλη καθώς είναι έτοιμο το Πανεπιστήμιο Πατρών να παραχωρήσει στον Δήμο της Πάτρας, έναν χώρο στην περιοχή του Ριγανόκαμπου ώστε εκεί να ανεγερθεί νέο Καταφύγιο Ζώων εφόσον το υπάρχον στο Δρέπανο δεν καλύπτει τις ανάγκες της πόλης.