“Το Ξύλινο Σπαθί” στο Επίκεντρο+

Η Παιδική Σκηνή του Επίκεντρο+ επιστρέφει με μια νέα παραγωγή. Το θεατρικό έργο “το Ξύλινο σπαθί” του Γιάννη Καλατζόπουλου σε σκηνοθεσία Βασίλη Κόκκαλη παρουσιάζεται το Σάββατο 30 Οκτωβρίου στις 5 το απόγευμα στο θέατρο Επίκεντρο+.

“Το Ξύλινο σπαθί” είναι ένα γεμάτο ουσία παραμύθι με ρίζες στη Μέση Ανατολή που γράφτηκε ως θέατρο – βαλίτσα από το Γιάννη Καλατζόπουλο και παρουσιάζεται κατ’αυτόν τον τρόπο με τη ματιά του Βασίλη Κόκκαλη, έμπειρου στο είδος αυτό.

Λίγα λόγια για το έργο:
Μεταμφιεσμένος με παλιά ρούχα, ένας βασιλιάς παριστάνει τον φτωχό ταξιδιώτη ώστε να παρακολουθήσει τι γίνεται εκτός των πυλών του παλατιού του και πως περνάει ο λαός του. Σε μια συνάντηση του με έναν φτωχό τσαγκάρη ο οποίος φαίνεται να είναι ευτυχισμένος με τη ζωή του, ο βασιλιάς γίνεται καχύποπτος. Αποφασίζει λοιπόν να δοκιμάσει την καλή πίστη και την ευθυμία του τσαγκάρη βάζοντας του καθημερινά εμπόδια, χωρίς όμως να βλέπει επιτυχία στα σχέδια του. Η μεγαλύτερη δοκιμασία του χαρούμενου τσαγκάρη δεν αργεί ωστόσο να φτάσει!

Οι μικροί μας φίλοι μέσω της θεατρικής πράξης και της πλοκής του έργου έρχονται σε επαφή με τις έννοιες της αυτάρκειας και ματαιοδοξίας ενώ αντιλαμβάνονται τη δύναμη που παρέχει στον άνθρωπο η ελπίδα και η θετική σκέψη.

Παίζουν:
Ζαχαρή Αχιλλεοπούλου
Ανδρέας Κάτσενος
Ελίνα Σταμοπούλου

Ταυτότητα παράστασης:
Κείμενο: Γιάννης Καλατζόπουλος
Σκηνοθεσία: Βασίλης Κόκκαλης
Κίνηση/ χορογραφίες: Κατερίνα Αναλυτή
Σκηνικά /κοστούμια: Μαρία Βασιλάκη
Μουσική: Μαριλένα Αγγελοπούλου
Φωτισμοί: Γιάννης Αναστασόπουλος
Κονσόλα φώτων: Νίκος Γιατράκος
Δημιουργικός σχεδιασμός: Φίλιππος Μποτώνης
Οργάνωση παραγωγής: Ίλια Ράγκου
Παραγωγή: ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ+ 2021

Πρεμιέρα: Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021 στις 5 μ.μ.
Παραστάσεις: Κάθε Σάββατο απόγευμα και Κυριακή πρωί.
Ώρες: Σάββατο στις 17.00 & Κυριακή στις 12.00
Για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας. Λόγω των νέων συνθηκών, οι παραστάσεις του συγκεκριμένου έργου έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να έχουν την ευελιξία να μεταφέρονται και να πραγματοποιούνται οργανωμένα σε σχολεία και σε άλλους χώρους.
Αναλυτικά οι παραστάσεις στο θέατρο ανοικτές για το κοινό:
Σάββατο 30/10 – Κυριακή 31/10
Σάββατο 6/11 – Κυριακή 7/11
Σάββατο 13/11 – Κυριακή 14/11
Σάββατο 20/11 – Κυριακή 21/11
Σάββατο 27/11 – Κυριακή 28/11
Γενική είσοδος: 8 ευρώ
Προπώλησης στο https://www.viva.gr/tickets/theater/to-xylino-spathi/
Πληροφορίες στο τηλ. 2610 46 10 50