Το μοντέλο «συνύπαρξης» με τον κορονοϊό εξετάζει η κυβέρνηση – “Παράθυρο” για καρναβάλι

Το μοντέλο συνύπαρξης με τον κορονοϊό – που ακολουθούν ήδη κάποιες χώρες της Ευρώπης – ως μέρος της κανονικότητας μας, προετοιμάζεται να εφαρμόσει και η Ελλάδα, στο σημείο όμως εκείνο που οι “σκληροί δείκτες” θα έχουν αποκλιμακωθεί ικανοποιητικά και η πανδημία θα είναι διαχειρίσιμη.

Ο ορίζοντας για την άρση και των τελευταίων μέτρων που έχουν απομείνει είναι ο Απρίλης και πάντως ως το Πάσχα εκτιμάται ότι θα έχει μείνει μόνο η χρήση μάσκας, μέτρο το οποίο θα παραμείνει για αρκετό καιρό ακόμη… Είναι το τελευταίο “όπλο” κατά της μετάδοσης του κορονοϊού που θα φύγει από τη ζωή μας.

Ως το αργότερο τις αρχές Μαρτίου, και πάντα εκτός απροόπτου, αναμένεται να αρθούν οι τελευταίοι περιορισμοί στη διασκέδαση, με δυνατότητα τα μπαρ – εστιατόρια, τα κλαμπ και τα κέντρα διασκέδασης να δέχονται και όρθιους πελάτες.

Οι μεγάλες καρναβαλικές εκδηλώσεις με τα σημερινά δεδομένα θεωρείται βέβαιο ότι θα απαγορευτούν, δεδομένου ότι το Σύστημα Υγείας είναι σταθερά επιβαρυμένο για να δεχτεί νέα πίεση από τη μεταδοτικότητα του που θα προκαλούσαν.

Ως το τέλος του Μάρτη, το αργότερο τις πρώτες εβδομάδες του Απριλίου, σταδιακά, αναμένεται να φανεί καθαρά φως στην άκρη του τούνελ. Το Πάσχα στο χωριό θεωρείται δεδομένο.

Η άρση των περιορισμών αφορά φυσικά στους εμβολιασμένους και με τις τρεις δόσεις, και όχι για τους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας, τους οποίους θα συνεχίσου να συνοδεύουν οι περιορισμοί που ισχύουν και σήμερα.

Δεδομένου ότι από τον Μάρτιο – Απρίλιο ξεκινάει στη χώρα μας επίσημα η τουριστική περίοδος, η κυβέρνηση επιθυμεί η εκκίνηση να γίνει σε… καθαρό δρόμο, με την είσοδο στη χώρα για τους ταξιδιώτες να γίνεται πιο εύκολη και πάντα με “διαβατήριο” το Green Pass. Κα φυσικά με την οικονομία ανοιχτή.