Το αρρωστημένο κίνητρο της Ρούλας Πισπιρίγκου- Τα τέσσερα επεισόδια με το σύζυγό της που συνδέονται με τρεις θανάτους και μια ανακοπή

«Υπάρχει κίνητρο, το οποίο πλέον είναι ξεκάθαρο! Και δεν αναφερόμαστε μόνο στη δολοφονία της Τζωρτζίνας αλλά και στους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας. Μέχρι στιγμής δεν είχαμε καταλάβει για ποιο λόγο η κατηγορουμένη ενδεχομένως σκότωσε το 3,5 ετών κοριτσάκι το οποίο νοσηλευόταν. Ωστόσο ο αιφνίδιος θάνατός του επήλθε όταν οι γιατροί της γνωστοποίησαν ότι θα έπρεπε να μείνει γύρω στα δύο με τρία χρόνια στην Αθήνα για παρακολούθηση της Μαλένας και ο Μάνος της είπε ότι θα επέστρεφε στην Πάτρα να εργαστεί και θα την επισκεπτόταν τα Σαββατοκύριακα. Στην περίπτωση της Ίριδας υπήρχε η διάσταση και ο μεγάλος τσακωμός του ζευγαριού, ο οποίος έλαβε χώρα με αφορμή το γεγονός ότι η κατηγορουμένη είχε απιστήσει, ενώ στην πρώτη αιφνίδια ανακοπή της Τζωρτζίνας 20 ημέρες μετά και πάλι βρίσκονταν σε διάσταση. Και μετά από αυτό ο Μάνος επέστρεψε στο σπίτι».

Με αυτά τα λόγια ανώτατη «πηγή», η οποία ασχολείται με το θρίλερ της Πάτρας και τον αιφνίδιο θάνατο-δολοφονία των τριών κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη, περιγράφει στην «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» τη μεγάλη εικόνα με τις διαβολικές συμπτώσεις που εξηγούν το «γιατί» μια εμμονική γυναίκα, όπως η Ρούλα Πισπιρίγκου, έφτασε στο σημείο να σκοτώσει τα παιδιά της προκειμένου να «εκβιάσει» την επιστροφή του συζύγου της στην οικογενειακή εστία! Την ίδια στιγμή, η έρευνα της εφημερίδας φέρνει στο φως συγκλονιστικές λεπτομέρειες της ζωής του ζευγαριού που φωτίζουν και εξηγούν τον τρόπο με τον οποίο η Ρούλα Πισπιρίγκου από «άψογη μάνα» που ήταν όσο στο σπίτι βρισκόταν ο σύζυγός της μετατρεπόταν σε μια στυγνή δολοφόνο η οποία δεν δίσταζε να «θυσιάζει» τα παιδιά της όταν εκείνος απομακρυνόταν. Μόνο και μόνο για να τον κάνει να επιστρέψει!
Έρευνα
Τα γεγονότα όπως προκύπτουν από την πολυήμερη έρευνα της εφημερίδος στην Πάτρα καθώς και την κατάθεση του ίδιου του Μάνου Δασκαλάκη, που βρίσκεται στη διάθεσή μας, μιλούν από μόνα τους: Λίγες ημέρες πριν από τη 13η Απριλίου 2019, όταν και κατέληξε αιφνιδίως η 3,5 ετών Μαλένα στο δωμάτιο του Νοσοκομείου Παίδων τη στιγμή που στο πλευρό της βρισκόταν μόνο η κατηγορουμένη, οι γιατροί είχαν ανακοινώσει στο ζευγάρι ότι θα έπρεπε να παραμείνουν τουλάχιστον δύο με τρία χρόνια στην Αθήνα καθώς θα έπρεπε να ακολουθηθεί ένα πρωτόκολλο. Μάλιστα είχαν ανακοινώσει στη Ρούλα Πισπιρίγκου ότι η «Φλόγα» θα τη βοηθούσε στην παραχώρηση κάποιου ξενώνα.
Τότε υπήρξε ενδοοικογενειακό πρόβλημα καθώς ο Μάνος Δασκαλάκης θα αναγκαζόταν να επιστέψει στην Πάτρα για λόγους εργασίας. Η κατηγορουμένη με τη μικρή Τζωρτζίνα και τη Μαλένα θα έμεναν στην Αθήνα και ο μπαμπάς θα τους επισκεπτόταν τα Σαββατοκύριακα. Κάτι το οποίο, όπως προκύπτει από την έρευνα, όχι μόνο δεν ευχαριστούσε την κατηγορουμένη, αλλά την έκανε έξω φρενών! Τελικά η Μαλένα έπαθε το μοιραίο επεισόδιο ενόσω βρισκόταν στο πλευρό η αποκαλούμενη μητέρα της και υποτιθέμενη προστάτιδά της. Κατέληξε μέσα στο νοσοκομείο, με τον θάνατό της να αποδίδεται, αστόχως, στη συνέχεια σε ηπατική ανεπάρκεια, με όλες τις ενδείξεις να συντείνουν στο ότι το μικρό κορίτσι υπέστη ασφυκτικό θάνατο, δηλαδή δολοφονήθηκε! Με αυτόν τον τρόπο ματαιώθηκε όμως (!) και ο αποχωρισμός της Πισπιρίγκου από τον σύζυγό της, καθώς επέστρεψε στην Πάτρα.

Σε ό,τι αφορά την περίπτωση της Ίριδας, τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα. Όπως αναφέρει στην κατάθεσή του (σ.σ. θα διαβάσετε αναλυτικά στις επόμενες σελίδες) ο Μάνος Δασκαλάκης, δύο – τρεις ημέρες πριν από τον αιφνίδιο θάνατο του βρέφους στην κούνια του είχε φύγει από το σπίτι και έμενε με τους γονείς του, επειδή είχε μάθει ότι η σύζυγός του είχε απιστήσει. Μετά τον αιφνίδιο θάνατο της Ίριδας, ο κ. Δασκαλάκης επέστρεψε και πάλι για λίγες ημέρες στο σπίτι, ενώ στη συνέχεια αποχώρησε ξεκινώντας τις διαδικασίες έκδοσης διαζυγίου, το οποίο δεν πρόλαβε να εκδοθεί καθώς στις 11 Απριλίου 2021 υπέστη την αιφνίδια ανακοπή η Τζωρτζίνα ενώ στο πλευρό της βρισκόταν και πάλι η μάνα της. Το αποτέλεσμα ήταν και πάλι ο Δασκαλάκης, όπως επεσήμανε και στην κατάθεσή του, να επιστρέψει στο σπίτι και να παραμείνει για εννέα μήνες. Το πλέον συγκλονιστικό όμως είναι ότι λίγο καιρό αργότερα ο Δασκαλάκης, και συγκεκριμένα λίγες ημέρες προτού η άτυχη Τζωρτζίνα υποβληθεί σε μαγνητική εγκεφάλου, είχε πει στη σύζυγό του ότι «πρέπει να είναι κοντά και μαζί για το παιδί, αλλά να μείνουν σε διαφορετικά σπίτια»! Η συνέχεια είναι γνωστή, αφού μετά τη μαγνητική η Τζωρτζίνα παρουσίασε και πάλι «επεισόδια», μεταφέρθηκε στο Ρίο και από εκεί στο Παίδων, όπου και κατέληξε από χορήγηση κεταμίνης την 29η Ιανουαρίου 2022!

Η Εισαγγελία και το Ανθρωποκτονιών πλέον εκτιμούν ότι το «κλειδί θανάτου» για τα τρία αγγελούδια από την Πάτρα ήταν ο «άρρωστος» φόβος της κατηγορουμένης μη χάσει τον άνδρα της. Στο μεσοδιάστημα, όπως προκύπτει από την έρευνα της «Μ», είχαν συμβεί πολλά. Μία εγκυμοσύνη αλλά και ο μεγάλος τσακωμός Δασκαλάκη με την οικογένεια της Πισπιρίγκου μετά τον θάνατο της Ίριδας και την πρώτη ανακοπή της Τζωρτζίνας. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή…

Διαβολικές συμπτώσεις «ξεκλειδώνουν» το αίνιγμα!

Μαλένα
Στην απολογία της η Ρούλα Πισπιρίγκου αλλά και στην κατάθεσή του ο Μάνος Δασκαλάκης αναφέρουν ότι μέχρι και τον Απρίλιο του 2019, όταν απεβίωσε η Μαλένα, η οικογενειακή τους ζωή ήταν άψογη. Αυτή είναι η μισή αλήθεια καθώς κατά πληροφορίες της «Μ», έναν χρόνο πριν από την αιφνίδια εισαγωγή του μικρού παιδιού στο νοσοκομείο, αναφέρουν ότι είχε υπάρξει συγκεκριμένο επεισόδιο, το οποίο πάντως -κατά τις Αρχές- δεν συνδέεται με τον αιφνίδιο θάνατό του. Το πλέον κομβικό σημείο, στο οποίο εστιάζει πλέον η έρευνα, είναι το τι ακριβώς συνέβη κατά τη διάρκεια της ολιγοήμερης νοσηλείας στην «Ελπίδα» και στο Παίδων, όπου και κατέληξε. Όπως ανέφερε στην «Μ» ο ίδιος ο Μάνος Δασκαλάκης, μετά την ολοκλήρωση της πρώτης χημειοθεραπείας οι γιατροί είπαν στο ζεύγος ότι θα έπρεπε να καθίσουν δύο με τρία, τουλάχιστον, χρόνια στην Αθήνα, καθώς έπρεπε να ακολουθηθεί ένα συγκεκριμένο πρωτόκολλο. Η μικρή Μαλένα ναι μεν δεν διέτρεχε κάποιον κίνδυνο (κάτι που αποδεικνύεται από τον ιατρικό φάκελο με τις εξετάσεις που είχε αποκαλύψει η «Μ»), ωστόσο θα έπρεπε να παρακολουθείται. Ακολούθησε διαπληκτισμός ανάμεσα στο ζευγάρι, καθώς ο θείος του Μάνου Δασκαλάκη φέρεται να ανέφερε στην Πισπιρίγκου ότι ο πατέρας των τριών παιδιών θα έπρεπε να επιστρέψει στην Πάτρα για να εργαστεί. Η κατηγορουμένη ήταν αντίθετη σε αυτό το ενδεχόμενο, καθώς όπως λέγεται δεν ήθελε καν να φανταστεί το ενδεχόμενο αποχώρησης του συζύγου της. Τελικά η άτυχη Μαλένα απεβίωσε ξαφνικά παρουσιάζοντας επεισόδιο το μεσημέρι της 13ης Απριλίου ενώ κοιμόταν στο ίδιο δωμάτιο με την κατηγορουμένη και ενώ λίγες ώρες νωρίτερα ήταν ευδιάθετη, έπαιζε στον παιδότοπο του νοσοκομείου και έτρωγε σουβλάκι! Τα αίτια του θανάτου διερευνήθηκαν από την ιατροδικαστή Αθηνών Χριστίνα Τσάκωνα, η οποία προχώρησε κατόπιν πιέσεων από τη Ρούλα Πισπιρίγκου στην άστοχη, όπως κρίνεται σήμερα, διάγνωση της ηπατικής ανεπάρκειας. Η κυρία Τσάκωνα υποεκτίμησε τις εκδορές στη βάση της μύτης, ενώ δεν κατέγραψε καν την κοκκινίλα στο δεξί μάγουλο του παιδιού που αναδείχτηκαν από τις φωτογραφίες που αποκάλυψε η «Μ». Πλέον οι ερευνητές της υπόθεσης αποδίδουν την αιτία θανάτου σε ασφυκτικά αίτια.

Ίριδα
Μετά τον θάνατο της Μαλένας το ζευγάρι απομακρύνθηκε. Στην κατάθεσή του ο Δασκαλάκης αναφέρει ότι «αντί να μας δέσει όλο αυτό, άρχισε να μας απομακρύνει και εμένα προσωπικά άρχισε να με απομακρύνει αυτό πιο πολύ συναισθηματικά από τη συζυγική μας σχέση. Δηλαδή η Ρούλα προσπαθούσε να συνέλθει από την απώλεια του παιδιού μας, ενώ εγώ ασχολιόμουν περισσότερο με το άλλο μας παιδί, με την Τζωρτζίνα μας. Όλη αυτή κατάσταση δημιούργησε μεταξύ μας ένα συναισθηματικό κενό…». Δύο χρόνια μετά στη ζωή του ζευγαριού ήρθε η Ίριδα. Στη συνέντευξή του στην «Μ» ο Δασκαλάκης επεσήμανε ότι η γέννηση της Ίριδας ήταν ένα δώρο στην Τζωρτζίνα, η οποία ήθελε διακαώς αδελφάκι. Όμως ούτε εκείνη την περίοδο η σχέση του ζευγαριού ήταν στα καλύτερά της, ενώ δύο με τρεις ημέρες πριν από τον θάνατο του βρέφους ο σύζυγος είχε εγκαταλείψει την οικογενειακή εστία ύστερα από έναν πολύ άσχημο τσακωμό με την κατηγορουμένη. «…Γιατί έμαθα ότι η σύζυγός μου είχε βρει έναν άλλον άνδρα, πράγμα που μου επιβεβαίωσε και η ίδια», ανέφερε κυνικά στην ανακρίτρια. Κατά πληροφορίες, ο συγκεκριμένος εφήμερος «εραστής», ο οποίος είναι παντρεμένος και δεν έχει καμία σχέση με την υπό διερεύνηση υπόθεση, είναι παλιός γνώριμος της κατηγορουμένης, η δε ερωτική συνεύρεση την οποία αντιλήφθηκε ο Δασκαλάκης και ομολόγησε η σύζυγός του έγινε στο ακίνητο στο οποίο διέμεναν. Τρεις ημέρες έπειτα από εκείνον τον μεγάλο καβγά συνέβη ο αιφνίδιος θάνατος της Ίριδας στην κούνια του σπιτιού. «…Με πήρε τηλέφωνο η αδελφή της και μου είπε ότι το παιδί δεν αναπνέει. Εκείνη την ώρα ήμουν σε κοντινή απόσταση από το σπίτι και κατέφθασα δύο με τρία λεπτά πριν φτάσει το ασθενοφόρο…» κατέθεσε ο Δασκαλάκης. Ο θάνατος της Ίριδας, ο οποίος αποδόθηκε σε αγενεσία φλεβόκομβου και πνευμονικό οίδημα, ερευνάται πλέον από τις εισαγγελικές Αρχές. Χάρη στη λεπτομερή έκθεση της ιατροδικαστού Αγγελικής Τσιόλα βρέθηκε και καταγράφηκε η μικρή πληγή μέσα στο στόμα του παιδιού, πνευμονικό οίδημα, πνευμονική συμφόρηση, πνευμονορραγία αλλά και ασφυκτικές κηλίδες στους πνεύμονες. Η αρχική διάγνωση η οποία επηρεάστηκε από το σπανιότατο εύρημα της παθολογοανατόμου Αντιγόνης Μητσέλου, περί αγενεσίας φλεβόκομβου, αναμένεται να ανατραπεί από την εισαγγελική έρευνα και όπως έχει ήδη αποκαλύψει η «Μ» ο θάνατος θα αποδοθεί σε ασφυκτικά αίτια! Μετά τον θάνατο της Ίριδας ο Δασκαλάκης επέστρεψε για λίγες ημέρες και πάλι στο σπίτι, ενώ ακολούθησε μεγάλος οικογενειακός καβγάς με τους γονείς της Πισπιρίγκου. Αιτία, όπως προκύπτει από τη δημοσιογραφική έρευνα, ήταν ότι οι γονείς της κατηγορουμένης του είχαν επιρρίψει ευθύνες ότι είχε παρατήσει την κόρη τους, ενώ και οι ίδιοι γνώριζαν για το περιστατικό με τον εφήμερο εραστή. Ακολούθως κινήθηκαν οι διαδικασίες για την έκδοση του διαζυγίου και οι συναντήσεις με δικηγόρους, οι οποίες δεν ολοκληρώθηκαν καθώς ξεκίνησαν, κατά διαβολική σύμπτωση, τα προβλήματα υγείας της 8χρονης τότε Τζωρτζίνας.

Τζωρτζίνα
«…Στα 8 της χρόνια ένα πρωί πληροφορούμαι τηλεφωνικά από την κατηγορουμένη, και ενώ ήμασταν σε διάσταση και είχα φύγει από το σπίτι, ότι ενώ κοιμόταν μαζί με την Τζωρτζίνα, αυτή ξύπνησε και άρχισε να τρέμει στο σώμα της… Έτσι μεταφέρθηκε στο Καραμανδάνειο από τους γονείς της Ρούλας και την ίδια. Εγώ πήγα στο δωμάτιο κατά την ώρα εισαγωγής της, αλλά λόγω κορωνοϊού δεν με άφησαν να μπω στο δωμάτιο…» αναφέρει στην κατάθεσή του ο Δασκαλάκης, ενώ σε ό,τι αφορά την κρίσιμη ημέρα επεσήμανε ότι έμεινε στο νοσοκομείο από το πρωί μέχρι το μεσημέρι. «…Όταν επέστρεψε η κατηγορουμένη εγώ έφυγα από το νοσοκομείο γιατί δεν επιτρεπόταν να μένουν δύο άτομα μέσα στο νοσοκομείο λόγω κορωνοϊού.

Το απόγευμα με πήρε η κατηγορουμένη στο κινητό μου και μου είπε το παιδί έμεινε, τρέξε. Φθάνω στο νοσοκομείο και εκεί βλέπω τους γιατρούς και νοσηλευτές να κάνουν ΚΑΡΠΑ στο παιδί μου…», κατέληξε. Μετά τη δυσεξήγητη ανακοπή που κατέστησε τετραπληγικό το κοριτσάκι ο Δασκαλάκης επέστρεψε στο σπίτι του, ενώ κατά δήλωσή του στη δικαστική λειτουργό επί εννέα μήνες κυλούσαν όλα ομαλά και φυσιολογικά. «…Εργαζόμουν ως οδηγός σε εταιρεία εξειδικευμένων ταχυμεταφορών» ισχυρίσθηκε υποστηρίζοντας ότι παρότι εκείνος έλειπε, το σπίτι επισκέπτονταν συγγενείς και φίλοι, στους οποίους η κατηγορουμένη έδειχνε το καλύτερο πρόσωπο ως προς την περιποίηση της Τζωρτζίνας. «…Το φρόντιζε όπως όλα τα παιδιά με πάρα πολλή αγάπη και έκανε τα πάντα μόνη της…» είπε χαρακτηριστικά. Εκείνη την περίοδο η Πισπιρίγκου έμεινε εκ νέου έγκυος. Αυτό όμως το οποίο διερευνάται ποιανού ήταν, καθώς ελέγχεται (και δεν θα αποδειχτεί ποτέ) εάν ήταν του συζύγου της ή της εφήμερης σχέσης της. Πάντως όπως ξεκαθάρισε ο Μάνος Δασκαλάκης στην «Μ», η πρωτοβουλία προκειμένου να προχωρήσει σε έκτρωση ήταν δική του, καθώς φοβήθηκε μήπως το παιδί που θα γεννιόταν θα αντιμετώπιζε κάποιου είδους γονιδιακό πρόβλημα, το οποίο μέχρι εκείνη τη στιγμή ακόμη διερευνάτο.
«Χωριστά»
Το πλέον συγκλονιστικό στοιχείο το οποίο προκύπτει από την έρευνα της «Μ» και διερευνάται πλέον από τις Αρχές είναι ότι λίγο πριν από τα μοιραία, όπως κατέληξαν, επεισόδια ο Μάνος Δασκαλάκης είχε εξηγήσει στη σύζυγό του ότι έπρεπε να είναι μαζί προκειμένου να βοηθούν το τετραπληγικό παιδί τους, ωστόσο επιθυμούσε να ζουν χωριστά. Από την αστυνομική έρευνα προκύπτει ότι στις 19/1/2022 η άτυχη Τζωρτζίνα εισήχθη για μια προγραμματισμένη μαγνητική εγκεφάλου στο νοσοκομείο του Ρίου. Δύο ημέρες πριν υπήρξε ακόμη μία έντονη συζήτηση μεταξύ του ζευγαριού, όπου ο πατέρας των τριών παιδιών ξεκαθάρισε στην κατηγορουμένη την απόφασή του. «Μαζί για το παιδί, αλλά σε ξεχωριστά σπίτια». Τα όσα ακολούθησαν είναι συγκλονιστικά: Επεισόδια επί επεισοδίων, η μεταφορά της Τζωρτζίνας στο Παίδων, η εισαγωγή της την 24η Ιανουαρίου 2022 και η τραγική κατάληξη στις 14.30 το μεσημέρι της 29ης Ιανουαρίου λόγω της χορήγησης της θανατηφόρας δόσης κεταμίνης ενώ στο δωμάτιο βρισκόταν μόνο η μητέρα της και νυν κατηγορουμένη!