Τι είδαν οι γιατροί στον θάνατο της Τζωρτζίνας – Τα 3 ερωτηματικά που περιμένουν απάντηση

Tα ερωτηματικά για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας Δασκαλάκη παραμένουν αναπάντητα. Τι ήταν αυτό που τελικά προκάλεσε τον θάνατο της μικρής, δύο χρόνια μετά τον θάνατο της αδελφής της Μαλένας, και ένα χρόνο μετά το τραγικό συμβάν με τη νεογέννητη μόλις 6 μηνών αδελφή της Ιριδα; Η Τζωρτζίνα είχε εξετασθεί πολλές φορές από γιατρούς. Μάλιστα στο Ωνάσειο είχε πραγματοποιηθεί και ηλεκτροφυσιολογικός έλεγχος. Λίγους μήνες νωρίτερα είχε υποστεί καρδιολογικό πρόβλημα είχε πάθει εγκεφαλοπάθεια και είχε νοσηλευθεί στην ΜΕΘ Παίδων του Νοσοκομείου Ρίου όπου είχε την φροντίδα όλων των γιατρών και προσωπικά του Διευθυντή Ανδρέα Ηλιάδη. Στη συνέχεια η Τζωρτζίνα νοσηλεύθηκε και σε Νοσοκομείο Παίδων της Αθήνας χωρίς και πάλι να αποσαφηνίζεται κάποιο καρδιολογικό πρόβλημα. Εγιναν πολλές εξετάσεις και σύμφωνα με τους γιατρούς ήσαν αρνητικές, και έτσι δεν μπορεί να δικαιολογηθεί ο θάνατός της που επήλθε λίγο αργότερα. Γι αυτό και όσοι γιατροί έχουν εξετάσει το παιδί δηλώνουν σήμερα απορημένοι. Ακόμη και ο Ανδρέας Ηλιάδης ο οποίος όμως μας είχε μεταφέρει είχε «θωρακίσει» το παιδί το οποίο νοσηλεύθηκε επί μακρόν στην ΜΕΘ. Από τον περασμένο Απρίλιο μέχρι τον Ιούλιο.

Παράλληλα αυτό που γεννά απορίες στους γιατρούς που ασχολήθηκαν με την υπόθεση είναι ότι έγινε και ενδελεχής γονιδιακός έλεγχος στους γονείς των τριών κοριτσιών για πιθανή ύπαρξη κάποιου κληρονομικού νοσήματος ο οποίος όμως ήταν αρνητικός. Βέβαια από την άλλη πλευρά άλλοι επιστήμονες τόνισαν στην «Π» ότι επειδή ο γονιδιακός έλεγχος ήταν αρνητικός δεν σημαινει ότι… δεν υπάρχει πρόβλημα κληρονομικότητας. Μπορεί απλά να μην το ‘δειξε. Ωστόσο άλλοι επιστήμονες τονίζουν πως τίποτε δεν προμήνυε τόσο τον θάνατο της Ιριδας από αγενεσία φλεβοκόμβου (καρδιακή νόσος) όσο και της Τζωρτζίνας. Γνωστός καρδιολόγος πάντως τόνισε στην «Π» πως με την συγκεκριμένη πάθηση γεννιέσαι. Αν και είναι εξαιρετικά σπάνιο.

Το τρίτο μεγάλο ερωτηματικό που αφορά την Τζωρτζίνα είναι ότι στο παιδί είχε τοποθετηθεί απινιδωτής. Ο οποίος ουδέποτε είχε δώσει ενδείξεις για ύπαρξη καρδιακών αρρυθμιών ή φθίνουσα κατάσταση της καρδιάς της μικρής. Ο θάνατος της Τζωρτζίνας έγινε μπροστά στην μητέρα της που όλους αυτούς τους μήνες δεν είχε φύγει από το πλευρό της προσέχοντάς την κάθε λεπτό, κάθε δευτερόλεπτο.

Οι γιατροί ωστόσο εκφράζουν την απορία τους για τους τρεις θανάτους. Ένα από τα κύρια ζητούμενα είναι το τι συνέβη και προκλήθηκε εγκεφαλοπάθεια στην μικρή Τζωρτζίνα. Αν υπήρξε κάποιο λιποθυμικό επεισόδιο ή κάτι άλλο που δεν μπορεί να προσδιοριστεί από τους επιστήμονες που έχουν ασχοληθεί με την υπόθεση. Απαντήσεις σε όλα αυτά ενδέχεται να δώσει το εξειδικευμένο εργαστήριο το οποίο εξετάζει τους ιστούς της 9χρονης.