Τί θα δούμε στην τελετή λήξης του Πατρινού Καρναβαλιού

Με νωπό τον δυναμικό απόηχο της Μεγάλης Παρέλασης του Πατρινού Καρναβαλιού 2023 την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου, και ώρα 21.00 όλοι οι δρόμοι οδηγούν στον Μόλο της Αγίου Νικολάου όπου χιλιάδες Πατρινοί καρναβαλιστές και επισκέπτες θα συγκεντρωθούν για να αποχαιρετίσουν τη μεγάλη γιορτή της Πάτρας.

Το τελευταίο μεγάλο ραντεβού του Πατρινού Καρναβαλιού 2023, του Καρναβαλιού όλης της Ελλάδας, του πρώτου μετά την πανδημία! Οι δυνατές εμπειρίες, οι ευφάνταστες ανατροπές, ο πηγαίος ενθουσιασμός, το αστείρευτο κέφι και η δημιουργική και σατιρική διάθεση, όπως θα έχουν καταγραφεί από την μεγάλη παρέλαση της Κυριακής, ολοζώντανα παρόντα πριν ακόμη γίνουν παρελθόν και μνήμη και περάσουν στην καρναβαλική ιστορία, θα μας συνοδεύουν στο τελευταίο μεγάλο πάρτι της λήξης.

Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, συνοδευόμενος από την πρόεδρο της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας Ήρα Κουρή θα κηρύξει τη λήξη του Πατρινού Καρναβαλιού 2023 και ταυτόχρονα την έναρξη του επόμενου, του Πατρινού Καρναβαλιού του 2024. Η καύση του Καρνάβαλου, κεντρικό στοιχείο της τελετής μέσα από τις στάχτες του και υπό τους ήχους δυνατής μουσικής θα μεταδώσει τα μηνύματα της αναγέννησης και της ελπίδας. Αμέσως ένας χείμαρρος πυροτεχνημάτων θα πλημμυρίσει τον πατραϊκό ουρανό φωτίζοντας με λάμψη την καρναβαλική νύχτα υπό τους καταιγιστικούς ήχους της μουσικής.

O Καρνάβαλος θα παραδοθεί στις φλόγες, ο ουρανός της πόλης θα φωτιστεί από χιλιάδες πυροτεχνήματα σε μια μοναδική στιγμή σε ρυθμό, δύναμη, ένταση και γενική ευφορία.

Η συνέχεια επιφυλάσσει ένα ξέφρενο πάρτι-συναυλία με προσκεκλημένο το δημοφιλές αθηναϊκό ροκ συγκρότημα των 15 50, το οποίο θα ξεσηκώσει τις χιλιάδες των θεατών.

Το αγαπητό συγκρότημα έχει ετοιμάσει ένα ιδιαίτερα ξεσηκωτικό πρόγραμμα για την συγκεκριμένη βραδιά όπου εκτός των δικών του επιτυχιών (κάποια από αυτά χορογραφημένα) θα έχει επιλογές από την Ελληνόφωνη και διεθνή σκηνή όλων των δεκαετιών από τα 60s έως και σήμερα.

Στις αποσκευές των 15 50 (Ρουσέτος Δημητρόγλου, Μηνάς Τσίγγος, Τάσος Σταύρακας, Αντώνης Βουζού και Ιάκωβος Σαμψάκης) το νέο τους τραγούδι αφιερωμένο στην πόλη της καρδιάς τους, όπου είναι και το τραγούδι του Πατρινού Καρναβαλιού 2023 «Πάτρα ζω στον έρωτά σου» όπου κυκλοφορεί ήδη.

Τραγούδια από την δισκογραφία τους, κάποια από αυτά ντυμένα με εντυπωσιακές χορογραφίες με συμμετοχή χορευτριών και χορευτών – όλα παιδιά της Πάτρας – , των οποίων την επιμέλεια έχει η Μίνα Παναγιωτοπούλου και η ομάδα της Τάνιας Μιχαλιού, αλλά και επιτυχίες της εγχώριας και διεθνούς μουσικής σκηνής, θα μετατρέψουν τον Μόλο της Αγίου Νικολάου σε μια τεράστια πίστα για ένα ατελείωτο σε κέφι πάρτυ!

Μαζί τους θα εμφανιστεί η Φανή Μελεμενή, μια δροσερή νέα παρουσία με υπέροχη φωνή.

Στο μέσο της συναυλίας που θα αγγίξει τις 3 ώρες θα εμφανιστεί το νεοσύστατο Πατρινό συγκρότημα Above Suspicion (Δανάη Κρυαρά, Διονύσης Τουλιάτος, Ανδρέας Ζαρκαδάκης, Φώτης Καλλιντέρης, Δημήτρης Ρήγας, Νίκος Παπαδημητρόπουλος) που θα μοιραστεί την σκηνή με τους Ρόκερς (15 50).

Στην μια πλευρά της εντυπωσιακής σκηνής θα υπάρχει περιφραγμένος χώρος για τους συνανθρώπους μας με ειδικές ανάγκες και κατόπιν αίτησης του συγκροτήματος κάποια από τα τραγούδια θα αποτυπωθούν με την νοηματική.

Παρουσιαστές της Τελετής Λήξης θα είναι η Κατερίνα Τσουκαλά και ο Μάριος Ζαφειρόπουλος, ενώ ειδικό ρόλο στην τελετή θα έχει η Τελάλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού Μαρία Αγουρίδη.