Στη φυλακή οι μαχαιροβγάλτες της Ακτής Δυμαίων

Με ποινές φυλάκισης καταδικάσθηκαν οι τρεις Αφγανοί που είχαν σκορπίσει τον τρόμο στην Ακτή Δυμαίων τον περυσινό Νοέμβριο, ωστόσο η έφεσή τους δεν έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα και επέστρεψαν στη φυλακή.

Οι πυροβολισμοί και τα μαχαιρώματα «αναβίωσαν» στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο του Αιγίου, το οποίο επέβαλε ποινές φυλάκισης 4 ετών και 6, 8 και 10 μηνών αντίστοιχα στους κατηγορούμενους Γιασίν Καρμπαλάι, Σιράλ Μοχαμάντι και Μιτ Μοχαμάντι, για δύο τετελεσμένες και μία απόπειρα ληστείας, αλλά και για απόπειρα ανθρωποκτονίας από την οποία απηλλάγη ο δεύτερος εκ των καταδικασθέντων. Και οι τρεις… αρνήθηκαν ότι συμμετείχαν στην αιματηρή συμπλοκή, ενώ ο πρώτος ισχυρίσθηκε ότι δεν ήταν αυτός που πυροβόλησε. Σημειωτέον ότι οι παθόντες απουσίαζαν από την εκδίκαση της υπόθεσης…

Το δικαστήριο, πάντως, δεν έκανε δεκτές τις αιτιάσεις των δραστών, βασιζόμενο στο κατηγορητήριο της Αστυνομίας, που είχε συλλάβει την επόμενη μέρα τους πρωταγωνιστές των επεισοδίων.

Οι καταδικασθέντες δεν είχαν συνηγόρους υπεράσπισης και διορίσθηκαν τρεις δικηγόροι από το Αίγιο. Η Μαρία Μπιρμπανάγου εξήγησε στην «Π» τον λόγο που δεν είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα ή έφεση:

Στο μεταξύ, κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας αναδείχθηκαν οι λόγοι που κατά καιρούς η λιμενική ζώνη της Πάτρας μετατρέπεται σε πεδίο μάχης. Πάντα υπάρχει μια ομάδα Αφγανών που θέλει να έχει το πρόσταγμα και να ελέγχει τους ομοεθνείς της, οι οποίοι υποχρεώνονται να καταβάλουν «αντίτιμο» για να εξασφαλίσουν την διαφυγή τους προς την Ιταλία.

Μετά την έκδοση της απόφασης οι δύο καταδικασθέντες οδηγήθηκαν στις φυλακές Κορυδαλλού και ο τρίτος στην Αυλώνα.