Στα Καλάβρυτα ο Νίκος Ανδρουλάκης

Μιλώντας σε φίλους και στελέχη του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στα Καλάβρυτα, ο Νίκος Ανδρουλάκης έθεσε ως προτεραιότητα τις πολιτικές για τη νέα γενιά.

«Για να σταθεί όρθια η πατρίδα, πρέπει να σταθεί όρθια η νέα γενιά της χώρας μας. Να μείνουν εδώ τα ελληνόπουλα, να έχουν ευκαιρίες, να οικοδομήσουν μια ζωή αξιοπρέπειας, να κάνουν οικογένειες. Αλλιώς η χώρα θα καταρρεύσει, δημογραφικά, οικονομικά και κοινωνικά» σημείωσε χαρακτηριστικά κάνοντας ειδική αναφορά στο πρόγραμμα κοινωνικών κατοικιών που προτείνει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής καθώς και την επένδυση στο κοινωνικό κράτος και σε πολιτικές που μειώνουν το κόστος διαβίωσης.

«Αν νομίζει ο κ. Μητσοτάκης ότι έχουμε προεδρική δημοκρατία και εναλλακτική του ίδιου είναι ο κ. Τσίπρας για να εκβιάσει την ψήφο του ελληνικού λαού, εμείς μπαίνουμε εμπόδιο σε αυτόν τον μηχανισμό του φόβου και δίνουμε ελπίδα και προοπτική μέσα από ένα υπεύθυνο σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα που έχει δύο κύριους στόχους: Μια ανταγωνιστική παραγωγική οικονομία και ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.

Σχολιάζοντας την απόφαση για «πάγωμα» των τραπεζικών επιτοκίων, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής επισήμανε: «Επιχαίρει η Νέα Δημοκρατία, γιατί τα επιτόκια “παγώνουν” για έναν χρόνο για κάποιους δανειολήπτες. Εδώ και έναν χρόνο οι τράπεζες έχουν ρεκόρ κερδών και προτείνουμε τη φορολόγηση των υπερκερδών. Δεν μπορεί να υπάρχει η μεγαλύτερη στην Ευρώπη διαφορά  μεταξύ επιτοκίου καταθέσεων και επιτοκίου στεγαστικών δανείων και να κάνει ο κ. Μητσοτάκης τον Πόντιο Πιλάτο. Να τους επιτρέπει να έχουν δισεκατομμύρια κέρδη και λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές ξαφνικά οι τράπεζες να εξαγγέλλουν μέτρα γιατί; Για να επιβεβαιώσουν αυτά που λέμε τόσους μήνες; Ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης της ΝΔ είναι να υπηρετεί τους ολιγάρχες και όχι την πλειοψηφία του ελληνικού λαού; Αν νομίζει ο κ. Μητσοτάκης ότι θα εξαγοράσει με αυτά τα φτηνά επικοινωνιακά παιχνίδια έναν ελληνικό λαό, που βλέπει τις δαπάνες της υγείας να είναι οι τρίτες υψηλότερες στην Ευρώπη, τα σχολεία να έχουν απαξιωθεί, τα πανεπιστήμια να είναι σε δεινή κατάσταση, να έχει καταρρεύσει το κοινωνικό κράτος, να έχουν αυξηθεί οι ανισότητες και να έρχεται στο παραπέντε να πει τι; Τώρα έγινε πρωθυπουργός, λίγες μέρες πριν τις εθνικές εκλογές;»

Αναφερόμενος στον πρωτογενή τομέα, επέμεινε ότι «δεν μπορεί να συζητάμε για αγροδιατροφή χωρίς να στοχεύουμε σε προϊόντα που είναι ανταγωνιστικά στις διεθνείς αγορές, στα ΠΟΠ προϊόντα μας, όπως είναι η φέτα».

Επανέλαβε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για ένα ισχυρό δίκτυο πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. «Την περίοδο της πανδημίας στα ευρωπαϊκά κράτη η πρωτοβάθμια περίθαλψη ήταν ο κυματοθραύστης του COVID. Εκεί πήγαιναν για τα εμβόλια και ιατρικές υπηρεσίες, με αποτέλεσμα τα μεγάλα νοσοκομεία να συνεχίζουν να προσφέρουν υπηρεσίες σε καρκινοπαθείς και σε ανθρώπους με βαριά νοσήματα και όχι να καταρρεύσει η προληπτική ιατρική. Γι’ αυτό υποστηρίζουμε ένα ισχυρό δίκτυο πρωτοβάθμιας περίθαλψης ώστε να φτάσουμε στα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών χωρών».

Για το κόμμα Κασιδιάρη, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής ψήφισε τη σχετική τροπολογία «για να μπούμε εμπόδιο στη νεοναζιστική εγκληματική οργάνωση, που θέλει μέσα από τη φυλακή να πάρει μέρος σε ένα δημοκρατικό πολιτικό σύστημα. Θέλω να στείλω ένα ξεκάθαρο μήνυμα από αυτόν τον μαρτυρικό τόπο: Υπάρχουν οι νόμοι αλλά είναι και η βούληση του ελληνικού λαού. Κι επειδή είδαμε πολλά τα προηγούμενα χρόνια, πρέπει ο ελληνικός λαός να μπει με την ψήφο του εμπόδιο και όχι να δώσει την ευκαιρία να μπουν στο ελληνικό κοινοβούλιο άνθρωποι που έβαψαν τα χέρια τους με το αίμα του Φύσσα, άνθρωποι οι οποίοι είναι απολογητές του Χίτλερ  και αυτών που αιματοκύλησαν την Ελλάδα στα Καλάβρυτα και σε άλλους μαρτυρικούς τόπους. Η μνήμη είναι φρουρός. Η Δημοκρατία είναι φρουρός και εμείς, η Δημοκρατική Παράταξη, που στο DNA μας είναι οι αγώνες και οι θυσίες του ελληνικού λαού, θα δώσουμε αγώνα σε κάθε μεριά της Ελλάδας ώστε αυτό το νεοναζιστικό μόρφωμα να μη βρει χώρο στη Βουλή των Ελλήνων».