Σήμερα το τελευταίο αντίο στον μικρό Θωμά

H τελευταία πράξη του δράματος με τον 6χρονο Θωμά θα παιχτεί την Κυριακή 8 Ιανουαρίου στα Γρεβενά, όπου και ζούσε το  παιδί μαζί με την οικογένειά του. Η κηδεία του θα γίνει την Κυριακή στις 4 το απόγευμα στον ναό της Ευαγγελίστριας στα Γρεβενά. Το παιδί νοσηλευόταν στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΠ μετά από ανακοπή. Ανήμερα των Θεοφανείων οι γιατροί διαπίστωσαν πως το παιδί ήταν εγκεφαλικά νεκρό και ενημέρωσαν τους γονείς του, με μεγαλείο ψυχής,  έδωσαν τη συγκατάθεσή τους, για να ξεκινήσει η δωρεά οργάνων. Για να ζήσουν άλλα παιδιά μέσα από τον θάνατο του γιου τους.

Το βράδυ του Σαββάτου θα ολοκληρωθεί η διαδικασία της δωρεάς οργάνων του 6χρονου από τα Γρεβενά. Ομάδα γιατρών από την Ιταλία και την Ελλάδα βρίσκονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο προκειμένου να παραλάβουν τα όργανα.

Το ήπαρ, η καρδιά και ίσως οι πνεύμονες θα δοθούν σε λήπτες στην Ιταλία, ενώ οι κερατοειδής και τα νεφρά σε λήπτες στην Ελλάδα.

«Υποκλινόμαστε σε αυτούς τους γονείς», ανέφερε ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων, Ανδρέας Ηλιάδης, προσθέτοντας: «Ενημερώθηκαν τι είναι η δωρεά οργάνων και χωρίς δεύτερη κουβέντα συναίνεσαν και είπαν ότι επιθυμούν να σωθούν παιδάκια μέσα από τον θάνατο του δικού τους παιδιού. Αυτό είναι το συγκλονιστικό. Είναι και τα Θεοφάνεια, είναι σημαδιακά».