Σάλος στην τοπική Νέα Δημοκρατία – Ραγδαίες εξελίξεις με «μαϊμού» εγγραφές

Υπό έλεχγο και πιθανή εκκαθάριση τελεί από χθες το νέο Μητρώο Mελών της Νέας Δημοκρατίας στην Αχαΐα, αφού η Κεντρική Διοίκηση του κόμματος -μετά τον Νομό Ηρακλείου- χρειάστηκε να διερευνήσει έγγραφες καταγγελίες υποψηφίων προέδρων σε ΔΕΕΠ και ΔΗΜΤΟ για εγγραφές «μαϊμού», καθότι διαπιστώθηκαν πως εκατοντάδες τέτοιες είχαν ως αφετηρία την ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση, ενώ πολλές από όχι μόνο δεν αφορούν σε Αχαιούς, αλλά άγνωστα και άσχετα άτομα ανά την Ελλάδα, που εν αγνοία τους βρέθηκαν να’ ναι μέλη της ΝΔ!

Στην ΔΗΜΤΟ Αιγιάλειας έχουν εντοπιστεί πάνω από 100 εγγραφές ξένες προς την περιοχή. Ενας τηλεφωνικός δειγματοληπτικός έλεγχος που έγινε ήταν αποκαλυπτικός, αφού διαπιστώθηκε πως άλλοι απ’ αυτούς ήσαν από Σαλαμίνα, Σπάρτη και πολλοί φοιτητές Ιατρικής κ.ά. στην Πάτρα. «Για αεροματεφερόμενες ταξιαρχίες» κάνουν λόγο στελέχη της Τοπικής, που δεν αποκλείεται, χθες βράδυ, να συνυπέγραφαν με άλλους, νομικής φύσεως αναφορά προς το κόμμα. Πάντως αξιοπερίεργο είναι πως, ενώ η ΔΗΜΤΟ Αιγιάλειας είχε 1.190 μέλη τώρα βρέθηκαν εγγεγραμμένα 2.814 μέλη! Υπό διερεύνηση είναι και οι εγγραφές τοπικών μελών του ΚΙΝΑΛ καθώς και αρκετών δημοτικών υπαλλήλων.

Στην ΔΗΜΤΟ Καλαβρύτων, οι υποψίες των εκεί στελεχών άρχισε όταν διαπιστώθηκε ότι από τα 114 μέλη η Τοπική βρέθηκε με 920 μέλη και εκατοντάδες επώνυμα να μην συνάδουν με την περιοχή. Από ψάξιμο που ακολούθησε και συνεχίζεται, οι ντόπιοι κομματικοί δεν πίστευαν στα μάτια τους ή καλύτερα στ’ αφτιά τους, αφού τηλεφωνώντας έπεσαν πάνω σε 360 μέλη που δεν γνώριζαν τίποτα για την εγγραφή, άλλοι δεν ανήκαν στη ΝΔ, ενώ ορισμένοι δεν ήξεραν καν που είναι τα Καλάβρυτα! Οι 50 περίπου είναι φοιτητές Ιατρικής στην Πάτρα, 60 από διευθύνσεις της Πάτρας και πολλοί από Σέρρες, Μαλαισίνα, Σπάρτη, Αθήνα, Πάλαιρο κ.ά.

Στις ΔΗΜΤΟ Πάτρας, οι περιπτώσεις ξεπερνούν τις 100, με «μέλη» από Ζαχάρω, Θέρμο, Αστακό, Χαλκίδα, Τρίπολη κ.ά. όλα με κοινό ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, αλλά και τηλέφωνο.
Χθες, πέραν των κινήσεων της Διοίκησης της ΝΔ και ορατή την πιθανότητα διαγραφών των υπαιτίων, εξεταζόταν να ζητηθεί εισαγγελική παρέμβαση αλλά και έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛΑΣ.