Ρώρος: Είναι δεξιός ο Δήμαρχος! Πελετίδης: Βγάζει σπυράκια ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ

Αγρίεψαν τα πράγματα μεταξύ του Δημάρχου Κώστα Πελετίδη και του επικεφαλής της παράταξης «Ωρα Πατρών» Γιώργου Ρώρου. Ο δεύτερος με αφορμή την αναστολή εργασίας σε εργαζόμενη στον ΚΟΔΗΠ αλλά και την κινητοποίηση των συμβασιούχων έξω από το Δημαρχείο και κατ’ επέκταση το επεισόδιο που προκλήθηκε μεταξύ απολυμένων και Δημάρχου, κατηγόρησε τον κ. Πελετόδη ως «δεξιό»! «Ο κ. Πελετίδης τα ‘χει καλά με τη ΝΔ και μάλιστα πολύ καλά σας λέω. Το πρόβλημά του είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και όχι η κυβέρνηση. Και έχω παραδείγματα που το τεκμηριώνουν» μας είπε. Σε ερώτησή μας «ποια είναι αυτά» ο κ. Ρώρος τα απαρίθμησε:

  1. Δεν κάνει κόντρα στην κυβέρνηση για το θέμα των αναστολών και των συμβασσιούχων.
  1. Στον Στέλιο Πέτσα άνοιξε διάπλατα την πόρτα του Δημαρχείου και μάλιστα Κυριακή, ενώ όταν είχε έρθει ο κ. Τσίπρας, τον είδε λίγα λεπτά και τον «πέταξε» στην Κατερίνα Γεροπαναγιώτη. Την ίδια ώρα που έφθανε ο κ. Πέτσας στο Δημαρχείο, έμποροι της Πάτρας διαμαρτύρονταν στο απέναντι πεζοδρόμιο και ο κ. Πελετίδης ούτε που τουε έδωσε σημασία. Τον ενδιέφερε μόνο ο υπουργός!
  1. Στο κείμενο – ψήφισμα για τον Μίκη Θεοδωράκη, δεν αναφέρθηκε πουθενά στην πολιτική διαδρομή του συνθέτη. Ούτε στην αντιχουντική δράση του. Μάλιστα όταν του είπαμε να αναφερθούν όλα αυτά, μας παρέπεμψε στην συμφωνία που είχε κάνει με δεξιές παρατάξεις για να ψηφίσουν το συγκεκριμένο ψήφισμα.
  1. Η στάση του σε συναντήσεις με τον υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή στα θέματα της Πατρών Πύργου και του τρένου είναι… απαθής! Προτιμά να μην αντιπαρατεθεί μαζί του, όπως έκανε όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην κυβέρνηση, τότε που διοργάνωνε κινητοποιήσεις και πορείες. Εχουν περάσει 2,5 χρόνια από τότε που ανέλαβε η ΝΔ και Δήμαρχος Πατρέων παρακολουθεί… απαθής!

Αμεση ήταν η απάντηση του Κώστα Πελετίδη σε όλα αυτά: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σαν χέλι. Βγάζει σπυράκια ο κ. Ρώρος γιατί όταν του λέμε ότι δεν μπορεί… παριστάνει τον αριστερό! Ο Ρώρος παρουσιάζεται με το προσωπείο του αντισυστημικού ενώ είναι μέσα στο σύστημα. Με την κυβέρνηση είμαστε σε διάλογο για να κερδίσει η πόλη. Και μόνο γι αυτό. Κατά τα άλλα όλη η πόλη γνωρίζει αν καταγγέλλουμε τις λανθασμένες επιλογές της.