ΡΟΥΛΑ ΠΙΣΠΙΡΙΓΚΟΥ: Θέλω τον Κούγια

Απίστευτες εξελίξεις και σήμερα στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο. Με την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης η Ρούλα Πισπιρίγκου ανέβηκε στο βήμα του και υπέβαλε αίτημα για τη κλήση δύο νέων αλλοδαπών μαρτύρων ειδικών γνώσεων.

Το αίτημα τελικά απορρίφθηκε ομόφωνα από το δικαστήριο με σύμφωνη εισαγγελική πρόταση. Ωστόσο η πρόεδρος είπε ότι εάν ο ένας εκ των δύο μαρτύρων ο οποίος βάση των εισιτηρίων είχε φτάσει στην Ελλάδα, είναι στο ακροατήριο τότε να καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης.

Σε αυτό το σημείο η κατηγορούμενη ενημέρωσε το δικαστήριο πως επιθυμεί την επιστροφή στην υπεράσπιση της του Αλέξη Κούγια και της συνεργάτιδας του και την παύση των δύο εκ των τριών διορισμένων συνηγόρων.

Κατηγορούμενη : Θέλω να παύσω τις δύο εξ αυτών και να έρθει ξανά ο κ. Κούγιας και η κυρία Μπάκα.

Πρόεδρος : Το ζητήσατε εσείς;

Κατηγορούμενη : Ναι.

Πρόεδρος : Θέλετε να ανακαλέσει το δικαστήριο τον διορισμό;

Κατηγορούμενη : Μάλιστα.

Εισαγγελέας : Για ποιο λόγο δε θέλετε τις συγκεκριμένες δύο συνηγόρους

Κατηγορουμενη: Δεν έχουν έρθει σε επαφή με εμένα και θεωρώ δεν έχουν λάβει γνωση της δικογραφίας. Επικοινώνησε η αδελφή μου με τον κ. Κούγια τώρα στη διακοπή και δέχθηκε να επιστρέψει με κυρία Μπάκα (συνεργάτιδα του).

Εισαγγελέας : Είναι τυπικό αίτημα. Να γίνει τυπικά παραδεκτό. Είναι δικαίωμα της να έχει συνήγορο της επιλογής της.

Πρόεδρος : Θέλετε διακοπή; Τι θέλετε;

Κατηγορούμενη : Θέλω διακοπή όσο κρίνετε για να επανέλθουμε με κ. Κούγια και κυρία Μπάκα, να έρθει και ο μάρτυρας. Η τρίτη διορισμένη δικηγόρος ήρθε και με είδε στη φυλακή, θέλω να παραμείνει.

Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα της κατηγορούμενης και έπαυσε τις δύο συνηγόρους.

Νωρίτερα στην έναρξη της διαδικασίας, Η κατηγορούμενη ζήτησε την κλήση δύο αλλοδαπών επιστημόνων, μίας ανοσιολόγου και ενός γενετιστή, από το δικαστήριο να εξηγήσουν για ποιο λόγο δεν ήταν πλήρης ο γονιδιακός έλεγχος της Τζωρτζίνας καθώς και ποιες άλλες αναλύσεις πρέπει να γίνουν και άλλες ιατρικές πτυχές όπως ότι η μητέρα πάσχει από αυτοάνοσο, το ιστορικό της οικογένειας. Η κατηγορούμενη ζήτησε οι μάρτυρες να καταθέσουν αύριο και μεθαύριο, προσκομίζοντας και τα εισιτήρια των δύο μαρτύρων και η απολογία της ίδιας να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή.

Κατηγορούμενη: Θα ήθελα να εγχειρίσω ένα νέο αίτημα στο δικαστήριο για την κλήση δύο νέων μαρτύρων.

Πρόεδρος Γιατί το εγχειρίζεστε εσείς ; Δεν έχετε δικηγόρους; Είναι εν γνώση σας το αίτημα;

Διορισμένη δικηγόρος: Έχουμε ενημερωθεί και να εγχειρήσουμε και τα γραμμάτια στο δικαστήριο.Ζητούμε να έρθουν αυτοί οι επιστήμονες αύριο.

Οι δύο αυτοί επιστήμονες προτάθηκαν στην πλευρά της υπεράσπισης από την ιδιώτη ιατροδικαστή, Ουρανία Δημακοπούλου, με την πρόεδρο του δικαστηρίου να σημειώνει ωστόσο ότι το έγγραφο απευθύνεται στον κ. Κούγια, κάτι που προκάλεσε την παρέμβαση της διορισμένης συνηγόρου υπεράσπισης η οποία σχολίασε πως για αυτό παραιτήθηκε με την πρόεδρο να απαντά πως δεν ήταν αυτός ο λόγος.

Η εισαγγελέας της έδρας εισηγήθηκε στο δικαστήριο την απόρριψη του αιτήματος της κατηγορούμενης, τονίζοντας : «Έχουν κάνει κάποια η γνωμοδότηση αυτοί; Έχει προκύψει στο ακροατήριο θέμα γενετικού ελέγχου; Όταν ήρθε αρμόδιος μάρτυρας η κατηγορουμένη και η υπεράσπιση της είχαν αποχωρήσει από δικαστήριο. Εμείς αμφισβήτηση για γονιδιακό έλεγχο δεν είχαμε ως σήμερα. Είχαμε για πάρα πολλά αλλά για γονιδιακό έλεγχο δεν είχαμε ποτέ. Θεωρώ ότι αίτημα πρέπει να απορριφθεί, δε χρήζει έρευνας ο γονιδιακός έλεγχος και περαιτέρω διερεύνησης.»

Έντονη ήταν η αντίδραση στο αίτημα της κατηγορούμενης από τη πλευρά της υποστήριξης της κατηγορίας με τον δικηγόρο του Μάνου Δασκαλάκη, Δημήτρη Γεωργακόπουλο, να ζητάει από το δικαστήριο να σταματήσει την παρακώλυση της διαδικασίας από την πλευρά της υπεράσπισης. «Αυτή η διαδικασία είναι εμπαιγμός. Έρχονται οι διορισμένοι συνάδελφοι χωρίς μία σελίδα δικογραφίας και αναλύουν το αίτημα. Είναι στο χέρι του δικαστηρίου να αντιπαρατεθεί σε αυτόν τον εμπαιγμό. Θέλουμε να απορριφθεί το αίτημα και να απολογηθεί τώρα η κατηγορούμενη» τόνισε ο συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας.