ΡΙΟ: Πήγαιναν με κορονοϊό, γρίπη, αλλά και… για πολύ ποτό και φαγητό!

Εκατοντάδες είναι τα περιστατικά που καταφθάνουν τις τελευταίες ημέρες στα επείγοντα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πάτρας.

Περιστατικά ασθενών με κορωνοϊό και γρίπη είναι πρώτα στη λίστα την περίοδο των γιορτών ενώ το αλκοόλ και το πολύ φαγητό έστειλαν επίσης αρκετούς πατρινούς στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

Και μπορεί οι γιορτές να πέρασαν, όμως οι ειδικοί αναμένουν έξαρση των ιώσεων μέχρι τέλος του μήνα με την εικόνα που υπάρχει ήδη σε covid και γρίπη να προϊδεάζει για το μέλλον.

Όπως αναφέρει η γενική ιατρός- επειγοντολόγος, Ελένη Παυλίδου, «την περίοδο των γιορτών στα επείγοντα έφτασαν αρκετοί νέοι άνθρωπο εξαιτίας της κατανάλωσης αλκοόλ πράγμα που παρατηρείται κάθε χρόνο την περίοδο των γιορτών. Πρόκειται και περιπτώσεις νέων που είναι άπειροι στο ποτό και που ίσως πίνουν και για πρώτη φορά. Υπήρξαν και περισσότερες γαστρίτιδες αυτό το διάστημα καθώς πολλοί τρώνε παραπάνω αυτές τις μέρες. Τα περισσότερα περιστατικά όμως στον παθολογικό τομέα ήταν σχετικά με αναπνευστικές λοιμώξεις. Η επισκεψιμότητα έχει αυξηθεί συνολικά 430- 450 ανά εφημερία περιστατικά, στο σύνολο του ΤΕΠ».

Όπως επισημαίνει η κα Παυλίδου, «το τελευταίο διάστημα βλέπουμε 20-30 επιβεβαιωμένα κρούσματα covid την ημέρα.  Έχει αυξηθεί αρκετά και η γρίπη για την οποία δεν έχουμε τόσο ακριβές νούμερο. Με το άνοιγμα των σχολείων θα βρεθούμε σε πικ ιώσεων. Ο κορωνοϊός υπάρχει μέσα στην κοινότητα όμως δεν έχει την ίδια βαρύτητα όσο είχε στα προηγούμενα κύματα. Ο αριθμός εισαγωγών δεν είναι τόσο μεγάλος όμως η μεταδοτικότητα και η μολυσματικότητα τριγύρω είναι μεγάλη».