Πώς θα εορτασθεί φέτος ο Πολιούχος Άγιος Ανδρέας- Τι αποφασίστηκε στην σύσκεψη

Ολοκληρώθηκε η έκτακτη σύσκεψη με μοναδικό θέμα το πώς θα εορταστεί ο Πολιούχος της Πάτρας Άγιος Ανδρέας, λόγω των επιδημιολογικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος, ο διευθυντής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης καθώς και εκπρόσωποι της Αστυνομίας και υγειονομικοί παράγοντες.

Σύμφωνα με όσα αποφασίστηκαν στη σύσκεψη, θα γίνει κανονικά η Λειτουργία όπως και η λιτανεία. Μάλιστα, η λιτανεία θα πραγματοποιηθεί όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια, δηλαδή θα είναι πολύ σύντομη, ενώ δεν θα υπάρξει κάποια στάση στο δρόμο ώστε να μην δημιουργηθεί συνωστισμός του κόσμου. Παράλληλα περιορισμένη θα είναι στον εορτασμό και η συμμετοχή των σχολείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον Ναό θα λειτουργεί μία είσοδος και μία έξοδος, ώστε να υπάρχει ελεγχόμενη ροή του κόσμου και περισσότερη ασφάλεια. Σημειώνεται πως θα τηρηθούν αυστηρά τα μέτρα που προβλέπονται λόγω κορονοϊού.

Όπως σημείωσε και ο κ. Καρβέλη πριν την έναρξη της σύσκεψης  «Δεν μπορώ να αντιληφθώ πως θα πάμε σε οποιαδήποτε εκδήλωση χωρίς να έχουν ληφθεί τα πιο αυστηρά μέτρα, ώστε να προστατευτεί η δημόσια υγεία», ενώ παρουσίασε και την εικόνα που επικρατεί  στα νοσοκομεία της πόλης.