Πώς δρούσε το κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης με τους αξιωματικούς του Λιμενικού

Σάλο έχει προκαλέσει στις τάξεις του Λιμενικού η σύλληψη του προϊστάμενου της υπηρεσίας για τη δίωξη ναρκωτικών στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιώς ο οποίος κατηγορείται για διακίνηση κοκαΐνης.

Μαζί με τον αξιωματικό που έχει τον βαθμό του πλωτάρχη, συνελήφθη και ο αξιωματικός γραμματέας του που έχει τον βαθμό του σημαιοφόρου.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα στο σπίτι του σημαιοφόρο εντοπίστηκαν τουλάχιστον 8 κιλά κοκαΐνης ενώ από την έρευνα των αξιωματικών της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων έχει διαπιστωθεί η εμπλοκή και του πλωτάρχη κυρίως μέσα από συνομιλίες.

Αφαιρούσαν κατασχεμένη κοκαΐνη

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα οι δύο λιμενικοί αφαιρούσαν ποσότητες κοκαΐνης που είχαν κατασχεθεί από άλλες υποθέσεις στο λιμάνι του Πειραιά και σε συνεργασία με άλλα άτομα – ακόμα και με έγκλειστους στις φυλακές – προχωρούσαν στη διακίνηση των ναρκωτικών.

Μέχρι τώρα φέρεται να έχουν γίνει τουλάχιστον 10 συλλήψεις ιδιωτών ενώ στην υπόθεση εμπλέκονται και τρεις έγκλειστοι των φυλακών εκ των οποίων μία γυναίκα που φέρεται να είναι και η «εγκέφαλος» του κυκλώματος.

Σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.