Πρώην δικηγόρος με ψυχολογικά προβλήματα ο εμπρηστής του Αυλώνα

Συνελήφθη χθες ο εμπρηστής του Αυλώνα, ένας 45χρονος πρώην δικηγόρος ο οποίος χαρακτηρίζεται μοναχικός τύπος.

Ο 45χρονος προέρχεται από οικογένεια οικογένεια γαιοκτημόνων και μεγάλωσε στην περιοχή του Αυλώνα καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συλληφθείς σπούδασε νομική αλλά εδώ και 15 έτη εγκατέλειψε το επάγγελμα και επέστρεψε στα πατρογονικά αμπέλια.

Ο 45χρονος συνελήφθη χθες το βράδυ της Πέμπτης, καθώς στο σπίτι του βρέθηκαν πευκοβελόνες, φλόγιστρο και προσανάμματα. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο 45χρονος κινούνταν με το ασήμι αυτοκίνητο στις περιοχές του Αυλώνα, από τις οποίες ξέσπασαν χθες το πρωί οι φωτιές.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν το κινητό του τηλέφωνο, ψάχνοντας διαδρομές και στίγματα καθώς υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι έχει βάλει και άλλες φωτιές. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, συλληφθείς για εμπρησμό, διαμένει με την 90χρονη μητέρα του στο πατρικό του σπίτι, μετά τον θάνατο του πατέρα του και ασχολείται με τα αμπέλια που διαθέτει στην περιοχή.

Δεν είναι παντρεμένος και λαμβάνει και φαρμακευτική αγωγή καθώς αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα που αφορούν σε διπολική διαταραχή. Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο διάστημα σταμάτησε να λαμβάνει την φαρμακευτική του αγωγή.

Όπως γνωστοποίησε χθες στην ενημέρωσή του ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, στους πρόποδες της Πάρνηθας στον Αυλώνα έγιναν από το πρωί της Πέμπτης αρκετές απόπειρες εμπρησμού.

Κ. Γώγος: «Ο εντολέας μου από την πρώτη στιγμή αρνείται την κατηγορία»

Το Δικηγορικό Γραφείο Κωνσταντίνος Χ. Γώγος & Συνεργάτες ανέλαβε την υπεράσπιση του φερόμενου ως εμπρηστή στην περιοχή του Αυλώνα Αττικής.

Ο δικηγόρος του κατηγορούμενου, Κωνσταντίνος Γώγος, δήλωσε ότι ο εντολέας του «από την πρώτη στιγμή αρνείται την κατηγορία».

«Έχει σοβαρό πρόβλημα ψυχιατρικής φύσης και χρήζει άμεσης θεραπείας. Είναι δραματικό να παρουσιάζεται μία ψευδή εικόνα για την προσωπική και επαγγελματική του κατάσταση», πρόσθεσε. «Δεν έχει τη δικηγορική ιδιότητα εδώ και δεκαετία και δεν έχει απασχολήσει ποτέ την δικαιοσύνη. Είναι ένας φιλήσυχος επαγγελματίας που ασχολείται με αγροτικές εργασίες. Δεν θα αποτελέσει ο εντολέας μου το εξιλαστήριο θύμα για να καλυφθεί διά της συλλήψεώς του η ανικανότητα του κρατικού μηχανισμού για δασοπυρόσβεση», σημείωσε ο κ. Γώγος.